понеделник, 11 януари 2010 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 3

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.



20 .11.2009

СГП повдигна обвинение срещу Николай Цонев

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Николай Цонев за това, че през периода 12.02.2009 г. – 01.06.2009 г. в София, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – министър на отбраната на Република България, е нарушил служебните си задължения, съобщиха за БГНЕС от прокуратурата.
С резолюция е разпоредил сключване на договори за доставка на производствена линия за метални конструкции UBM от "MIC INDUSTRIES” САЩ с цел да набави за представителя на дружеството и самото дружество имотна облага. От това са настъпили значителни вредни последици за Министерство на отбраната в размер на 12 900 000 лв., имуществени вреди представляващи стойността на доставената производствена линия и неимуществени вреди, изразяващи се в нарушаване плана за бойната подготовка на българската армия, преустановяване тренировъчния процес със самолет Ан 26 и самолет L – 410 поради неосигурени средства за провеждане на планов ремонт, което довело до тяхното практическо неизползване за нуждите на въоръжените сили на българската армия. Извършеното съставлява престъпление по чл. 282 ал. 2 вр. ал. 1 НК.

07.12.2009

Надчетоха Жоро Инса с 50 милиона лева

Петролния бос Георги Самуилов-Жоро Инса е начетен с 50 милиона лева от ревизорите, изпратени от митническия началники Ваньо Танов. Ревизията в рафинерията "Инса ойл" обаче продължава и според прогнозата на Вальо Танов общият начет на компанията ще достигне 200 милиона лева. Въпросната сума е трябвало да влезе в държавната хазна за последните четири години под формата на акциз за горива. От "Инса ойл" декларирали горива с нисък акциз, предназначени за отопление, но след това продавали горивото по бензиностанциите. Георги Самуилов, фигуриращ в тефтерчето на Красьо Черния с прякора си Жоро Инса е бивш служител на "Мултигруп". След убийството на Илия Павлов, Самуилов стартира самостоятелен бизнес с горива. Още през 2006г., Ваньо Танов взе на мушката си петролния бос, за когото се мълви, че е бизнесмен от орбитата на СИК. Тогава обаче Танов бе изгонен от МВР от вътрешния министър Румен Петков.




22.12. 2009

Прокуратурата проверява няколко версии. Самоубилият се ексгубернатор завлечен с пари от лобист

Самоубилият се бивш областен управител на Велико Търново Тошко Никифоров дал преди време голяма сума пари на човек, обещал да му намери добра работа. Впоследствие обаче лобистът не изпълнил думата си и не му върнал парите. След напускането на държавния пост и неуспеха в конкурса за омбудсман на Горна Оряховица загубените пари били капката, която преляла чашата. Бившият областен бил разстроен изключително силно и решил да сложи край на живота си. Това е само една от версиите за смъртта на бившия губернатор на Търново.
Както „Монитор" писа, в неделя около 14,30 часа 52-годишният Тошко Никифоров се застреля в главата с личния си законно притежаван пистолет. Самоубийството той извършил в роувъра си, паркиран пред блока, в който живеел със семейството си в горнооряховския кв. "Пролет". Тялото му било открито минути по-късно от съседи.


08.01.2010

Два трупа са открити в покрайнините на София . Единият е на автокрадец, отвлечен преди година в столицата.

Два трупа са открити в околностите на София, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от Агенция "Фокус". Прокурорът уточни, че все още се работи по идентификацията и на двата трупа, но потвърди, че единият е на автокрадеца Юлиан Лефтеров, отвлечен в столицата през януари 2009 година. По думите на Кокинов труповете нямат отношение към убийството на радиоводещия Боби Цанков.
Откритият днес труп на Юлиан Лефтеров не е свързан с убийството на радиоводещия Боби Цанков, съобщи и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите на министъра това е продължение на разследването, което се води по акцията "Наглите-2".
До откриването на втория труп се е стигнало след показанията на Ивайло Евтимов-Йожи, съобщи БТА. Той беше задържан при акция "Наглите".
Предполага се, че второто тяло е на Иван Петров-Сапата, за когото се смята, че е доставил джипа за отвличането на Киро Киров. Според публикации в медиите заподозрян за убийството на Сапата е Даниел Димитров-Релето, също част от групата "Наглите".

10.01.2010

Прокурорите пак подгониха Георги Гергов

Още преди две седмици пловдивската прокуратура е поискала писмени обяснения от кмета Славчо Атанасов за общата фирма на общината и скандалният бизнесмен „Пълдинтур Инвест”. За пореден път на проверка е подложена и „странната” сделка за Пловдивския панаир.
Ново разследване притесни крупния бизнесмен Георги Гергов в дните около Коледа и Нова Година. Пловдивската прокуратура проверява начина, по който е създадено смесеното публично-частно дружество „Пълдин Туринвест”. Акционерното дружество стопанисва редица апетитни имоти в Стария Пловдив и е мажоритарен собственик на „Международен панаир Пловдив” АД.
Преди Коледа прокуратурата е поискала писмени обяснения от кмета на Пловдив Славчо Атанасов за условията на учредяване на смесеното дружество „Пълдин Туринвест” през 2006 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар