понеделник, 10 декември 2018 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...136Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.Убиха Чакъра след 20-часова престрелка .


11.12.2003


В 8.30 часа тази сутрин е намерен трупът на Тодор Димов - Чакъра, съобщи подп. Иван Петров, началник на РДВР - Хасково. Засега не е ясно от какво е настъпила смъртта му, каза той.
Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов заяви пред "Нова телевизия", че след продължилите многочасови преговори и опасността за живота на двама от полицаите, които са били под прекия обстрел на Димов, спецполицаи са изстреляли над 15 ракети с гранатомети срещу вилата на Чакъра.
••Решихме, че повече не е целесъобразно да рискуваме живота на полицаите и на отряда, след като бяха изчерпани всички опити за неговото задържане.
Заради един човек, който оказва яростна съпротива и стреля с автомат по полицаи, няма да рискувам живота на хората си цяла нощ заради това, че той иска да ни убива, подчерта ген. Борисов.••

Барикадиралият се Димов е използвал различни оръжия, с които е стрелял от няколко укрепени позиции в сградата. По време на престрелката той е изстрелял над 150 куршума.
Атаката с РПГ е започнала около 2.30 часа, като целта е била да се предизвика детонация на заложените взривни устройства.
След затихването на избухналия пожар, днес сутринта трупът на Димов е бил открит на последния етаж на вилата.

Припомняме, че вчера сутринта въоръженият с автомат "Калашников" 48-годишен мъж се барикадира във вилата си край паркинга "Извора на белоногата".
През нощта драмата достигна своята кулминация: 
•След като психолозите не постигнаха успех с барикадиралия се мъж, министър Петканов обяви ситуацията за тежка и заповяда барети и снайперисти да се включат в акцията.
•На място пристига главният секретар ген. Борисов, който поема ръководството на операцията.
•Чакъра подпалва втория етаж на къщата и стреля срещу всеки, който мине пред нея.
•Синът му също се опита да го убеди да се предаде, но по-късно момчето, майката и сестрата бяха изведени от района.
•Свидетели твърдят, че Чакъра е в тежко психическо разстройство и няма да се предаде жив.
•Чакъра е криминално проявен, съден е многократно, бил е 8 години в затвора. Той има присъди за сводничество и въоръжен грабеж.

Тодор Димов е загинал след продължилата близо 20 часа престрелка, допълва информацията подп. Иван Петров.
Барети, жандармеристи, гранични полицаи с техника за нощно виждане и следови кучета, и служители на 4 районни управления в Хасковска област се включиха в акцията за арест на Тодор Димов.

Той трябваше да бъде задържан заради присъда за въоръжен грабеж във валутно бюро край Харманли, извършен преди 10 години, но при пристигането на полицаите вчера сутринта, Чакъра се барикадира в двуетажната вила, където по-късно се оказа, че е складирал истински боен арсенал и засипа с куршуми полицаите.
Все още вилната зона, в която до 2 часа след полунощ отекваха изстрели, е отцепена. Тодоров бе минирал района, където се укриваше. Цяла нощ пожарни автомобили осветяваха мястото на инцидента.
Кой е:
Пред приятели 48-годишният Тодор Димов заявил, че вече е стар и няма да издържи, ако влезе в затвора.
Той бил осъден на 6 г. затвор преди година за въоръжен грабеж на чейнчбюро в Харманли. При ареста обаче бил прострелян и закаран в болница. Димов избягал от там и по неизвестни причини останал досега на свобода. 
Полицаите започнали да го издирват едва след заповедта на прокуратурата до четвъртък всички бандити да бъдат задържани. 
48-годишният бандит се издържал от прасетата и кокошките, които гледал във вилата си. Там живеели и роднините на Димов - майка му, брат му и снаха му, защото къщата им в Харманли била ипотекирана. 
Според местни жители Чакъра имал собствена "партизанска" банда по времето на Тодор Живков. Групата живеела в гората и се издържала от плячкосване на добитък. След 10 ноември 1989 г. Димов е задържан за кражби на коли и сутеньорство. Лежал е 8 г. в затвора.

Чакъра убит от Бойко Борисов заради Косьо Самоковеца !
Константин Димитров - Косьо Самоковеца е разстрелян показно на площад " Дам " в Амстердам на 6 декември 2003 г.

Контрабандният бос е поставен под наблюдение от родните служби , тъй като 2 месеца преди смъртта си участва в кърваво меле с босовете на СИК братя Маргини в столично заведение . Така , когато наемникът Ервин Векер ликвидира Самоковеца , ченге от Холандия , под прикритие , го арестува .
На 8 декември 2003 г. , Тодор Димов вече е предупреден , че ще бъде арестуван и разпитан за покушението срещу Косьо Самоковеца .
Неговото задържане трябва да се осъществи в рамките на полицейска акция " Белезниците " , разпоредена от Бойко Борисов . Не е известно дали Чакъра е имал подготвено алиби за срещите с Ервин Векер в България и дали е подозирал , че може да бъде ликвидиран , за да не " пропее " , кои са поръчителите на убийството на Самоковеца .
" Следите на поръчката водеха към босовете на СИК , които поддържаха контакти с Йоско Сливенския . През 2003 Бойко Борисов все още не беше скъсал връзките си с групировката СИК . Освен това Бойко имаше лична неприязън към Самоковеца , тъй като службите бяха записали разговор между Косьо и Иван Тодоров - Доктора . В телефонния разговор двамата контрабандисти наричаха Борисов " пожарникарчето " , а Косьо беше изстрелял репликата , че " щял да го сготви " . Бойко прие това , като закана за убийство . " споделя столичен антимафиот .
Той самият не може да даде еднозначен отговор на въпроса, защо срущу Чакъра са изпратени 30 командоси , 5 снайперисти и стотина тежко въоръжени полицаи от Хасково и защо Бойко Борисов е пристигнал от столицата за да  ръководи акцията лично?
Дали от суета да се покаже , или да се научи как се стреля с гранатомет и как се отстраняват неудобни свидетели ?   

Няма коментари:

Публикуване на коментар