понеделник, 17 декември 2018 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...137



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

В апартамент в столичния квартал "Младост" 2 е открит трупът на 33-годишния Николай Петров - Колята.

18.12.2003


Николай Петров - Колята беше застрелян пред очите на тъща си и едното си дете в паратамента му в блок 203 в ЖК “Младост” след 19 часа снощи. По първоначални данни, цитирани от пресцентъра на МВР, двама или трима неизвестни са разбили входната врата на апартамента и са проникнали в дома на 33-годишния мъж.. Непознатите нахлули вътре с викове “Полиция!” и убили Колята в детската стая. Куриозна случка изненада присъстващите на огледа журналисти по-късно през нощта. Група афектирани приятели и колеги на убития, които се бяха смесили с охраняващите полицаи пред блока, се опитваше да разгони фоторепортерите и операторите от мястото на събитието. Внезапно те намериха неочакван съюзник в лицето на не по-малко афектирания шофьор на УАЗ-ката, която дойде да извози трупа. С викове закани и звучни псувни заедно те успяха да разпръснат снимащите точно в момента на изнасянето на убития. Деликатните опити на полицията да усмири крещящите момчета в черни якета и анцузи и шофьора не отбелязаха успех, и медиите бяха принудени да отстъпят в името на собствената си сигурност. Пресцентърът на МВР собщи, че през септември 2002 г. Николай Петров - Колята, Николай Зарев - Данкина, Огнян Борисов - Гамстера и още трима криминално проявени са задържани за извършен грабеж и незаконно притежаване на оръжие. По случая е образувано следствено дело в НСлС. Петров е уличен в извършване на деянието, но въпреки събраните доказателства по делото, той не е привлечен към наказателна отговорност и не е задържан като обвиняем. През 1993 г. Петров е регистриран за кражба на обществено имущество, през 1994 г. за кражба на вещи от автомобил. През 1998 г. Николай Петров е получил условна присъда от 1 година за кражба, а през 2000 г. е регистриран по чл. 129 от НК за нанасяне на средна телесна повреда. 

УАЗ-ката извозва тялото на убития, а отсрани я ескортира един от аверите му. Той обеща всички възможни неща на фоторепортерите, и то пред очите на полицията.
Николай е криминално проявен, роден е в Пазарджик и се е занимавал с кражби на автомобили, като "основната му дейност" е била взимане на откупи срещу връщане на откраднатия автомобил.
Знае се, че преди години Петров е бил част от структурите на бившата СИК.Името на Колята "нашумя" покрай случая с откраднатата кола на великотърновска спортистка. Тогава в скандала беше замесен олимпийският ни шампион по стрелба Таньо Киряков, който бил посредник за откупа между Колята и потърпевшата жена.
Пред Дарик радио Киряков заяви, че не познава лице на име Николай Петров.




Няма коментари:

Публикуване на коментар