петък, 18 ноември 2011 г.

ЗАСЕДАНИЕТО

В залата беше тихо като на погребение. В центъра на главната маса седеше Капо ди тути министри. Квадратната му челюст се отвори , като човка на пеликан и от там се изплъзнаха думите :

- Слушам ви !

Пръв се осмели да проговори консилиери Плевенлиев :
- Дон Борисов, докато бях министър, ние изпълнихме твоята заръка и построихме , със „събраните” ,от бедните фамилии в страната, пари волейболна зала „ Армеец „. Сега там правим чудесни концерти.
- Молто бене ! Нали трябва да останем в историята ?

Втори взе думата консилиери Красимир Гергов :
- Дон Борисов, ние сме най-добрата неоткрита голф - дестинация, което означава, че следващия път трябва да спечелим "най-добрата дестинация", което е доста амбициозно начинание. Надявам се с парите на държавата.
- Молто бене ! Ако по някакъв начин мога да помогна, трябва само да кажеш. Нали трябва да останем в историята ?

След него, като ехо от автоматичен изстрел , занарежда консилиери Свилен Нейков.
- Дон Борисов, знаеш , колко старателно ,през годините на прехода, „събирахме” пари от бедните фамилии. Ще ни подкрепиш ли , с част от тях, да построим нов национален футболен стадион.
- Защо се страхуваш да засвидетелствуваш верността си към мен? — попита Капо ди тути министри – Ние ще разполагаме с парите на бедните фамилиия както намерим за добре. Те ни разбраха, какво искаме да направим. Нали трябва да останем в историята ?

Последен , като вдовица, проплака консилиери Симеон Дянков :

- Като стана дума за бедните фамилии в страната, какво да правим с тях при толкова голям дефицит и външен дълг ? Парите в бюджет 2012 няма да стигнат за нищо !

- Някой трябва да се „погрижи” за тях ! Да, ще боли! Ще се режат пенсии, заплати, социални придобивки. Навсякъде! Нали трябва да останем в историята ?

След това всички станаха от местата си и се запътиха към ресторант „Модера” ( бивш „Монтерей”), за да продължат заседанието там. Нали трябва да останат в историята ?

1 коментар:

  1. дон борисов: ще пуснем проучванията и добива на шистов газ,ще замървим подпочвената вода и населението ще започне много по-бързо от сега да намалява и то по начин ,който ще подпомогне фармацефтичните компании,болниците и погребалния бизнес. Ще боли,но аз като един перфектен хирург трябва да извърша тази операция,защото такава е волята на моите братя масони зад океана и само така ще можем да контролираме лесно шепата Българи,които по план трябва да останат. С това наистина ще останем в историята и най-вее във вечната власт -каза донът с уморен глас от тежкото бреме,което носи

    ОтговорИзтриване