понеделник, 18 април 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...199

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Мощен взрив разтърси центъра на София! Разпадащ се на части „Мерцедес“ лети с висока скорост в дясното платно на бул. „Цариградско шосе“ от моста в посока спирката на полиграфическия комбинат „Д.Благоев“. Часът е около 11 ч, а датата 18 април 2003 г.

Пушещият брониран звяр засича и удря тролей по линия №5. Подминава на „косъм“ острова със спирката и се пуска в локалното платно. Следва удар в паркирана жълта кола и мерцедесът спира, а от капака му започват да излизат пламъци. Всичко това се разиграва пред ужасените погледи на ученици и техните родители, чакащи на спирката пред комбината.

От мястото на шофьора изскача обгорен мъж, изцяло черен, а по остатъците от дрехи личи, че е бил с костюм. От тялото му се издига пушек. Мъжът маха отчаяно с ръце и първата кола го качва към „Пирогов“. Обгореният, но жив шофьор, е Иван Тодоров-Доктора, до 18 април 2003 г напълно неизвестен на обществото. Минути преди това точно на моста на „Цариградско шосе“ в бронирания му мерцедес избухва мощна бомба. Тодоров е по случайност зад волана, просто същия ден е решил да кара, а не шофьорът му Йордан Спасков, бивш служител на НСО.

Спасков е до него и бомбата, насочена срещу седалката до шофьора, го прави на парчета. От разкъсания от взрива мерцедес се подава само част от ръката му.

След като следователите вдигат колата от „Цариградско шосе“ на пода на мерцедеса на Доктора се вижда огромна дупка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар