четвъртък, 29 октомври 2009 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 5

14-07-2009

Убиец и 17 офицери са депутати от днес

Страхотен отбор се заформя в българския парламент от днес. В Народното събрание влизат невероятни хора. За първи път в историята на парламентаризма у нас, а вероятно и на Стария континент, убиец става депутат.
Валентин Микев от Кюстендил е с потвърдена на две инстанции присъда, поради това, че е причинил смъртта на Пламен Янев Атанасов с пистолет в землището на село Горно Уйно.

Убиецът се опита да се оправдае с многото години оттогава, с неволността на акта си и даже негови хора предложиха на „19’” “да си бъдем полезни”, ако спрем или отложим материала за него.
„19’” се оказа прав и в прогнозата си, че цял батальон офицери ще върне усещането за отдавна отминало време в парламента. Наред с агента на Държавна сигурност Божидар Димитров, в НС влизат полковници от МВР във Видин, Враца, Добрич, Русе, Хасково, Велинград, Пловдивска област, Плевен, Самоков, Ямбол, плюс сътрудници на ДС от Варна и други градове.
Представител от ГЕРБ стана Емил Гущеров, който според в. Сега публично е подкрепил Галеви. Народният представител от Дупница е бивш офицер от армията.
15-07-2009

Митьо Очите & влиятелен ГЕРБ-ер кадрува в българската енергетика

Известният несебърски мафиот Митьо Очите, макар и в затвора, се опитва да кадрува в българската енергетика, разкриха специзточници за afera.bg Това е последната информация, която броди в сектора. Според познавачи в бранша, Митьо Очите и новият депутат от ГЕРБ Иван Колев са се договорили Стамен Ведричков да стане изпълнителен директор на ТЕЦ Марица Изток 2. Въпросното дружество е единствената компания в системата на Българския енергиен холдинг (БЕХ), което през последните две години постоянно реализира печалба и трайно намалява разходите си за ремонтни дейности - основен източник за корупционно облагодетелстване на енергийните олигарси в България.
Именно за това наши специзточници твърдят, че един от първите кадрови въпроси в енергийния сектор след идването на ГЕРБ на власт ще бъде как да се овладее ТЕЦ Марица Изток 2. Очаква се компанията да бъде единственото дружество, което ще реализира през настоящата година повече от 200 млн. лв. и затова апетитите към кражбата на тези суми са много големи.


12-08-2009

Човек на ВКР стана областен управител на Варна


Днес правителството обяви избора си за нови областни управители. Сред тях преобладават офицерите. 18 областни управители бяха освободени и на тяхно място дефилират бивши ченгета.
Новите областни управители са: на Благоевград - Валери Смиленов, на Бургас - Константин Гребенаров, на Варна - Данчо Симеонов, на Велико Търново - Пенчо Пенчев, на Враца - Пепа Владимирова, на Габрово - Мариян Костадинов, на Добрич - Желязко Желязков, на Кърджали - Иванка Таушанова, на Монтана - Ивайло Петров, на Перник - Иво Петров, на Пловдив - Иван Тотев, на Русе - Пламен Стоилов, на Силистра - Владимир Янков, на Смолян - Стефан Стайков, на област София - Данаил Кирилов, на Софийска област - Красимир Живков, на Търговище - Митко Стайков, и на Хасково - Румен Данев.
Новият губернатор на Бургас Константин Гребенаров до момента е общински съветник на ГЕРБ в Созопол. Завършил е Академията на МВР в Симеоново, работил е в НСС, където е бил началник на направление “Защита на класифицираната информация”. Името на Гребенаров нашумя и покрай разкритията, че бившият лидер на СДС Пламен Юруков е сътрудничил на съвременните тайни служби. Той е давал информация на Икономическия отдел на Столична полиция в периода 1994-1997 г., а в периода 1997-2005 г. - на НСС. Неговата връзка със службата е станала през тогавашния началник сектор в НСС по линия на КПП-та Константин Гребенаров, пише сайтът vsekiden.com
Новият русенски областен управител Пламен Стоилов пък е бивш подполковник от военното контраразузнаване в русенската автомобилна школа. Губернаторът на Добрич Желязко Желязков е бивш шеф на Икономическата полиция. Варненският губернатор пък Данчо Симеонов е бивш служител на военното контраразузнаване и настоящ общински съветник от ГЕРБ.


19-08-2009

„Монтерей” гостува на Външно

Министър Румяна Желева е обсъдила приоритетите на новия екип в Министерството на външните работи на работна закуска с някои от бившите министри на външните работи през последните 20 години. Присъствали са Любен Гоцев, Бойко Димитров, Виктор Вълков, Стоян Сталев, Георги Пирински и Станислав Даскалов.
Любен Гоцев и Виктор Вълков са сред учредителите на кръга „Монтерей”. Имената им бяха посочени от покойния Георги Стоев като истинските босове на организираната престъпност у нас.
Преди по-малко от месец казахме по повод на тези лица:
„Около Борисов се наблюдават хора, които са свикнали да балансират между интересите на САЩ и Русия през периода на прехода. Те не разбират, че днес основният търговски и политически партньор на България са държавите от Европейския съюз. Любезно ги приканваме да се занимават със собствените си дела и да не се опитват да реализират несбъднатите си мечти чрез кабинета „Борисов”.”
Да, ама не. Дали по инициатива на Желева, или на самия Борисов, кръгът „Монтерей” си припомни славното си време във Външно, че дори даде съвети.

16-09-2009

Пътя на амфетамините минава през висш агент на ДАНС и Суди Озкан.

Безпрепятственото преминаване на пратките със синтетични наркотици за Сирия през територията на Турция се осигурява със съдействието на небезивестния хазартен бос Суди Озкан. Веселин Марков е човекът, който въоръжава незаконно Суди Озкан и му осигурява български паспорт.
Името на високопоставения служител на ДАНС Веселин Марков, за когото afera.bg публикува документ с данни, че се е подписал под взимане на 200 000 евро, е обект на прокурорска проверка в Софийска градска прокуратура още от края на 2008 година.
Днес Веселин Марков е върнат от новото правителство и новия шеф на ДАНС в Агенцията.
След скандалните изявления на бившия шеф на контраразузнаването и шефа на ОСА, че в ДАНС на бял кон се връщат компроментирани агенти, работещи за чужди служби, продължава да няма отговор от нито една институция и темата е абсолютно заключена за медиите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар