петък, 15 април 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...198

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

15.04.2005

Мумифицираното тяло на 42-годишния Румен Желязков, по прякор Жабока - шофьор на убития през 2003 година Филип Найденов-Фатик - е открито в къща в брезнишкото село Душинци.

Той имал огнестрелна рана в слепоочието. Първоначалната версия е, че става дума за самоубийство.

Къщата, където е открито тялото на Желязков, е собственост на негов приятел. Според криминалистите смъртта му е настъпила още през месец януари, като именно зимните студове мумифицирали тялото.

Край Желязков е открито предсмъртно писмо, в което той се сбогува с близките си, но не посочва мотивите за самоубийството, съобщава Дарик Радио.

Полицията работи и по версията за инсценировка на самоубийство.

Румен Желязков-Жабока бе близък приятел, шофьор и бодигард на Фатик. Участвал е с малки дялове в някои от фирмите на разстреляния на столичния бул. "България" бизнесмен.

Именно Желязков е зад волана на Мерцедеса, в който бе убит Фатик. Самият шофьор е ранен, но успява да стигне с автомобила до военна болница, където констатират смъртта на Найденов.

През 80-те години Жабока е бил служител на МВР, бивш състезател е по борба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар