сряда, 13 януари 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 4

04.01.2010

Крадци задигнаха компютри, злато и пари по празниците

През празничните дни крадци извършиха грабежи от домове на добруджанци, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.В 19.30 ч. на 31 декември миналата година стопанин на жилище в Преселенци се жалвал, че неизвестни са нахлули в дома му, откъдето са отмъкнали 2 преносими компютъра, златни накити и около 2000 лева.
Отново лаптоп, златни и сребърни накити и около 600 лв. са откраднати от частен дом в Кранево. Кражбата е извършена на 31 декември срещу 1 януари.
На 2 януари има подаден сигнал за кражба, извършена в частен дом в Дропла, откъдето неизвестни са отмъкнали 8000 евро и 150 лева.
Същият ден е бил обран и от частен дом в Безводица. По всички случаи има образувани досъдебни производства, допълват от полицията.
За пореден акт на вандализъм пък алармира Сдружение за развитие на деца "Слънчице" към едноименната детска градина в Добрич. Вандали през почивните дни са потрошили люлката в двора на забавачката.
Металните й дръжки буквално са откъснати. Вандалите са изтръгнали от бетоновата му основа и едно от новите кошчета за отпадъци, опитали са да сторят същото и с друго кошче. За поредния вандалски акт е уведомена полицията.


05.01.2010

Убиха Боби Цанков в центъра на София

Скандалният бивш радиоводещ и настоящ автор на сензационни публикации за бивши и днешни бандити в седмичника "Уикенд" е бил застрелян на улицата недалеч от храма "Св. Неделя"
Скандалният бивш радиоводещ и настоящ автор на сензационни публикации за бивши и днешни бандити в седмичника "Уикенд" Боби Цанков е убит при престрелка в центъра на София, съобщи пресцентърът на МВР.
Инцидентът станал малко след 12.30 часа. По първоначална информация Цанков е загинал на място, а други двама са закарани в болница.По тримата на ъгъла на бул. „Стамболийски" и ул. "ЦарСамуил", където има клон на СИБанк, са стреляли двама неизвестни, които избягали към катедралния храм "Света Неделя".
На мястото има много полиция, следователи. На улицата видимо няма никакви следи, стрелбата вероятно е станала във вход на жилищна кооперация.
Движението в района е затруднено.


09.01.2010

Отвлекли и измъчвали младеж заради наркотици

21-годишният мъж е бил изтезаван жестоко; има опасност за живота му.
Снощи е постъпил сигнал в МВР Стара Загора, че е имало отвлечено лице от бензиностанция в покрайнините на града от трима души. Отвлеченият е закаран в гориста местност в покрайнините на града. Вързан е за дърво, бил е бит и измъчван от тримата извършители.
"Лицето е на 21 години, криминално проявено. Вчера е бил викан в РПУ- Стара Загора за връчване на обвинение за разпространение на наркотици. Двама от тримата задържани са по на 23 години, един – на 22 години. Двама от тях са криминално проявени, също за наркотици. Мотивите за отвличането и изтезаването на 21-годишния младеж са във връзка с това, че младежът е откраднал наркотик от тях, който не е бил платен", каза Цветан Цветанов.



10.01.2010

Престрелка между групите на Жоро Главата и сина на пловдивския хотелиер Арабаджиев

Престрелка между групите на Георги Славов, по прякор Жоро Главата, и на Владо Арабаджиев, син на известния хотелиер от Пловдив Ветко Арабаджиев, е станала тази нощ в пловдивското заведение „Бедрум", съобщиха от полицията.
Стрелбата е започнала около полунощ след възникнал побой между двете враждуващи банди. Тарторите на двете групи са били с по 10-тина охранители. На входа на заведението 26-годишният софиянец Жоро Главата се спречкал с Владо Арабаджиев (на 29), като скандалът прераснал в побой.
По предварителна информация бандите са имали конфликти още през лятото. Установено е, че Главата притежава лек автомобил "Мерцедес С500", който е обявен за местно издирване. Задържани и ранени лица няма.

12.01.2010

Арестуваха полицай заради връзки с криминални лица

Той е задържан за 72 часа.Полицейски служител от сектор "Издирване" в Районното управление във Велико Търново е задържан при акция на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР, потвърдиха от пресслужбата на областната дирекция на МВР.
По неофициална информация в ареста за 72 часа е 35-годишният Тихомир З., заподозрян в нерегламентирани връзки с криминални лица.


12.01.2010

Подпалиха две леки коли пред заведение в "Бояна"

Oгънят е потушен, няма пострадали. Взрив избухна пред заведение в столичния квартал "Бояна". По първоначална информация взривени са две леки коли, а заведението пред, което е станал инцидентът, е собственост на бизнесмена Младен Мутафчийски. Той притежава няколко хотела в Слънчев бряг, освен е бил търговец на оръжие.
Главният секретар на МВР заяви, че не трябва да се прави извод, че взривът е свързан с бизнесмена. Огънят е овладян, автомобилите са били на паркинга пред заведението, предаде репортерът ни Радослав Чолаков.

Другарят Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, беше избран за политик на България за 2009 г. Голям пропуск ,обаче, беше това, че не го избрахме и за мъж на годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар