неделя, 9 декември 2018 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 70Михаил Миков, Румен Порожанов и Данаил Кирилов са били акционери в Трейс груп холд АД .

30.08.2018


Бившият председател на БСП и бивш МВР шеф Михаил Миков, настоящият министър на земеделието Румен Порожанов и народният представител от ГЕРБ и шеф на правната комисия в парламента Данаил Кирилов са били акционери в "Трейс груп холд АД. Това сочи справка в базата данни в електронното издание bivol.bg.
От списъка личи, че има записани "Ценни книги, поименни акции на Михаил Райков Миков народен представител, Министерство на вътрешните работи".
Редом с Миков, който по-късно, през юли 2014 г. става председател на БСП, в списъка е и Данаил Кирилов – описан като областен управител и депутат.
Сред известните акционери е още Румен Порожанов, описан като депутат и шеф на кабинета на финансовия министър, настоящ министър на земеделието, храните и горите.
В списъка са още имената на Трайчо Трайков, вписан като министър на икономиката и енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов, както и Антон Кутев – като депутат от БСП.
Акционерът Миков не носи финансова отговорност поради вида на дружеството. Той и останалите акционери получават само дивиденти.
Акциите на Трейс груп холд АД са предлагани на борсата и всеки с финанси е можел да ги купи. Депутатът и вътрешен министър Миков със сигурност е бил наясно с факта, че дружеството е печелившо. Това е още по-вярно,защото Миков е имал информация в какви търгове участва Трейс холд груп АД и какви шансове има да спечели поредната обществена поръчка.
Финансови експерти са категорични, че акциите на Миков не са престъпление, но придобиването им е укоримо с оглед обществено-политическото положение, което заема той.
„Не е нормално да водиш анти ГЕРБ-политика, а в същото време да даваш парите си на фирма, любима на същата партия. Излиза, че политиката е някакво публично състояние, което няма връзка с индивидуалните разбирания и действията на Миков.
Припомняме, че Трейс груп холд АД нашумя през последните дни след катастрофата в Своге, отнела живота на 17 души. Ремонт на отсечката е извършен от същата фирма срещу 22 млн.лв. До момента всички експерти са категорични, че до трагедията се е стигнало след 5 доклада, че пътят е опасен и никаква реакция за промяна на ситуацията.


Ученикът на Ким Филби и ударници на БКП и ДС лапали от ликвидаторския бизнес на Баневи . Хищническият бизнес на комсомолци и комунисти унищожи не просто индустрията, а постигна най-важното - отврати хората от демокрацията .

12.11.2018

Шефове от бившата ДС и номенклатурата на БКП  се оказват  години наред предпочитаните експерти, които са на щедра хранилка в бизнес империята на олигарха Николай Банев. Вече трета седмица той и съпругата му Евгения са „гости” в френски полицейски арест, чакайки да бъдат екстрадирани в България. У нас специализираната прокуратура разследва бизнесмена за съсипването на „Полимери” АД. Не случайно в деловите среди Банев иронично е наричан ликвидатор на българския бизнес, защото над 90% от приватизираните от него дружества днес са източени, нарязани за скраб и фалирани, а работниците - изхвърлени на улицата, без заплати и обезщетения. Съюзници и изпълнители на тази политика на олигарха се оказват и цяла плеада активисти на комунистическите тоталитарни служби, които в годините на прехода се изявяват като строители на новия капитализъм.
Като всички новоизлюпени олигарси и Николай Банев е обсебен от идеята за своя структура за сигурност, конкурираща са с тези на Емил Кюлев, Илия Павлов и др. Естествено главни играчи в нея се оказват  все стари десари, а основната цел е да се събира  информация за конкуренцията и политици, с цел влияние. По това време те са разполагали с огромен масив от секретна информация, безценни оперативни контакти у нас и в чужбина и влияние в държавния апарат.
Източници на Faktor.bg от специалните служби разказват, че от пролетта на 1997 год. отговорник по сигурността в империята на Банев е бил Параскев Параскевов, бивш секретар на МВР по времето на Жан Виденов. Той е стар служител на ДС, свързан с Второ главно управление.  През лятото на 1997 год. Параскевов напуска, а в края на същата година в структурата започват работа Живко Желев, бивш н-к на столичната служба за сигурност и Владо Спасов, бивш н-к на Направление в НСС. По- късно там е привлечен на работа и Богдан Канациев, свързан със сигурността в енергетиката. Съпругата на Канациев в продължение на години е секретарка на лидерите на БСП и топла връзка с „Позитано”.
През лятото на 2000 год. Спасов и Канациев са съкратени. По- късно напуска и Желев.
Към структурата за сигурност на „АКБ Форест” са и няколко охранителни фирми. В една от тях работи Любомир Предов, бивш н-к "Кадри" на НРС и един от близките на Бриго Аспарухов, докато Бриго е шеф на  разузнаването.
В началото на 2004 год. Банев започва изграждането на нова структура за сигурност, оглавена отново от Живко Желев. В нея работят Вальо Михайлов, бивш служител на НСС и НСБОП, Асен Йотов, бивш началник на сектор в НСБОП и др. Когато Банев премества офисите си в сгадата на „Киноцентъра”, се оборудват специални помещения за разузнавателна дейност и автономна радиотелефонна централа, която да покрие Софийското поле. С този проект се занимава Тинчо Тинчев, бивш служител на "Свръзки" – УБО, а след това и зам.-директор на Софийската телефонна централа. Тинчев е издействувал от "Комитета по съобщения" радио честоти за "АКБ". На по-ниски нива в структурата за сигурност на Николай Банев работят още десетки редови служители на ДС и МВР.
През всичките години обаче специалните въпроси по сигурността в империята са поверени на
о.з. ген. Тодор Бояджиев
 Генералът, според негови бивши колеги от службите, е бил не просто изпълнител в структурата, а част от ръководството й. От фирмените регистри става ясно, че Тодор Бояджиев е бил член на съвета на директорите на фалираното и разграбено предприятие в град Троян „Елма”, а самият Банев тогава е негов изпълнителен директор. По-късно генералът продължава да расте в империята на комсомолеца, като става част от управителния съвет на „Приватизационен фонд АКБ Форест – социален” АД, който, независимо от името, се оказва по ирония на съдбата основният екзекутор на десетки важни фирми. Именно Бояджиев отваря на Банев вратите към важни фактори в Русия и САЩ.
В началото на прехода генералът създава
Евроатлантически разузнавателен форум и чрез него организира среща на бивши началници на разузнавателни служби от Западна и Източна Европа. Тя е финансирана от Банев, който лично присъства на форума.
Бившият разузнавач Красимир Райдовски коментира пред Faktor.bg участието на представения като експерт по сигурност и топ разузнавач в управлението на бизнес структурата на Николай Банев: „Изключително съм впечатлен и изненадан от присъствието на българския Ким Филби, както се представя самият ген. Бояджиев, в приватизационния фонд, който днес прокуратурата разследва. Не съм допускал че прозорливият ген. Бояджиев би станал член на ръководството на структура, която се е занимавала със съсипването на българската икономика и източване на милиони лева.  Винаги съм имал някакви съмнения относно професионалните качества на Бояджиев. Конкретният пример са арестът на българския разузнавач Пеньо Костадинов в САЩ, който попада в затвора в разгара на Студената война. Нямам обяснения защо и как българският Филби е утвърдил предложения от Костадинов план за среща с американския гражданин, който е бил подставено лице, агент на ФБР. Ако Бояджиев като резидент беше извършил дори и елементарен анализ, не би позволил провеждането на срещата и провала на българското разузнаване. Костадинов лежа в американски затвор, кариерата му бе съсипана, за разлика от Тодор Бояджиев, който след години стана генерал, главен секретар на МВР и депутат от БСП. Още си спомням с какъв патос г-н Бояджиев, племенник на Начо Папазов, обяви от трибуната на ВНС, че е репресиран от ДС. След арестите на Баневи изниква отново моралният въпрос –
какви хора са били на хранилка при олигарха Баневи са получавали заплати от съсипването на икономиката и съмнителни сделки?
Присъствието на името на Бояджиев в регистрациите на фирми на Банев събуди спомени у мен за публикации в българската преса за проблемите, които създаваше с връщането на апартамент на държавата, но записан на негово име в Ню Йорк. Проблемът е, че днес подобни лица продължават да се държат като ментори на обществото и да ни поучават. Добре, че Филби не е жив, за да види какви ги е вършил „ученикът” му, казва с ирния Райдовски.
Афинитетът към кадри от тоталитарните репресивни структури на БКП съвсем не е случаен. Всъщност основателите на „АКБ Форест” са трима знакови другари, а АКБ е образувано от първите букви на имената им – Араклиев,  Костадинов и Банев.
Росен Араклиев е бивш служител по ДС в ОУ- МВР, Хасково, а от 1986 год. е във ВГУ- ДС. Баща му е дългогодишен Първи секретар на ОК- БКП в Хасково и командир на партизанския терористичен отряд „Асен Златаров”.
Костадин Костадинов е бивш служител по ДС в РУ- Кремиковци, директор по режима в комбината. От 1987 год. е зам.-началник на 02 РУ в София. Сочен е като „мозъкът” на АКБ, но през 1995 год., заедно със съпругата си загива в мистериозна автомобилна катастрофа.
Николай Банев от стругар се издига до инструктор в ЦК на ДКМС. Баща му,  станал ятак на терористите от „Асен Златаров“ още на 14 години, е сочен като най-младия активен борец срещу фашизма и капитализма у нас. По времето на комунизма заема важни постове във военното разузнаване.
Неслучайно първата дейност на Араклиев,  Костадинов и Банев е охранителна, като по информация на самата структура за тях работят близо 1060 гардове и експерти по сигурност. При правителството на Жан Виденов пък  АКБ поема охраната на важни държавни предприятия.
След ненадейната смърт на Костадинов, Араклиев напуска страната, а Банев остава едновластен господар на империята.
На ръководни позиции в „АКБ” се оказват неслучайно и редица кадри на стопанския и културния елит на БКП и БСП.
В управителния съвет на „АКБ Форест – Социален” АД знаково попада името на Георги Панков - последният министър на химическата промишленост по времето на Тодор Живков и член на ЦК на БКП. Именно той наблюдава пряко бизнеса на „Полимери”.
В ръководството на бизнес империята е и Константин Стефанов Главанаков. По времето на Живков той е зам.-министър на Външната търговия, посланик на НРБ в Япония, а в кабинета на Жан Виденов отново е зам.-министър, но този път във Външно.
В управителния съвет на фонда приватизатор се оказва на хранилка и културологът и активист на БКП и БСП проф. Чавдар Добрев.
Всички другари, които са лапали от структурите на Банев са знаели отлично, че той е приватизирал 101 предприятия от индустрията на комунистическа България, че някои от тях са уникални и структурно определящи за района. Знаели са също, че системно и методично тези фирми се разкостват и източват, а босът им с комсомолски плам ги води към фалит. Били са наясно, че Банев не плаща заплати на редовите служители,  работниците мизерстват, а източените пари се прехвърлят в офшорки или отиват за ексцентричните прищявки на комунистическия принц и фамилията му. Никой от тези топ експерти обаче не е бил камбаната, за това което се случва във фирмите на комсомолеца. Мълчали са, за да си взимат тлъстите хонорари, заплати и бонуси.
Точно така в посткомунистическа България тези „другари” наложиха възприятието, че
капитализмът е нечовешки зловещ
и накараха хората да си спомнят с носталгия за комунизма. Историята с бизнес империята на Баневи е доказателство, че не демокрацията съсипа икономиката на България, а  комунистическите и десарски номенклатури, които препраха по най-вандалски начин държавната собственост в частна. Унищожиха индустрията, постигайки най-важното - отвратиха хората от демокрацията. Когато си продукт на сталинския и живковския модел на управление, няма как да правиш модерен капитализъм, с човешко лице, а Банев е пример за това.


ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Явор Нотев прибрал 1 милион от жертви на катастрофи и застрахователи. Ето защо поскъпва ГО .

26.11.2018

Шокиращидокументи уличават заместник-председателя на Народното събрания Явор Нотев вкорупция, лобизъм и конфликт на интереси.
Източници предоставят договори запроцесуално представителство, сключени между 2013 г. и 2017 г., междузастрахователна компания „ДЗИ-Общо застраховане“ ЕАД и Адвокатско дружество„Красимира Иванова и Явор Нотев“.
Явор Нотев е член на ръководството на „Атака“и заместник-председател на 43-тото и 44-тото Народно събрание, депутат от 2009г.
Предмет на договорите е Нотев да защитатва застрахователите в съда срещу пострадали от катастрофи, които предявяват претенции за обезщетения за жертви или ранени напътя.
Депутатът-адвокат е трябвало да намали сумите, които застрахователите е трябвало да плащат на близките на пострадалите или на самите пострадали.
Според документите за услугите си депутатът от „Атака“ е прибрал над 100 хиляди лева хонорари, които са платени от застрахователя и от пострадалите в ПТП като разноски по делата. Източниците уточняват, че общата стойност на адвокатските хонорари от застрахователни дружества към Нотев са на стойност над 1 милион лева досега.В качеството си на народен представител Нотев няма право да работи като консултант и пряката му финансова връзка със застрахователите буди въпроси за интересите му отлобистката поправка в Кодекса за застраховане, която Народното събрание приема днес.
Нотев многократно имаше медийни изказвания в подкрепа на застрахователите,чиито разходи за обезщетения ще намалеят след поправките в закона.Предложението за редуцирането на обезщетенията за жертви при ПТП, обслужващо застрахователите, беше предложено от Румен Гечев, внесено от Менда Стоянова, а в последствие негови най-големи защитници бяха Йордан Цонев и Явор Нотев.
Според експертите фрапиращите суми, които минават от застрахователите към депутати като Нотев са прикрита корупция и явен конфликт на интереси, за което ще бъдат подадени сигнали към компетентните институции.
Самият Нотев е започнал кариерата си на юрист като следовател в отдела за разследване на тежки аварии и катастрофи преди 1989 г.
Обществени организации повдигат въпроса за евентуално картелно споразумение между застрахователните дружества, които по изкуствен начин повишават цената на Гражданската отговорност и дестабилизират управлението, провокирайки протести.
Според експертите фрапиращите суми, които минават от застрахователите към депутати като Нотев са прикрита корупция и явен конфликт на интереси, за което ще бъдат подадени сигнали към компетентните институции.


Няма коментари:

Публикуване на коментар