понеделник, 20 декември 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 13

14.11.2010

Пребиха спортен журналист в центъра на София

Снощи към 1 часа 21-годишният Радослав Петкашев, спортен репортер на БГНЕС, е бил пребит жестоко от трима неизвестни в центъра на София. Радослав е бил с приятели в заведение, където са се срещнали. Един от приятелите, с когото са били е актьорът от "Стъклен дом" Бойко Кръстанов, съобщава БГНЕС. Видели са се и Радослав е тръгнал да се прибира. Към 1 часа на ул. "Гладстон" близо до бул. "Витоша" са го нападнали трима души отзад, съборили го с ритници по колената и след това започнали да го ритат с кубинките в главата, сподели Антонина Желязкова.
Той е бил безпомощен и са му помогнали случайни минувачи момче и момиче. Радослав се обадил от техния телефон, защото неговият бил откраднат. След това бащата на Радослав го закарал в "Пирогов". Там е прегледан и са установени хематоми и охлузвания по главата, както и сътресение, но няма нищо счупено. Тримата неизвестни са му откраднали портфейла с документите – личната карта, шофьорската книжка, както и телефона.

18.11.2010

Близки на убитата Надежда Георгиева: Цветанов пречи

Вътрешният министър Цветан Цветанов пречи на разследването, заявиха близките на убитата ямболска адвокатка Надежда Георгиева пред Нова телевизия.
Надежда Георгиева бе открита зверски убита в дома си през февруари 2000 година. За смъртта й прокуратурата търси отговорност от Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина Калайджиева, която от години е в Англия. Тази седмица се заговори за участието на бившия главен прокурор Никола Филчев в осъществяването на престъплението.
Делата за убийствата на моята сестра и на прокурора Николай Колев са коренно различни, каза от своя страна сестрата на убитата - Маргарита Георгиева, и помоли делата да не се обединяват. Не може в такъв момент да се героизира едва ли не покойният прокурор Колев, да се забравя въобще той с каква обществена репутация се ползваше в средите и сред обществото докато беше жив. И оттам насетне двете семейства не могат да се свързват по абсолютно никакъв начин.

01.12.2010

Съдът оневини “Крокодилите”

Софийският апелативен съд оправда братята Евгени Милев – Кроки и Емил Милев – Гейзо, както и техният авер Калоян Бацов. Тримата бяха обвинени в опит за убийството на полицай и извършването на магистрален грабеж на руски гражданин през 2004 година. Тримата са сочени за членове на т.нар. банда за магистрални грабежи “Крокодилите”.
Апелативният съд вече веднъж ги бе оправдал, след което Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане. Мотивите на върховните магистрати бяха, че липсва всестранен анализ на доказателствата, а изводите за оневиняването на бандитите са противоречиви.
Според разследващите, при магистрален грабеж през август 2004 година “Крокодилите” са се опитали да убият полицай, който участвал в тайна операция по залавянето им. Тримата бяха задържани, а по-късно Кроки и Гейзо излязоха на свобода. През декември 2008 година Калоян Бацов бе осъден на 12 години затвор, но докато траеше обжалването на присъдата му той остана на свобода. В този период бе заловен с т.нар. “Люлинска банда” при опит за обир на банка в Кюстендил. Групата обаче се споразумя с прокуратурата и членовете й получиха ниски присъди.

14.12.2010

СРС-тата – новата тайна полиция на Бойко

"100 милиона лева са дълги ушите на премиера Бойко Борисов – не е редно да се дават толкова много пари за СРС-та и подслушване във време на криза", обяви пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов, бивш директор на НСС.
"Това е признак на манталитет, придобит в службите", допълни той. Съгласно закона, за да се приложат СРС-та, задължително трябва да има конкретен сигнал, който да е проверен с други средства. Законът казва, че СРС-та се прилагат тогава, когато проверката, която е направена, не е дала резултат.
"Така че директното и безразборното включване на СРС-та е незаконно", поясни още той.
Според Атанасов става ясно, че днешните управляващи в лицето на премиера и вътрешния министър имат намерение да използват резултатите от СРС-та за политически цели, което е недопустимо и грубо, особено преди избори.
"Хората имат семейни тайни, имат извънбрачни връзки, имат други неща, които не са престъпления, но могат да бъдат използвани срещу тях за изнудване", уточни още генералът.
"Сега ще ви обясня какво си мисли г-н Цветан Цветанов с неговото правораздаване. Има наказателна отговорност за този, който разгласи резултатите от СРС-та публично. Тука не е въпросът за елементарно нарушаване на законите. Цветанов разчита на това, че заявител по случая в Горна Оряховица е прокуратурата и тя е поискала от него разсекретяването", обясни още Атанас Атанасов.
Той отказа да коментира случая с подслушването на горнооряховските лекари, но сподели, че в случая става въпрос за настройване на определени групи една срещу друга и подозира политическа нишка.
"СРС-тата са предназначени за разкриване на престъпления, а не за манипулация", заключи Атанас Атанасов.

16.12.2010

Бум на кражбите на коли

В момента изобретателни апаши са се насочили към кражбата на коли. Обикновено крадците дебнат пред жилищните блокове шофьорите, които оставят автомобилите си да се затоплят, съобщиха от полицията, цитирани от БНР.
Само за изминалия месец по този в София са откраднати начин над 20 коли.
Служителите на реда предупреди шофьорите да не оставят автомобилите си без надзор и със запален двигател, тъй като с падането на температурите автокражбите са зачестили.

В заключение предлагам за мъж на годината през месец декември отново да бъде избран другарят Цветан Цветано – о – о – о в !

Няма коментари:

Публикуване на коментар