неделя, 1 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...62

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Разстреляха бияча на доктор Будаков

02.04.2009


Има заподозрени за нападението над д-р Боян Будаков. Въпрос на време е да докажем на 100 % участието им в побоя и да ги задържим. Разследването вече е във финалната си права. Големият въпрос е: Какъв е истинският мотив и кой стои зад всичко това? Дали в случая става въпрос за хулиганска проява, или зад този брутален вандалски акт са заложени други интереси”. Така вчера - месец и половина след нападението над шефа на бургаската болница д-р Боян Будаков криминалисти коментират хода на разследването.
Лекарят бе пребит на 1 април т. г. пред жилището си в бургаския кв. “Лазур”. Двама маскирани бандити го налагаха с желязна тръба и с бухалка. “Мутри, какво искате? Защо сте дошли?”, викал Будаков. През цялото време, докато удряли лекаря, нападателите не отронили нито дума. След побоя той бе с 6-сантиметрова рана на главата с 6 шева.
Часове след нападението в Бургас бе застрелян 22-годишният Христо Христов. Именно той ръководел наказателната бригада, която била наета за побоя над доктора, съобщиха за “Труд” източници от криминалните среди.
"Не съм получавал никакви заплахи - нито устни, нито писмени, нито по телефона", твърди д-р Боян Будаков. Той изключи версията нападението над него да е хулиганска проява, защото биячите действали целенасочено, и счита, че побоят е извършен по поръчка.
"Нападателите бяха облечени с анцузи, добре сложени. Явно не са имали поръчка да ме убиват, защото спокойно можеха да го направят, без да разбере никой. Предполагам, че като съм на този пост в болницата, на някой може би съм нарушил бизнес интересите. Но при нас всичко е прозрачно, големите сделки се извършват по Закона за обществените поръчки, върху които аз никак не мога да влияя. Не ми се иска да вярвам, че е възможно това деяние да е поръчано с политически мотиви. Ако е така, жалко за държавата", заяви шефът на бургаската болница. Минути след побоя полицаи отцепили района и открили биологичен материал, за който се предполага, че е от директните извършители на престъплението.
Заради нападението над д-р Будаков на разпит в полицията са били призовани лица от активния криминален контингент, сред които били и основните заподозрени за побоя. До момента обаче повдигнати обвинения срещу тях няма.
Наказателна бригада

Според отлично информирани източници заподозрени за побоя над болничния шеф са двама млади мъже на възраст около 20 години, които гравитирали около група за спецпоръчки. Наказателната бригада се разправяла с различни жертви срещу заплащане. Според неофициална информация техен шеф бил 22-годишния Христо Христов.
След скандала - куршумите
Часове след побоя над д-р Будаков босът на биячите Христо Христов бе застрелян с шест куршума пред жилищен блок в бургаския квартал "Братя Миладинови".
Христо е криминално проявен, регистриран за хулигански прояви - участие в няколко масови боя и притежание на наркотици. Смята се за близък до човек от охраната на несебърския бос Димитър Желязков-Очите, а през последните две години бил шеф на наказателна бригада.
Засега от полицията нито отричат, нито потвърждават версията за връзка между двата случая. Според криминалисти, ако има такава, тя не е непосредствена, а по-скоро е в резултат от стечение на обстоятелствата.
Мълвата, че именно Христов има възлова роля в нападението над болничния шеф, обиколи подземния свят няколко дни след смъртта му. Според слуховете бандата на Христо била наета да извърши побоя над д-р Будаков, а мотивът за убийството на Христов бил неуредени финансови отношения с преките извършители на посегателството. В подземния свят описват и хронология на събитията от фаталния ден. Малко преди да бъде убит, Христо бил в заведение с приятели. Мобилният му телефон позвънил и Христов обявил, че излиза - вероятно е отишъл на среща с биячите на доктора. Разлютени, че им дава по-малко пари от уговореното за поръчката избухнал скандал, сбили се и после шефът на групата бил застрелян. Засега обаче официално потвърждение на тази версия няма.
"Задържани за нападението над д-р Будаков и за смъртта на Христов няма, а вероятността истинският поръчител на побоя над болничния шеф да бъде разкрит са едно на милион. Въпреки ширещите се слухове в подземния свят, които посочват и точния мотив за вандалския акт - засегнати стопански интереси", коментират в Бургас.
Експертизи бавят разследването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар