събота, 7 януари 2017 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...119




Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Неизвестни лица брутално застреляха 53-годишния Веселин Стоименов .

07.01.2016

Неизвестни лица застреляха 53-годишния Веселин Стоименов, спряган за наследник на Георги Илиев, а също и като човекът, извършил юридическата ликвидация на ВИС-2.
Мъжът е починал на място, след като е прострелян със седем куршума в луксозен жилищен комплекс от затворен тип на бул. „Симеоновско шосе" в София. Част от тях са го улучили в главата, корема и гърдите. На местопрестъплението обаче са открити следи от много повече изстрели. Очаква се днес да бъде извършен втори оглед.
Веселин Стоименов, известен още като Веско - Дебелия, е собственик на десетки фирми. Чрез една от тях е държал и бизнеса с туристически лодки по река Ропотамо. Полицията проверява дали е криминално проявен. Часове след стрелбата зад Зимния дворец в София беше намерен подпален автомобил. Разследващите предполагат, че с него са избягали извършителите, а след това го запалили, за да прикрият следите.
Около тялото на жертвата са намерени седем гилзи. Има и информация за изоставен подпален автомобил в „Студентски град”, съобщава БГНЕС.
Мястото на произшествието е блокирано от полицията. МВР издирва стрелците.
„В момента започва огледът. Текат процесуално следствените действия, районът на местопрестъплението е отцепен. Издирват се извършителите на деянието”, посочи старши комисар Младен Маринов, директор на Столична дирекция на вътрешните работи. Той добави, че самоличността на жертвата все още не може да бъде официално потвърдена.
Той се води за един от най-доверените хора на покойния Георги Илиев, който беше застрелян от снайперист през 2005 г., пред заведението му „Буда бар“, в курорта Слънчев бряг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар