вторник, 5 ноември 2013 г.

ЪНДЪРГРАУНД 22


Бореца пред БЛИЦ TV и Михнева: Казаха ми, че ключът от килията е в Алексей Петров и Хамстера

Служител на ГДБОП искал от Ицо Папата свидетели, за да лепне две убийства на Йоско

 

20.09. 2013

 

    Соченият напоследък като автор на почти всички убийства и тежки престъпления и лидер на престъпна група Валентин Янев-Бореца проговори в съдебната зала. В ексклузивно интервю за БЛИЦ и Маргарита Михнева от Канал 3 той направи сензационни разкрития за това как у нас се разследват тежки престъпления, както и затова как е бил принуждаван да уличи Антон Петров-Хамстера и Алексей Петров в престъпления, за да се спаси. По думите му делото за рекет срещу него е образувано след като не са били открити доказателства, за да му "лепнат" екзекуциите на Сапата и Кунгфуто, както и стрелбата по Мартин Първанов-Лудия.


    "7-8 дела се образувани срещу мен, като последните са през последните 4 години. Вече казах как са образувани те. Много се надявам прокуратурата да си свърши работата, а не солидни мъже като главния прокурор да тиражират небивалици в ефир. Нямах възможността да кажа, но миналата сряда, при друго дело, което се гледа в спецсъда срещу Йосиф Йосифов - Безденския, неговият адвокат Илиян Василев е изнесъл информация, че има СРС-та от които става ясно, че Михаил Монов от отдел "Убийства" звъни на Ицо Папата и го уговаря да стане свидетел за други две убийства. За мен няма по-бездарен служител на реда, който не щади средства, всякакви средства, като уговарянето на лъжесвидетелства, само и само да реши убийства, които са назад във времето на прехода. Нека да говорим с факти, а не както се образуват делата - по махленски фолклор уличен". Тези сензационни разкрития направи Валентин Янев-Бореца минути преди старта на делото срещу него за рекет, завършило с петгодишна присъда. 

    По думите му по делото "Наглите" също има подобни СРС-та, от които ставало ясно как е работено. "Всички сме свидетели от последните години как Цветан Цветанов става и нарича някого извършител и обвиняем и той наистина става такъв. Обвиненията срещу мен се крепят на показанията на Юри Ваклев- Руснака. Какви ли не неща говори за мен и този човек сега е на свобода, при все че е издирван две години. Осигурява му се заплата и той на практика е имунизиран от всяко съдебно преследване", категоричен бе Янев. Той посочи пред камерите, че служителят на ГДБОП Михаил Наумов е ходил при Йоско в Гърция. "Казал му е, че има връзка с Цветанов и с неговите проблеми е свършено, стига той да каже, че аз съм убиецът на Джиджи. Друг крими герой - Данчо Релето (б.а Даниел Димитров, подсъдим в групата за отвличания "Наглите") - същата работа. Той е викан, познайте с кого, що за свинщина е това - Демби, Бисер Кирилов, който по една случайност винаги по мои дела ми е обвинител, Мишо Наумов и шефът на Убийства. Казали са на Данчо Релето, че ако ме посочи като извършител на убийствата на момчетата от техната групичка  - Сапата и Кунгфуто, присъдата му ще бъда автоматично намалена на половина. Това се потвърждава от СРС-та и момчетата могат да го потвърдят, те са съгласни да го кажат", обясни още Бореца.

    Той разкри, че разследващи са му казали, че ако го пуснат, ще бъде убит. "Е пуснаха ме, но не ме убиха, а Цветанов обеща, че ще кръсти следващото ми задържане на съдийката, която ме пусна и удържа на обещанието си", категоричен бе Валентин Янев. Шокиращите разкрития, които той направи, не свършиха дотук. Той смята, че е "вечният обвиняем", тъй като е отказал да свидетелства срещу Алексей Петров и Антон Петров-Хамстера. "Йордан Монов от ГДБОП, Калин Георгиев и Валентин Цоновски много пъти са ми казвали, че ключът от килията ми е в ръцете на Тони Хамстера и Алексей Петров. Предложиха ми голяма сума пари, за да свидетелствам срещу Хамстера и Алексей Петров и ми бяха казали, че проблемите ми ще бъдат разрешени на мига, ако го направя. Казвал съм го много пъти в съдебна зала, но никой не ми обръща внимание, а го приемаха за напълно нормално. Нормално ли е високопоставени служители да уговарят някого да лъжествидетелства и това да се приема за нормално от съда? Нормално ли е да наричат някого "Килър №1", "Килър №2" и така нататък просто така? Като няма доказатества, това е просто една добре разказана история и нищо повече. Да започнат да пишат романи тогава. Голяма е темата за защитените свидетели - ако се повдигне, ще стане ясно и за последните обвинения, които ми бяха повдигнати. Там защитен свидетел се оказва Юрий Ваклев - Руския, когото познавам бегло. Той е подсъдим за въоръжен грабеж, всичко е доказано, знае се че е той, освен всичко друго и две години се укриваше. Изведнъж се оказва, че е свидетел срещу мен, че разправя къде съм ходил, какво съм правил, с кого съм се виждал и вече е на свобода. На практика сега е имунизиран срещу съдебно преследване", добави Валентин Янев. Бореца допълни, че познава Антон Петров-Хамстера от спорта, а с Алексей Петров за първи път се е видял в затвора.

 

Пашата и Иво Тонев плащат протестите. Плейбоят Петко Димитров, Дани Боксьора и мистериозен руснак участват в схемата

 

23.10.2013

    Румен Николов – Пашатае съосновател на мутренската групировка СИК, един от най-верните приятели на Бойко Борисов и човекът, през който минава тъмният бизнес на експремиера.

    Пашата е един от малкото хора в държавата, които отлично знаят как лидерът на ГЕРБ е станал главен секретар на МВР. Подсъдимият по делото „Килърите” Васил Костов – Кеца неотдавна разкри, че високопоставени представители на СИК преди години са събирали пари, за да направят Борисов главен секретар МВР. Той лично е присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко, Сретен Йосич, Стоил Славов и други хора от групировката, на която било обсъждано бъдещото кариерно развитие на Борисов в силовото ведомство.

    Според легия „Антимафия” Румен Николов – Пашата е и човекът, който стои зад частната ГДБОП, чрез която бившият вътрешен министър Цветан Цветанов 3 години и половина подслушваше политици, журналисти и хора от бизнеса. Централата на частната ГДБОП бе в една къща в полите на Витоша.

    Журналисти разкриха още как Бойко Борисов кадрува в ЧЕЗ чрез бившия шофьор на Пашата – Димитър Стефанов, по-известен като Митко Каратиста. Последният управляваше срещу „скромните” 35 000 лева заплата на месец.

    Уникални аудиозаписи разкриват схемата, по която кръгове от ГЕРБ са плащали за протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски. Журналисти разполагат с дисковете и са готови да ги предоставят на прокуратурата. Според скандалните записи митингите се организират от доскорошния шеф на „Левски” Иво Тонев, плейбоя Петко Димитров и съоснователя на СИК Румен Николов – Пашата. Общото между тримата е, че са част от приятелския кръг на експремиера Бойко Борисов.

    От записите недвусмислено се разбира, че ежедневното пиене на кафе пред парламента и нощните ексцесии в центъра на София са изцяло контролирани от ГЕРБ.

    Схемата върти Иво Тонев, който заедно с Петко Димитров е съсобственик на редица нощни барове, сред които „Грамофон”, „Найт Флайт”, „Бар Флайт” и „Капитал”. В записите, с които се разполага, протестиращите споделят, че големите началници на мероприятието са Тонев и Димитров, а оперативната дейност се върши от шефа на охраната на въпросните заведения Дани Боксьора. Петко взима пари от Тонев, дава ги на Боксьора, а той ги раздава на хората. След издънката с опита да се назначи Делян Пеевски за председател на ДАНС Дани Боксьора е имал лична среща с Иво Тонев. Тогава шефът на охраната получил нареждане да впрегне всички свои служители да протестират пред парламента. Именно тези здрави момчета са използвани и за провокации. Предполага се, че те са били в основата на напрежението, което ескалира на 24 юли. Тогава депутатите бяха блокирани повече от 12 часа в сградата на Народното събрание и полицията ги изведе с автобус.

    „Ако някой от гардовете откаже да вика „оставка”, бива изгонен от Дани Боксьора”, говорят протестиращите.По думите им от аудиозаписите другият човек, който опитва да влияе на обществено-политическите процеси в страната, е съоснователят на СИК Румен Николов – Пашата. Той вадел хилядарки до края на месец юли, когато парламентът излезе в лятна ваканция.

    В схемата участвал и мистериозен руснак за когото разказва жена, заемаща ръководен пост в Централния съвет на Съюза на пенсионерите. Тя разкрива, че въпросният мъж действа чрез свой близък приятел на име Огнян. Тарифата за семейство била 100 лева или по 25 лева на човек. Проста сметка показва, че само за една седмица мъж и жена с две деца могат да си докарат 700 лева, което е повече от средната за България заплата. Източникът ни твърди, че за да станеш „платен протестиращ”, трябва да си познат на Огнян или някои от вече платените да те препоръча.

   Тлъстите пачки са се раздавали в близост до църквата „Света Неделя”. Там съвсем непринудено и незабележимо стоели три момчета и едно момиче с дебела ученическа тетрадка. Организираните групи задължително трябвало да запишат личните си данни в списъка и да се подпишат, че участват в протеста за да вземат заработеното.

 

Как Георги Илиев се гаврил с Глория, докато му била любовница


 

29.10.2013

    Горещата авантюра между боса на мафията от ерата на мутренските времена Георги Илиев и фолкпримата Глория от години е пикантно преразказвана и интерпретирана. Малцина са ония, волю или неволю станали свидетели на истинските отношения между изявяващата се на дансинга на шоуто „Денсинг Старс” дива от Русе и боса на ВИС.

    Връзката им не била цветя и рози. А точно обратното – вместо да чува шепота на нежни слова и допира на топли устни, в ушите на Гло отеквали звучните шамара на Главния…

    Според градската легенда омъжената за композитора Илия Загоров Глория станала официална любовница на Георги Илиев три години преди да го застигне куршумът през август 2005 г. край бреговете на Слънчев бряг.

     В ония времена освен законната си половинка Мая бившият републикански и балкански шампион по борба имал купища жени. Но русенката успяла да заеме специално място в сърцето на мутренския бос, гласи преданието.

    Двамата се срещали най-често в бившата столична дискотека „Севастопол”. Но не за да консумират плътските си страсти. Според хора, гравитирали по онова време в ъндърграунда и присъствали на купони, организирани от Главния във въпросното заведение, той не гледал на Глория като на сексуален обект, а чисто и просто я ползвал за сценична играчка.

    „Жоро затваряше „Севастопол” с хората си и не излизаше от там с дни. Караше Глория да му пее до припадък. Не признаваше извинения от сорта „Не съм спала вече седмица!”, „Изнемощяла съм”, „Илия ме чака…”, разказват пред журналисти свидетели на алкохолните и кокаинови запои на Главния.

    При един от тях борецът държал чалга звездата в „Севастопол” 5 дни, без да я пуска дори да си подаде носа навън. Стояла под ключ в стаичката, определена за гримьорна и съблекалня за гост-изпълнителните, и през няколко часа била привиквана да весели с песните си дрогирания и смъртно пиян Илиев.

    „А той на моменти, под влиянието на алкохола и не преценявайки какво върши, се държеше брутално с нея. Редовно си я млатеше, ако се случеше от умора да изкара някой припев фалшиво. Тази жена си беше истинска мазохцистка да търпи всичкото това унижение. Правеше го за пари”, казват още нашите източници.

    В разцвета на силите си Георги Илиев оправял жените на конвейер. Раз-графил столичните заведения – в „Севастопол” най-често викал актуалните чалга певци и певици, а в бар „Домби” се вихрели оргии, пред които и Содом и Гомор биха се видели света вода ненапита на Господа.

    Дузина от копоите на Илиев заграждали главното сепаре, където прикрит от камарите мускули, мафиотът се отдавал на групов секс. Събличал се чисто гол и се наслаждавал на оралните ласки на няколко жени накуп.

    Всичко това не се харесвало на Глория, която въпреки униженията и тормоза от страна на Главния, не издържала пред харизмата му и нагазила с чувства. Наранената русенка обаче не паднала по очи. За да предизвика ревността на Жоро Илиев, му забивала рога с контрабандния бос от Пловдив Георги Тошев. Точно във времената, в които Глория била държанка на висаджията, бопаджиите случайно я разобличили за отношенията й с милионера, познат като Жоро Казиното, докато подслушвали телефоните му заради митнически афери.

    Според мълвата Главния пребил певица – до синьо, след като тя е качила на „Мерцедес”, подарен й от Казиното. Поръчан от Илиев бил и атентатът върху въпросната лимузина, при който тя пламна на магистрала „Тракия”.

 

Кое е новото убежище на българските подземни босове


05.11.2013

Танзания се оказва най-новата любима дестинация на българските бегълци от закона. Според най-новите тенденции, те предпочитат да се крият там, защото липсват законови разпоредби с българската страна и благодарение на разположението на държавата.

Има информация, че няколко български босове от подземния свят са се крили от закона там в определени периоди от време и са сменяли местоположенията с ЮАР, Дубай и Обединените Арабски емирства.

Един от българските босове, който за кратко е пребивавал там, според последни данни, е Христофорос Аманатидис – Таки, който беше заловен в Дубай миналата година, но така и не беше екстрадиран обратно в България, поради липсата на доказателства от наша страна. Към момента се предполага, че соченият за наркобос –Таки все още се намира там.

Има информация, че той подготвя разпространението на наркотици на територията на Африка. Възможно е възникване на конфликти между него и сочения за наркобос Христо Байков, за когото също има информация, че подготвя наркоразпространение на същите територии.

За момента световните служби имат информация за действащите наркоканали. Както Crimes.bg писа, България е силен играч на пазара с кокаин в света. Френско издание излезе с материал, в който описва как българската мафия контролира кокаина във Франция

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар