сряда, 15 февруари 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...61

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

16.02.2005

КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИЯТ ДИМИТЪР ТОДОРОВ – БРЕТОНА БЕ УБИТ В СОФИЯ


Криминално проявеният Димитър Тодоров, известен с прякора Митко Бретона, беше убит малко преди 13.00 часа в заведение в столичния квартал “Люлин”. Името на Бретона е малко известно в България, но той е престъпник от европейски мащаб, твърдят от МВР-службите.
Един човек е задържан във връзка с убийството в късния следобед. Той обаче не е извършителят, а най-вероятно е негов съучастник. Димитър Тодоров-Бретона е убит пред десетки свидетели докато обядвал със зет си. Малко преди фаталните изстрели, към масата му се приближил негов познат, когото той нарекъл Сашо. Предполага се, че той трябвало да му отвлече вниманието. Секунди по-късно нисък мъж със зелен балтон и черна шапка прострелял Митко Бретона в главата и корема. На мястото на убийството полицаите не намериха гилзи. Килърът е стрелял през джоба на балтона си и гилзите са останали вътре. Дръзкото престъпление вцепенило хората в заведението и те дори не опитали да спрат убиеца. Часове след разстрела, полицаите задържаха последния човек, който говорил с Митко Бретона – така нареченият Сашо. В момента се изяснява дали той е съучастник в престъплението и дали може да посочи убиеца.
Застреляният Димитър Тодоров-Бретона е една от най-тайнствените личности в подземния свят. Според оперативни данни на службите Митко Бретона започнал "кариерата" си на "Магурата". Заради буйната си коса получил по това време и прякора си. За кратко станал един от най-уважаваните в тези среди. После се запознал с Милчо Бонев-Бай Миле, който миналата година беше разстрелян в ресторант "Славия" заедно с гардовете си. От МВР и досега отказват да коментират дали е случайност или не фактът, че Бретона се върнал в България ден преди разстрела на Бай Миле.
Ченгета свързват името на Димитър Тодоров и с това на Поли Пантев, който пък беше убит през 2001 г. на остров Аруба. Твърди се, че преди Митко Бретона се е занимавал с наркотици, но после се преориентирал към контрабандата.
Работил е с Иво Карамански, бил е учител в престъпния занаят на шефовете на бившата групировка СИК. “Известен е на службите за множество престъпления. Всякакви престъпления – целият Наказателен кодекс почти. Има и ефективни присъди за кражби, грабежи, противозаконни отнемания, хулиганство...”, каза полк. Стоян Велчев – заместник-директор на СДВР. Преди 10 години Митко Бретона се скрил от правосъдието в Унгария. Там въртял бизнес с крадени коли и проститутки. Говори се, че се свързал с руската наркомафия. В България се върнал ден преди убийството на боса на СИК Бай Миле. Една от полицейските версии гласи, че Бретона е организирал показния разстрел в ресторант “Славия” и днес го е застигнало отмъщението. Според друга версия, убийството на Митко Бретона е поръчано от освободения наскоро Антон Милтенов-Клюна, който имал конфликт със съдружника му Пламен Симов – Килията. Източници от службите твърдят, че завръщането на Митко Бретона в България е предизвикало сътресение в криминалния свят. Всички подземни босове се страхували от него и всички са имали интерес той да бъде елиминиран


Бретона убит след среща с полицаи
Полицаи извършвт оглед на документите и вещите на Бретона в кръчмата "Бъфало".
Димитър Тодоров-Бретона е убит няколко часа след като е имал среща с полицаи, научи "Монитор". Това е разказал зетят на Тодоров, който е един от малкото очевидци на разстрела. Митко Бретона, авер на убитите Поли Пантев и Бай Миле, бе разстрелян посред бял ден в сряда в люлинското заведение "Бъфало". Източници на вестника съобщиха, че Бретона се прибрал в България три дни преди да бъде убит. Запознати твърдят, че има голяма вероятност Бретона да е дал или е щял да даде информация на службите за членове на организирана престъпна група и заради това да е убит.
.
ДИМАТА РУСНАКА РАЗТРЕЛЯЛ ЛИЧНО МИТКО БЕРТОНА!

Едно по едно знаковите убийства от миналото взеха да бъдат разплитани. Сега на бял свят излезе информацият че физическият килър на известният като еди от основателите на ВИС – Митро Бретона е самият Димитрий Минев – Руснака. Дори по наша информация това било ювелирната акция на младият тогава бандит за да бъде приет във висшата лига. По всяка вероятнст поръчката е дошла от весши кадри на СИК към които Митко Бретона имал сериозни финансови претенции. Руснака трябвало да органицира групата по ликвидирането му и лично да се убеди че Димитър Тодоров няма да го бъди и за това преценил че трябва да го разтреля лично. Слуховете носят че след изпипаната акция Минев получил благословия за бос и поел част от сериозния бизнес в СИК.
Бретона беше убит през 2005 година в ресторант “Бъфало” в столичният кватрал “Люлин”.

1 коментар:

  1. Абе Ангеле,как да го гръмне Димата като той е вече убит-24.10.2004 г.???!!!

    ОтговорИзтриване