вторник, 5 февруари 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...96



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.




Убиха бившия шеф на “Паркинги и гаражи”

05.02.2005

Полицията извършва разпит на свидетели на убийството на Георги Стоянов Василев, който бе прострелян снощи в София, предаде БТА. ...

Полицията извършва разпит на свидетели на убийството на Георги Стоянов Василев, който бе прострелян снощи в София, предаде БТА.

Василев бе застрелян с два куршума в главата малко преди 19.00 ч. вчера на ул. "Цар Самуил" 11 в столицата. Огледът на мястото на инцидента снощи продължи над два часа.

Източници на бТВ съобщиха, че убитият е бившият директор на общинската фирма "Паркинги и гаражи" Георги Василев.

На мястото, където беше открит застреляният, бяха главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов и директорът на СДВР генерал Румен Стоянов.

По първоначални данни убитият Георги Василев е застрелян в сиво ауди, с два куршума в главата. Най-вероятно е бил сам, защото в полицията не се е обадил придружител, а съседи.

"Обадили са се съседи, които са чули пукота. Най-вероятно със заглушител е било оръжието", съобщава говорителят на СДВР Никола Николов.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов съобщи, че криминална и икономическа полиция работят по случая с убийството на Георги Василев.

Той допълни, че според близките на жертвата съществуват 3 версии за инцидента, като първата е работата на Василев в Столична община.

Останалите 2 те не ги коментират, допълни ген. Борисов.

Той посочи, че рано или късно убийството ще бъде разкрито, но това ще се случи по-бързо, ако роднините сътрудничат.

БНР информира, че сред версиите за убийството е тази, че то е извършено заради контактите на бившия общинар с бизнесмена, близък до групировката ВИС Методи Методиев, известен като Мето Илиенски.

Василев и Методиев са имали общи интереси в фирми, държащи най-големите платени паркинги в столицата.

Методиев бе обявен за издирване в края на 2003 година след сигнал от съпругата му, че е изчезнал след качването си в лек автомобил.

Георги Василев е заемал поста председател на транспротната комисия в Столичния общински съвет по време на втория мандат на кмета Стефан Софиянски и под председателството на Антоан Николов.

Преди да оглави комисията през 2002 година е бил член на Управителния съвет на общинската фирма "Паркинги и гаражи". Според източници на бТВ, тогава Василев е написал доклад, в който изчислява загубите на общината от дейността на общински "Паркинги и гаражи". Той е уличил в неправомерно ползване на карти за паркиране в синята зона около 200 души.

Василев е бил управител на транспортна фирма. Фирмата държи подземните паркинги на НДК, Централна гара и Зона Б-5.





Няма коментари:

Публикуване на коментар