понеделник, 27 август 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...86




Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.



Разстреляха висаджия в центъра на Кюстендил

27.08.2003

29-годишният Светослав Иванов-Мърлата е бил прострелян тежко около 23.50 в центъра на Кюстендил, съобщи МВР. Екзекуторът издебнал Мърлата в тъмна уличка зад кино "В. Заимов" и открил огън. Три куршума го пронизали в корема и лявата ръка.

Въпреки кървящите рани Мърлата успял да се добере до близък бар, където бил брат му. Той го откарал в болницата, но тежко раненият издъхнал на операционната маса след няколко часа. Предполагаемата причина за смъртта е загуба на кръв.

Мърлата има криминално досие, но не е осъждан. Твърди се, че е бил близък до бившия бос на силовата групировка ВИС-2 Васил Илиев, който бе убит през 1994 г. в София.

Според оперативна информация убийството на кюстендилския подземен бос Светослав Иванов - Голямата Мърла има връзка с дъщерята на покойния брат Васил Илиев - Ивона. Причината е, че Мърлата се опитвал да посяга и да тормози племенницата на Илиев. Дори за това получил и предупреждения от боса на “ВАИ Холдинг” Георги Илиев.

Мърлата е бивш зет на кюстендилския бизнесмен Петър Макенджиев, който държи концесията за минералната вода "Макена". Баща му Иван Иванов е бил треньор по самбо. Колата на Мърлата бе взривена м.г., но той не пострада.

Убитият е криминално проявен. Регистриран е за измами и изнудвания, но не е осъждан, казаха от РДВР.

Съдържателят на бингото в Кюстендил Константин Филипов е задържан заради убийството на Светослав Иванов-Мърлата (29 г.) миналата нощ, съобщи БТА.

Кюстендилската окръжна прокуратура е върнала за доразследване случая. По всяка вероятност то ще бъде трансформирано като дело с неизвестен извършител.

Месеци по-късно на предполагаемия килър бе постановена мярка “парична гаранция”. Държавното обвинение е разпоредило на ангажирания със случая следовател Йордан Йорданов да събере още доказателства. Необходими били нови одорологични и физико-химични изследвания.







Няма коментари:

Публикуване на коментар