сряда, 6 февруари 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...98


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


22-годишният Кирил Попов убит при престрелка в столицата

07.02.2009

22-годишният Кирил Попов е застрелян, а друг е ранен, в лек автомобил на ул. "Родопски извор" в столичния квартал "Борово" , съобщи агенция БЛИЦ.

Раненият е 34-годишният Юлиян Манов от жк "Хиподрума". Той е откаран в „Пирогов” и по последни данни с е една огнестрелна рана и е без опасност за живота. Манов има една криминална регистрация в полицията - от 2002 г. за обсебване.

По двамата е стреляно от преминаващ автомобил с автоматично оръжие. В автомобила са открити изключително много гилзи. В момента районът на инцидента е отцепен от полицията.

Сигналът за престрелката на телефон 166 на МВР е бил подаден в 21:05 часа. При пристигането си на мястото на инцидента полицаите са открили в лек автомобил Фолксваген „Лупо” прострелян и убит на място Кирил, живеещ в близкия блок. Колата продължава да бъде на мястото на извършеното престъпление, като движението по ул. "Родопски извор" е блокирано. На мястото на инцидента е пристигнала и пожарна да осветява местопрестъплението.

Отцепен бе голям район около мястото на инцидента. Освен част от улицата, по която преминаването бе невъзможно, в отцепения участък попаднаха и два - три жилищни блока. В района с отворени врати остана леката кола, в която са били двамата мъже.

Установено бе, че Попов няма криминална регистрация. Другият мъж има една регистрация в полицията от 2002 година за обсебване - съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място стана ясно също, че стрелецът е бил един и е избягал с автомобил към бул. "България".

Фолксвагенът е бил собственост на Попов. Самият той е регистриран на същата улица, но на номер 34, докато стрелбаат е била в района на "Родопски извор" номер 30. Манов живее в "Хиподрума".

До късно през нощта продължи работата на криминалистите по случая. На място дойде и пожарна, която да освети района. В неделя сутринта вероятно ще бъде извършен и втори оглед на мястото на стрелбата.

Справка на Агенция „Фокус” в търговските регистри на АПИС показва, че Кирил Георгиев Попов е едноличен собственик на фирма „КГП”

ЕООД. Фирмата е със седалище: гр. София, ул. "Родопски извор" №34.

Кирил Попов е съдружник с 50% участие във фирма „РЕВ 08” ООД. Негов съдружник е Божидар Стоянов. Фирмата е със седалище: гр. София, ул.

"Родопски извор" №34, според справката в АПИС.

Кирил Георгиев Попов е съдружник с 50% участие и във фирма „СПОРТШАНС”

ООД. Негов съдружник е Мариета Дионисиева. Фирмата е със седалище:

гр.София, Симеоново ул. 79.

Кирил Попов е роден на 20 октомври 1986 г.



31-годишен мъж е бил застрелян в София

07.02.2003

Тихомир Иванов Трифонов е намерен прострелян в главата в собствения му мерцедес, съобщиха от МВР.

31-годишен мъж е бил застрелян снощи в автомобила си на столичната улица "Пейо Яворов".

Това съобщиха от Министреството на вътрешните работи.

Убитият е Тихомир Иванов Трифонов на 31 години. Около 1 часа и 30 минути е намерен прострелян в главата в собствения му мерцедес, паркиран пред жилищен блок близо до алея "Яворов" в столицата.

"Най- вероятно убиецът е седял на задната седалка, защото отзад в тила е прострелян", поясни ген. Бойко Борисов - главен секретар на МВР.

Тихомир Трифонов е криминално проявен. Осъждан е за телесни повреди и за грабежи през 1996 година. Известно е, че е пътувал до Малайзия и Венецуела. Според криминалисти от СДВР и Първо РПУ се е занимавал с трафик на момичета за проституция. Последният му известен адрес е в Пловдив.

Главният секретар на МВР уточни, че поне засега убийството няма връзка със стрелбата срещу съдията по борба Тодор Матов или с друго престъпление. Работата по случая продължава.







Няма коментари:

Публикуване на коментар