петък, 1 април 2022 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 26

Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Един от най-активните наркоразпространители от Дупница – Николай Николов, по-известен като Големия Лапач, е осъден на четири години и половина затвор. Окръжен съд – Кюстендил постанови, че Лапача трябва да плати и 10 хиляди лева глоба в полза на държавата.

Според обвинителния акт Лапача е виновен за това, че за времето от 18.03.2016 г. до 21.04.2016 г. в Дупница при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител и помагач, както и самостоятелно, е склонил и умишлено е улеснил свой познат от с. Ресилово да купи и съхранява 97,90 грама амфетамини, оценени на 2937.00 лв. Дрогата двамата купили, за да я продават и да печелят от нея.

Според държавното обвинение в дома си по същото време Лапача е държал и друг пакет дрога – хероин, струващ 782.80 лв., както и различни по количество пакетчета с амфетамин. Общата цена на наркотичните вещества според данните на експертите, изготвили оценките, надхвърля 3400 лв., пресметна прокурор Байрактарски. Според него и хероинът, и амфетамините са били купени от Николай Николов с цел разпространение, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването станало ясно, че Големия Лапач е играел ролята на съветник, а прокурор Байрактарски допълни, че той не само е съветвал, но и склонил помагача си да се захванат с търговия на наркотични вещества. Освен това Николов се е явявал в ролята на гуру, разяснявайки колко могат да спечелят от търговията с дрога, помогнал и за набавянето на финансови средства, а за всичките действия по покупка на дрогата използвал лекия си автомобил.

62-годишният Николай Николов-Лапача е в Бобовдолския затвор от 22 април 2016 година, когато при полицейска операция, проведена по неотложност, дупнишките криминалисти иззеха от дома му 20 грама амфетамин, 2.397 грама хероин, 2 везни с 11 теглилки, както и пликчета за опаковане на дози. Дупничани припомнят, че преди няколко години Големия Лапач излежа присъда в Бобовдолския затвор, след като заложи взривно устройство пред дома на дупничанин. Бомбата потроши аудито на популярния с двата си прякора Пешо Дебелия и Медената питка дупничанин Петър Тонев, а коментарът бе, че акцията е заради конкуренция на наркопазара.

Лапача е известен колекционер, събиращ стари пищови и пушки. Синът му Георги, с прякора Малкия Лапач, съвсем наскоро стана баща. Той обаче също е популярен като разпространител на дрога. Допреди няколко месеца Малкия Лапач бе в затвора за разпространение на наркотични вещества, където излежаваше присъда от година и половина в Бобовдолския затвор, след като беше хванат да разпространява дрога в Дупница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар