четвъртък, 12 юли 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...77

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Съпругата и 2-годишната дъщеря на концесионера на плажа в Обзор Рали Пенков загинаха при взрив на автомобила им.


13.07.2005


Концесионерът на централния плаж в Обзор Рали Пенков загуби 2-годишната си дъщеричка и съпругата си в бомбен атентат на 13 юли 2005 година. Адското устройство бe поставено в семейния автомобил "Фолксваген Туарег" и гръмна секунди след като Пенков и съпругата му се качили в скъпия джип. Колата бе паркирана на ул. "Черковна" в курортното селище, където семейство Пенкови бяха наели къща. Кървавият атентат станал на метри от хотел "Хелиос бей" и ранил две случайно минаващи жени. Тогава целият Обзор бе скован от бомбения ад. На място загина 2-годишната дъщеря на Пенков, а той и съпругата му Златина бяха настанени в болницата в критично състояние. Жената на Рали така и не излезе от кома и поради сериозната кръвозагуба почина два дни по-късно. По време на престоя й в болницата лекарите не даваха шанс за живота й. За атентата тогава бе арестуван Димитър Желязков-Очите. Обвинение и присъда по случая обаче няма.

Рали Пенков е концесионер на плажа в Обзор от 5 години, а преди това е участвал в създаването на първата голяма охранителна фирма в Бургаски регион - Първа частна милиция. Единият от съдружниците му там Георги Николов-Мечката беше застрелян през 1995 г. В деня на инцидента полицейски източници съобщиха, че взривът има връзка със заложената през февруари т.г. бомба пред заведение “Чевермето” в Бургас. Собственикът Христо Кисьов е приятел на Пенков. Атентатът срещу концесионера е резултат от финансов конфликт с местен силов бос.

Междувременно полицията блокира цялото Южно Черноморие и задържа над 20 души- всички от криминалния контингент. Правят се натривки за следи от взривно вещество. До момента няма повдигнато обвинение. Показните арести стават направо по улиците в Бургас, пред погледа на граждани и туристи.

По неофициална информация джипът на Рали е бил взривен с 600 грама тротилов еквивалент. Специалистите все още не могат да кажат дали бомбата е задействана дистанционно, или е била свързана с елзахранването на автомобила и се е взривила след завъртането на ключа.

Три са основните версии, по които работят криминалистите. Според първата от тях зад покушението стоят конкуренти на Пенков, които са искали да му отнемат плажния бизнес. Другата версия е свързана с неуредени финансови отношения между Пенков и негов бизнес партньор. Неотдавна двамата се разделили и Рали му платил неговия дял. Той обаче останал крайно недоволен от получените пари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар