вторник, 5 февруари 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...97



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.




Убит е син на собственик на погребално бюро в Перник

06.02.2005



Снощи след 22,30 часа в Перник е бил убит 26-годишният Тодор Лазаров, съобщи в неделя директорът на Окръжната следствена служба Юлиян Димитров, цитиран от БТА. Лазаров е прострелян с един куршум в главата. Трупът бил намерен от съседи около 5 часа сутринта на площадката на шестия етаж в бл.15 на ул. "Кракра", където живеел младежът.

Убитият е син на собственика на първата частна погребална агенция "Гея" в Перник Петър Мицов. Лазаров е бил криминално проявен. Според криминалисти той гравитирал към кръгове около убития на 21 януари в Благоевград Васил Горчев - Кьоравия. Свързан бил с кражби на коли, неофициално се твърди, че се занимавал с разпространение на наркотици. Според криминалистите Лазаров е бил прострелян по същия начин, както Горчев.Четрима следователи разследват убийството.


Пламна мерцедес на частната погребална фирма "Гея" собственост е на бащата на разстреляния авер Тобе на В. Горчев-Кьоравия

26.08.2010


Лек автомобил "Мерцедес" изгоря частично миналата нощ в Перник. Около 4 часа сутринта в районното управление "Пожарна безопасност и спасяване" е получен сигнал за обхванато от пламъци возило на кръстовището на улиците "Братя Миладинови" и "Пере Тошев". Пристигналият екип на мястото установил, че предната част на автомобила вече е унищожена от огъня. Пострадалият мерцедес е на Петър Мицов - собственик на първата частна погребална агенция в Перник "Гея". Мицов не бил в града, но дал колата под наем на свой служител, за да работи с нея по тъжните ритуали, докато отсъства. Собственикът на погребалната фирма няма представа какво е причинило пожара.

От полицията вчера също заявиха, че причините за инцидента все още не са изяснени, възможно е да става дума за техническа неизправност, но не изключват и версията за умишлен палеж. Преди петнадесетина дни пак в малките часове на нощта в пернишкия квартал "Църква" горяха офисите на друга агенция със сходна дейност - "Афея". Подпалвачът и до момента не е открит, но според местни хора най-вероятно става дума за война между траурните агенции в града.

През последните години тъжните ритуали се извършват от над 15 фирми, които воюват за "пренаселената" пазарна ниша на този вид услуги. Палежът на мерцедеса на "Гея" може да се дължи на същите причини, тъй като фирмата е една от най-търсените в града. Собственикът й Петър Мицов е баща на разстреляния на 6 февруари 2005 г. Тодор Лазаров-Тобе. 26-годишният мъж, единствен син на Петър Мицов, бе убит около 22,30 часа с куршум в главата на стълбището в жилищната кооперация, в която живееше в самия център на Перник. Тодор бе криминалнопроявен. Той гравитирал към кръгове около убития на 21 януари в Благоевград Васил Горчев-Кьоравия. Свързан бил с кражби на коли, но се занимавал и с разпространение на наркотици. Тодор е бил убит по същия начин, както Горчев. И тогава разследващите не изключиха версията, свързана с дългите войни между погребалните агенции в Перник.

Убийството е извършено изключително хладнокръвно и професионално, съобщи тогава директорът на Областната следствена служба Юлиян Димитров и допълни, че събраните данни говорят категорично за поръчково убийство. То и до днес остава неразкрито.



Няма коментари:

Публикуване на коментар