събота, 25 февруари 2012 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 15

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

21.01.2012

Заловиха Тихомир Георгиев - Боксьора в Лондон


Скотланд ярд е потвърдил, че 43-годишен мъж е арестуван по подозрение за убийство в България и е задържан под стража в лондонски полицейски участък.Жесток български ганстер, известен с това, че режел пръстите и ушите на жертвите си, е бил арестуван по сигнал от "Сън". Новината е водеща в он-лайн изданието на вестника.
Тихомир Георгиев, на 43 години, заподозрян за убийство, е бил в списъка на най-издирваните престъпници от Интерпол, след като избяга от съда в България.
В. "Сън" установил, че престъпникът работи в спортен клуб в Бърмъндзи, и информирал Скотланд ярд.Георгиев, набит мъж с обръсната глава, бил по къси спортни гащета, когато полицаите нахлули в залата.Той е задържан по силата на европейска заповед за арест. Докато го отвеждали, се заканил на репортера от "Сън". Скотланд ярд е потвърдил, че 43-годишен мъж е арестуван по подозрение за убийство в България и е задържан под стража в лондонски полицейски участък.
Вестникът разказва, че Тихомир Георгиев, заподозрян в редица престъпления, включително убийство, се е измъкнал от България, след като е бил пуснат под гаранция в очакване на съдебен процес.Георгиев, известен в подземния свят като Тишо Боксьора, е бивш човек на българския мафиотски бос Златомир Иванов - Баретата, който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари, пише вестникът.
Георгиев се опита да се измъкне от закона, като свидетелства срещу Иванов.Заподозрян е, че е убил един от собствените си наркодилъри за неподчинение. Пуснат под гаранция срещу сума, равна на 20 хил. лири, Георгиев успява да избяга в Лондон преди края на процеса.
Той прекарва месеци, живеейки по улиците, преди собственикът на спортен клуб в Бърмъндзи Джон Руни да се смили над него. Без да знае за връзките му с престъпния свят, Руни го наема като спаринг партньор в клуба и му дава стая, където да спи, посочва изданието.На 7 декември Георгиев участвал дори в турнир по бокс и бил сниман на плаката, рекламиращ събитието.
Тихомир Георгиев - Боксьора бе основен свидетел срещу братята Красимир и Николай Маринови (Маргините). В края на 2010 г. той бе осъден на 18 години затвор при първоначален строг режим от Софийския апелативен съд (САС).
Съдът прие, че Георгиев е виновен за убийството на Емил Велинов на 15 юни 2007 г. в град Момин проход.Убийството е било извършено по особено жесток и мъчителен начин за жертвата - на Велинов са нанесени 17 пробождания с нож в тялото.САС бе втората инстанция по делото. Преди това Георгиев бе обявен за невинен от Софийския окръжен съд.
Решението на Апелативния съд не е последно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.


10.02.2012

Осем години затвор за Йоско от Сливен


Осем години затвор получи Йосиф Йосиф – Йоско от Сливен, който миналият март уби двама души в брутална катастрофа. По време на инцидента, при който тежко бяха ранени други двама, Йоско бе солидно почерпен след запой в популярен столичен фолк клуб.
Катастрофата стана в столичният квартал „Бояна”, където е къщата на Йоско. Инцидентът бе толкова зловещ, че дори и Йоско, който се движеше с отлично обезопасен и брониран джип, най-вероятно ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.-
Йосифов не е популярен само с тази катастрофа. Той нашумя веднага след убийството на Константин Димитров – Самоковеца. Тогава бе арестуван и обвинен като поръчител на разстрела в Амстердам. Доказателства срещу него обаче по това дело не бяха събрани и след кратък престои н ареста Йоско излезе на свобода.
Няколко години по-късно пък той и част от охраната му предизвикаха селска свада с гардовете на столично заведение. Охраната на клуба не го допусна да влезе въоръжен с пистолет. Тогава Йоско демонстрира бабаитлък и гръмна няколко пъти във въздуха.
Следващата у шумна проява бе катастрофата в Бояна, чрез която Йоско сам си издейства дълъг престои зад решетките.

14.02.2012

Разбиха престъпна група, ощетила държавата с 30 млн. лева


Мащабна полицейска операция под кодовото име "Скрап" е проведена в София, Перник, Варна, Ямбол и Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са петима души. В нея са участвали служители на ГДБОП-МВР, ДАНС и НАП под ръководството на Специализираната прокуратура. Разбитата организирана престъпна група се е занимавал с укриване на данъци в особено големи размери и пране на пари.
Само за една година щетите, нанесени на държавния бюджет от дейността на групата, възлизат на около 30 000 000 лева.
Установено е, че на територията на страната членовете на групата са изградили схема от създадени юридически лица „бушони", които декларират придобивания на големи количества черни и цветни метали от чуждестранни контрагенти.
Целта на фиктивните фирми била да продават по документи необходимите количества скрап на реални търговци, които чрез издадените фактури да оправдаят закупените количества скрап без документи.
По този начин се избягвало плащането на данък, дължим при директно изкупуване, който възлиза на 10% от стойността на закупеното количество.
Организаторът на схемата използвал чуждестранни дружества, чрез които осъществявал дейността си. Част от тях са регистрирани на територията на Великобритания или САЩ в офшорни зони.
Така се осъществявал трансфер с цел прикриване фиктивността на сделките.
Установено е, че наредените суми към фирмите „бушони" са теглени на каса, а след това връщани на първоначалните наредители.
Процент от сумите оставал за организатора на престъпната схемата. Общият оборот, реализиран от фиктивните български и чуждестранни дружества, е в размер на около 300 000 000 лева.
В хода на операцията са претърсени 19 жилища и офиси на територията на София и страната. Конфискувани са суми в лева и валута на обща стойност над 150 000 лева, златни монети и бижута, компютърни конфигурации, оптични носители на информация, фискални устройства и голямо количество счетоводни документи. Иззети са и тефтери с водено в тях „черно счетоводство".

19.02.2012

Дългия пратен за 8 г. в затвора


През 2010 г. Васил Качиков и един от съучастниците му бяха задържани при зрелищна акция в Сливен.
Васил Качиков - Дългия (32 г.) от Сливен бе осъден на 8 години затвор за изнудване, съобщиха от Окръжния съд в Сливен.
Качиков е сочен за една от знаковите фигури в подземния свят, с дълго криминално досие. Името му нашумя преди години и при разследването на убийството на Константин Димитров - Самоковеца в Амстердам.
Дългия бе изправен на подсъдимата скамейка за това, че на 11 април 2010 г. в сливенското с. Крушаре заплашил и пребил П. В., за да получи от него 2000 лева. По същото дело бяха осъдени и двамата му съучастници. Антоний Г. получи 6 години затвор. Освен това съдът конфискува негов имот от 11,5 дка в сливенското с. Ковачите. Третият от групата - Асен Б. (23 г.), бе осъден на 5 години.
Вината и съпричастността на Васил Качиков в показното убийство на Константин Димитров не бе доказана. Преди години той бе привлечен като обвиняем за убийството на сливенския сводник Тодор Минов - Цигането.
По това време Качиков се укриваше. Полицията го откри във Франция, където се подвизавал под чужда самоличност. В края на 2004 г. бе докаран от Ница под конвой. Обвиненията за убийството на Цигането не бяха доказани.
Но с решение на Сливенския окръжен съд Дългия получи 7-годишна присъда за трафик на хора и за склоняване на момиче към проституция. От затвора бе освободен предсрочно заради добро поведение.
Скоро след това при зрелищна акция на антимафиоти в центъра на Сливен Дългия бе задържан заради изнудването на П. В.

Няма коментари:

Публикуване на коментар