понеделник, 18 ноември 2013 г.

КУКЛОВОДИТЕ – ЧАСТ 1




Кръгът „ Монтерей "


    Определено този кръг известен още като, „ Сивите кардинали „ и „ Правителството в сянка „ остава най- митичния кръг в Държавата.

    Генералите от кръглата маса в небезизвестният ресторант „ Монтерей „(сега - Модера) спазват и до днес традицията за редовни срещи, но сменяйки заведенията. Знакови фигури от родната мафия, прокурори, следователи, бивши ченгета и политически лобисти - това е тайнствената клиентела на прословутия столичен ресторант.  

    За създател на кръга е спряган покойният Андрей Луканов, но след неговото убииство, кръга оглавяват ген. Любен Гоцев и г-н Виктор Вълков ( бивш депутат в 7-ото велико народно събрание, бивш вицепремиер и министър на външните работи, посланик в Анкара и Загреб ).

    В ресторант „Монтерей" поне два пъти седмично любезният управител ще ви уведоми, че има частно събиране и заведението е затворило врати за случайни посетители. И няма да ви излъже. Защото в ресторанта, снабден с много охранителни камери, често среща си дават потайни и не чак толкова скрити за обществото „двигатели".

    Още преди години собствениците на „Монтерей" са раздали ВИП карти на най-видните си клиенти. Пластмасовите карти са с чип, а нито един от притежателите им (б.р. -не е ли красноречив фактът, че картите са в черен цвят с жълти букви?) не е случаен човек.

    ВИП в „Монтерей" е основателят на СИК Младен Михалев-Маджо. Довереният човек на Любен Гоцев, който се обръща почтително към него с обръщението „генерале", е един от първите и най-видни клиенти, стъпвали в ресторанта. От около три години насам обаче Маджо не е посещавал ресторанта, тъй като приятелите му от кръга „Монтерей" го предупредили, че е възможно да го следят.

    С ВИП карта в „Монтерей" разполагат сикаджията Георги Пехливанов, висаджийският бос Николай Цветин, докато бе жив Фатик, той също имаше пластмасова черна карта.

     Соченият като най-влиятелния човек в генералското движение -Любен Гоцев, е взел фаталния номер 13 във ВИП номерацията на „Монтерей". Други „особено важни персони" в ресторанта са , генерал Чавдар Чернев и брат му Тихомир, „верните другари" Чавдар Младенов, Илия Илиев, Димо Кръстанов, бившият милиционерски шеф Ангел Стойчев, както и съфамилникът му Тихомир, уволнен преди години от НСБОП заради контакти си с Фатик.

    Тук са също районни и градски прокурори, близки до генералския кръг бизнесмени и много действащи полицаи на високо ниво ...
    Специална карта за безпроблемен достъп в ресторанта има и журналистът Георги Коритаров.

    Членове на “Монтерей” са още генерал от резерва и екс-главен секретар на МВР о.р. Георги Ламбов, бившият зам.-търговски министър Георги Вутев, смятаният от някои бивш шеф на ЦСБОП Любен Левичаров, екс-шефът на НСС Иван Чобанов, Иван Драшков, бившият директор на Столична полиция Чавдар Чернев, бившият депутат от ДПС И бивш шеф на ДФРР Максим Димов, екс-министърът на външната търговия Христо Христов, Румен Петков, както и добре познатите бизнесмени Младен Мутафчийски (бивш директор на “Кинтекс”) – вече покойник и Румен Гайтански-Вълка. Към “Монтерей” се числят и двама футболни хора – треньор номер 1 за миналия век Димитър Пенев и вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов.

    През годините кръга ‘’ Монтерей ‘’ е свързван и с доста силни фигури от ъндърграунда като: Илия Павлов; Братя Маргини;  Георги Пехливанов; Николай Цветин; Фатик; Константин Димитров- Самоковеца; Иван Тодоров - Доктора и др. , някои от тях вече са покойници.

    Запознати твърдят, че членовете на ВИП кръга надминават 300 влиятелни фигури в България.

    За генералите се говори, че управляват контрабандата и политическите събития в държавата, както и голяма част от медиината мафия. Въпреки твърденията на Гоцев, че ресторантът на стария му приятел Георги Старчев се подслушва и следи от МВР, това не пречи на приятелския кръг и техния антураж да се събират почти всяка вечер, за да решават и коментират важни процеси от живота на България.

    Също така за тях се говори, че са докарали на власт Симеон Сакскобурготски, Миглена Кунева, Георги Първанов, Бойко Борисов, Ахмед  Доган и много други.

    За „ Монтерей “ се говори също, че са участвали пряко при разпределянето на „ червените куфарчета „.

    На „ Сивите кардинали ‘’ се приписват и доста голям брой от знаковите убийства в България.

    Не е тайна, че през ръцете на генералите е преминала цялата информация на ДС, имайки предвид постовете, които са заемали.

     Остава въпросът дали наистина „ Сивите кардинали „ дърпат конците на държавата, добре прикривайки следите водещи към тях или са просто стари приятели, който се събират на по чашка и сладки приказки?

     Досега никой не е дал ясни доказателства, за това какво се е случвало на тези срещи.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар