събота, 29 май 2010 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 14

11.05.2010

Първанов: Удивителна е енергията, която Борисов отделя за борба с мен

Пет дни след изявлението на премиера Бойко Борисов, че президентът Първанов се среща с Доган, както и за други разлики между двамата, посочени от Борисов, президентът коментира изказванията по свой адрес, излъчени в интервю по bTV.
Първанов не каза какво са е говорил с лидера на ДПС напоследък, но коментира, че премиерът влагал удивителна енергия в борбата с него.

Ето как президентът коментира репликата на Борисов за разработките:
"Това просто е една лъжа. Като бивш главен секретар министър-председателят знае най-добре, че държавният глава по никакъв начин не се информира, не е информиран от службите в МВР за предстоящи или операции в ход. Това не е моя работа, никога не съм проявявал интерес, пък какво остава и да съм въздействал.
Но отново ще кажа, очевидно че върху сегашната дейност на министър-председателят тегне неговото минало, връзките му с определени среди, в това число и с лицето Алексей Петров, защото ние добре знаем тяхната съвместна дейност”, заяви президентът.
- Ще поискате ли прокурорска проверка за тези твърдения?
- Ще поискам да се използват всички механизми

15.05.2010

Кризата в България не е финансова, а икономическа

Кризата в България не е финансова, а икономическа, заяви в Шумен президентът Георги Първанов. Именно заради това, според държавния глава, основният пакет мерки трябва да се насочи към стимулиране на българското производство. А в момента, по думите му, мерките са фискални и засягат само бюджета.
Прогнозите за икономически растеж до края на годината на научни и други звена не са толкова оптимистични, заяви в шумен Георги Първанов.
„Опита от тези 8-9 месеца показва, че е грешка да се разчита, да се формира и бюджета и финансова, икономическа политика на базата на такива прекалено оптимистични прогнози. Както се вижда сега трябва да актуализираме бюджета точно защото нереалистични цели, каквато беше без съмнение важната стратегическа цел за влизането в еврозоната”, заяви държавния глава.


15.05.2010

Задочният спор между институциите се задълбочи

Задочният спор между институциите се задълбочи, след като в Плевен премиерът Бойко Борисов коментира критиките на президента от последните дни. Министър - председателят се съгласи, че икономическите мерки на правителството са закъснели. Но отказа отговорността за това да се преписва само на ГЕРБ.
В спора между президента Първанов и премиера Борисов днес беше намесен и президентският секретар по финансовата политика Кирил Ананиев. Който по време на управлението на тройната коалиция беше заместник-министър на финансите. Според министър-председателят Ананиев е бил наясно, че завареният от правителството на ГЕРБ бюджет за 2009-та година е имал неизпълнение с близо 8 милиарда лева. Следователно, според Бойко Борисов и президентът е знаел за завареното финансово наследство.

28.05.2010

Батето: България ли...няма такава държава, бил съм там

Mежду компютри и компоти има разлика, между експертен и експериментален разликата е от небето до земята, така че това са си експерименти, които се вършат. Министрите сутринта говорят едно, което им е казал Бойко, ако не им го е казал, те самите казват „ние не го казваме". До вечерта се надигат здравите сили, мислещите, опровергават го и Бойко вечерта се отмята от това нещо. Цирк.
Помня, когато пазеше колите ни, охраняваше нашите футболни съюзи не лошо. Силата му идва просто от незнанието или от малкото натрупани неща от ценностната му система. Понякога да не знаеш е много полезно, защото ако не се лъжа, един от големите хумористи беше казал как стават великите открития - всички знаят, че това не може да стане, един не знае и го прави. Досега е забранено със закон, Френската академия на науките не приема предложения за вечен дегат, аз не знам откъде някой остава с впечатление, че той е силен.

29.05.2010

Борисов: В думите на Първанов няма грам истина

Част от амбициите за сваляне на правителството - така премиерът Бойко Борисов коментира днешното изявление на президента Георги Първанов, че покрай необходимите действия за респектиране на престъпността, управляващите предприемат и "доста радикални действия, които са част от стремежа да се създаде страх в обществото".
В интервю за държавната телевизия Борисов заяви, че "един държавен глава не може да говори по този начин". След което добави: "Няма да го коментирам. Откакто неговите амбиции да свали правителството и да се върне на бял кон в БСП, заедно с ДПС, станаха ясни за мене... Сами виждате, че това изказване няма грам истина, факт или нещо, което човек да стъпи, за да го коментира. Това е поредното му внушение срещу правителството."

Няма коментари:

Публикуване на коментар