сряда, 19 септември 2018 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 5


Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .




Ценко Чоков – виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил .

10.05.2018

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков е виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил, реши спецсъдът. За всяко от трите провинение той получи три години затвор, като общото му наказание за всичко е 4 години и 6 месеца.
В същото време съдът определи Чоков за невинен за ръководене на организирана престъпна група и лихварство.
Той трябва да остане в затвора още 2 г. и половина, тъй като 2 г. от наказанието вече е излежал. Присъдата ще бъде обжалвана, каза адвокатът на Чоков – Иво Найденов. Обвинението също заяви, че ще обжалва.
Синът на Чоков – Мартин, е невинен за участие в организирана престъпна група, но виновен за заплаха за убийство и лихварство. Съдът определи едно общо наказание за двете присъди от 4 години и 5000 лв. глоба.
Останалите трима от подсъдимите бяха оправдани напълно, защото съдът реши, че няма организирана престъпна група.
Чоков изслуша присъдата на болничното легло, с което беше докаран със специална линейка от Централния софийски затвор.
Пак заради него финалните пледоарии по делото се проведоха в специално пригодена зала в Централния софийски затвор, а той ги изслуша на легло, съобщи БНР.
Финалът на делото идва две години след показното задържане на Чоков, сина му и останалите от групата. Оттогава той е в ареста.
С изключение на десетина дни, през които беше на свобода срещу 10 000 лв. парична гаранция.
Тогава заради оплаквания, че е започнал да сплашва свидетели, отново беше върнат в ареста, а съдебният състав беше подложен на проверка от ВСС.


Няма коментари:

Публикуване на коментар