четвъртък, 6 май 2010 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 13

28.04.2010

Станишев: Кризата в страната ще се задълбочава

Кризата в страната ще се задълбочава и по тази причина БСП ще организира на 1 май протестни шествия и митинги в някои градове в страната. Това съобщи днес във Варна председателят на партията Сергей Станишев, цитиран от БТА.
Управляващите си мислят само за по-добър балансиран бюджет, но тази политика още през лятото ще доведе до разширяване на "дупката" в бюджета, прогнозира той. Според него дори новите мерки в политиката на правителството не са насочени за раздвижване на икономиката.

28.04.2010

Борисов: Първанов слиза на избори и решаваме проблема

Премиерът Бойко Борисов предизвика президента Георги Първанов на предсрочни избори.
„Казал съм - всички на избори. Слизай Първанов, отказваме се ние и той от мандата, и се явяваме на избори, и да решим проблема, ако има такъв. Аз нямам грам вина в това, което съм наследил".
Това каза пред журналисти министър-председателят на въпрос дали могат да се очакват стачки за каквито предупреждават синдикатите.
„Добре дошли са! Аз ще протестирам на другия тротоар", заяви Борисов. По думите му синдикатите са мълчали през последните четири години.
„Ще обера аз за тези 20 години това, което са направили синдикатите, президентът, всички мошеници от БСП и Синята коалиция", коментира още премиерът.

01.05.2010

Сергей Станишев: Всеки ден в повече на това правителство носи нови щети на България

Всеки ден в повече на това правителство носи нови щети на България и то трябва да си ходи, заяви председателят на БСП Сергей Станишев пo време на първомайския протестен митинг на пл. "Св. Ал. Невски" в София, предаде БТА.
"Никакви опити на ГЕРБ да унищожат БСП няма да успеят", каза още още той. По думите му досега са правени много такива опити и всички, които са ги извършили "вече са в небитието". "Така ще се случи и с новите управляващи", допълни бившият министър-председател.
Станишев подчерта, че днешният протест е срещу кризата и срещу политиката на правителството, която ще докара страната до фалит, а хората до просешка тояга. "Всеки ден правителството измисля нови мерки, които удрят по джоба на обикновения българин", заяви той.
От левицата се обявиха също така и против повишаването на ДДС.
"Симеон Дянков трябва да си ходи - това трябва да е първата антикризисна мярка", каза още Станишев.

02.05.2010

Бойко: БСП сбърка 1 май с 1 април

БСП бърка 1 май с 1 април. Така премиерът Бойко Борисов коментира твърденията на Сергей Станишев по време на първомайския митинг вчера, че ГЕРБ ще намаляват пенсиите и ще увеличават цените. Борисов обеща, че в сряда ще обяви важни мерки, от които „народът ще остане доволен”.
„Ако има вот на недоверие, ще изтегля ГЕРБ от парламента”, каза още премиерът по повод призивите на социалистите за оставка на правителството. Според Борисов тогава щяло да си проличи кой тласка страната към политическа криза.


05.05.2010

Борисов: Ако Първанов не се спре, ще си променя решението за президент

От "Дондуков" 2 обвиниха премиера, че не се кандидатира заради връзки с Октопода .
“Ако президентската институция продължи да говори в същия дух, ще си ревизирам решението за кандидат-президента на ГЕРБ”. Това заяви пред “Всеки ден” премиерът Бойко Борисов, след като от “Дондуков” 2 го обвиниха, че не се кандидатира за държавен глава, защото има пряка връзка с Октопода.
Поводът за този коментар на президентството беше изказване на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов снощи в шоуто на Иван и Андрей. На въпрос на водещите какво мисли за Първанов, Цветанов отговори: “Мога да кажа за бъдещата работа на следващия. Смятам, че той няма да бъде обвързан с определени кръгове, няма да има съветници, които са част от странни сдружения, които са свързани и с “Октопода” и това, което мога да кажа е, че президентът на страната трябва да бъде обединител на нацията. Президентът на страната трябва да бъде този, който винаги да е инициатор на просперитета и възможните дискусии, които биха могли да доведат до точно тази съмишленост на всичките институции”. Последва въпрос – означава ли, че настоящият президент е свързан с кръгове?. “Нещо да съм казал за сегашния. Това е като добри препоръки към следващия”, отвърна Цветанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар