четвъртък, 12 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...65

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

14.04.2005

Убиха Божидар Дебелия, баш наркобос, човек на Фатик и Бучко


Убитият снощи Божидар Добрев, с прякор Дебелия, е работил за екстрадирания от България сърбин Будимир Куйович и е смятан за един от босовете на дипломатическия канал, през който са минавали стотици килограми наркотици, информира БНР. Според някои български медии разкритата през януари от НСБОП нарколаборатия в софийското село Пасарел най-вероятно е била финансирана от изгонения Куйович. От цеха беше конфискувано рекордно количество дрога на стойност 1,4 млрд. долара.
Убитият снощи Божидар Добрев, с прякор Дебелия, е работил за екстрадирания от България сърбин Будимир Куйович и е смятан за един от босовете на дипломатическия канал, през който са минавали стотици килограми наркотици, информира БНР. Убитият Божидар Дебелия задно с Будимир Куйович-Бучко са ръководили канала за амфетамини, който бе разкрит в Турция със задържането на повече от 120 кг синтетична дрога в дипломатически автомобил, припомни главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". Припомняме, че Будимир Куйович беше експулсиран от страната на 9 февруари, след като бе задържан във Варна. Първоначално на Куйович беше наложена забрана да влиза в България за 10 години, а след едномесечна проверка в полицейските регистри в Сърбия е установено, че той е обявен за издирване от западната ни съседка.
Мъжът беше прострелян около 22 ч. снощи в столичния кв. "Манастирски ливади", докато паркирал колата си и веднага е откаран от съпругата си в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Дебелия починал на път за болницата. Жертвата е простреляна в колата си - сребрист “Мерцедес” CLK 200 Compressor със софийска регистрация С 1331-ВТ. Автомобилът е със счупено ляво стъкло и е запечатан от полицията. Жената на убития, която е била с него по време на инцидента, бе разпитана от полицията.
Няколко милиарда долара са загубите, които претърпя т.нар. "дипломатически канал" за дрога вследствие на наша операция, каза главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви. За т.нар. дипломатически наркоканал се заговори в края на март, когато в София бе заловен съветник в монголското посолство с 2 куфара и 2 спортни сака, пълни с амфетамин. Впоследствие - на 5 април, също в столицата бяха заловени трима араби с 60 кг. амфетамин за около 9-12 млн. долара. Наркотиците бяха открити в апартамента им в блок 430 в кв. "Младост" - ІV. Тримата наркотрафиканти са успели да захвърлят два чувала през прозореца малко преди намесата на полицията. Единият чувал е останал в жилището. Тогава главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви, че разкритието е "последният етап от операцията "Монголска дипломатическа връзка".

Няма коментари:

Публикуване на коментар