вторник, 18 ноември 2014 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 45

 
 
 

Целувки по "брежневски".Политици от ГЕРБ в оргия с кукла (СНИМКИ 18+)

26.04.2013
Политици от ГЕРБ в оргия с кукла (СНИМКИ 18+)
Страстна целувка между експедутата и настоящ кандидат за народен представител от ГЕРБ Емил Гущеров и заместник-кмета на Дупница Крум Милев взриви социалните мрежи.

Страстна целувка между експедутата и настоящ кандидат за народен представител от ГЕРБ Емил Гущеров и  заместник-кмета на Дупница Крум Милев, също от ГЕРБ, взриви социалните мрежи.

Скандалната снимка, направена в заведение, предизвика вълна от споделяния не само сред жителите на градчето,  но и от други потребители на "Фейсбук", ошашавени от мъжката близост уста в уста.  Мъжката целувка се е случила в нощта на 2 срещу 3  февруари, а снимката е част от серия скандални фотоси.
В друг кадър Гущеров и Милев дърпат надуваема секскукла, седейки на маса с изпразнени чинии, марково уиски и боклуци останали от обилната почерпка.
Видимо поизпуснала част от въздуха си кукла е прегърната през шията от Емил Гущеров и попада в скута на друг господин, чието лице е скрито от ококореното лице на играчката.
На следваща снимка Милев демонстрира мъжественост, като вече „изнасилва” куклата с бутилка от алкохол, докато млад мъж я държи в скута си и я е обърнал с гръб към зам.-кмета.
На друга снимка, със светнал от алкохола поглед, зад чашите с уиски, вдигнати за наздравица, наднича и председателят на Общинския съвет в  Дупница и президент на волейболния клуб "Марек" Ивайло Константинов.
Снимките са придружени и от коментари, преминаващи от възмущение до майтапи.
Но най-честата реплика на потребителите е отчаян вопъл към Бог, когото питат това ли са хората, които управляват Дупница и страната.
Според struma.bg, авторът на скандалните снимки е дупничанинът Николай Масленков, който бил продавач на билети в София. Преди време е бил хванат да оказва натиск върху шофьори на международни автобуси да му извършват различни видове услуги, включително и трафик на стоки. Хора от структурата на ГЕРб в града подали сигнал до компетентните органи.
За да си отмъсти, той използва предизборната ситуация и пускал кадрите в социалната мрежа с помощта на симпатизанти на БСП.
 
ДОСИЕТО НА ПРЕСТЪПНАТА ГРУПА ИПОН
 
27.04.2013


ШВЕЙЦАРСКИЯТ ДОКЛАД ЗА ПРЕСТЪПНОТО МИНАЛО НА БОЙКО БОРИСОВ – ЧАСТ ЧЕТВЪРТА
„Швейцарският доклад за престъпното минало на Бойко Борисов“ е известен и популярен документ сред интернет потребителите. Това стана възможно, благодарение на усилията на сайта „Биволъ“, който публикува значителни по обем части от доклада още преди време. Вече са факт и пространните публикации на хартия, осъществени от вестник „Свободен народ“, който единствен събра кураж да публикува изцяло това, което до този момент се разпространяваше само в Интернет. По този начин, „Швейцарският доклад“, който е изключително интересен и показателен документ придобива все по-широка известност.
Изключително важно е да се подчертае пак и пак, че „Швейцарският доклад“ е писан от частна разузнавателна агенция във връзка с подготвяна чуждестранна инвестиция в България, а не е по никакъв начин творчество на сайта „Биволъ“, още по-малко на вестник „Свободен народ“. В "Биволъ" просто поместват тази част от доклада, с която са успели да се сдобият. В "Швейцарския доклад" има неточности но те не са от фатален характер. Между другото – в четвъртата част са едни от най-лесно установимите неточности, но те не компрометират по никакъв начин цялостното изследване на криминалното минало на Бойко Борисов.
Тези неточности в някаква степен потвърждават твърдението, че „Швейцарският доклад“ е писан от най-вероятно чуждестранна частна разузнавателна агенция. Български автори вероятно не биха допуснали неточностите, за които става дума. Впрочем, в текста на доста места са поставени редакционни бележки, които отбелязват неточности и неясноти. Трябвада се подчертае, че при правенето на превода, не е поставяна задачата да бъде направена пълна оценка на прецизността на анализа в „Швейцарския доклад“. Най-важното беше да бъде представен по възможно най-автентичен начин английският текст, който са ползували чуждестранните инвеститори преди да вземат решението да не идват в България.
В крайна сметка - най-важното е, че чуждестранните анализатори трудно могат да бъдат заподозрени в политически пристрастия към тази или онази българска партия, респективно към този или онзи български политик. От тях се е искала оценка на влиянието на политическата обстановка върху бизнес средата и те са я напарвили. Направили са я добросъвестно, а инвеститорите просто са решили, че рискът е твърде висок за да го поемат.
Тази част на доклада се предава на български език за първи път. Тя е публикувана в сайта "Биволъ" само във факсимилен вид, тоест на английски език. Също като предишната част, публикувана в миналия брой на вестника. В предишната част ставаше дума за нещо като „инвентаризация на трупове“. Трупове, за които МВР под ръководството на Бойко Борисов не е направило и минимално усилие да разбере, кои са физическите им убийци, кои са поръчителите и прочее ... Впрочем, не е никак невъзможно, хората дори да са поработили в обратната посока - да заметат следите, колкото е възможно.
Заглавието на предложената по-долу част от доклада, включва в себе си пояснението „част четвърта“, защото продължаваме да следваме реда на публикацията в сайта „Биволъ“, независимо че не става дума за тривиална препечатка- тук вестник „Свободен народ“ дава своя скромен принос в публикуването на „Швейцарския доклад“. Частта, която поместваме, включва вече инвентаризация на „престъпната група ИПОН“. Тази оценка е на авторите на „Швейцарския доклад“, които за наше съжаление и за тяхна радост продължават да са неизвестни. След хронологията на мафиотските убийства по време на главното секретарство на Бойко Методиев Борисов, дойде ред на оценката на чуждестранните анализатори за неговото любимо чедо - ИПОН. Както в сайта „Биволъ“ така и тук, помесетваме и факсимилета на съответните листове от доклада на английски език.
Както вече беше отбелязано, в предишни свои броеве, вестник „Свободен народ“ публикува в притурката си три части от „Швейцарския доклад за престъпното минало на Бойко Борисов“. Този поверителен доклад, е използуван от американския журналист Джеф Щайн, като основа за статията си за Бойко Борисов в авторитетното американско издание "Конгрешънал Куотърли" през 2007 г., която вестник „Свободен народ“ вече публикува изцяло. Статията предизвика силен политически трус в България, тъй като разкри по недвусмислен начин тогавашния кмет на София и днешен експремиер Борисов като персона, свързана с организираната престъпност.
Според данните на самия Джеф Щайн, „Швейцарският доклад“ се състои от 200 страници и е изготвен от частна разузнавателна агенция, действувала по поръчка на швейцарска финансова институция, която е правила проучване за евентуална инвестиция в България. След получаването на доклада, швейцарските инвеститори се отказват от идеята да дойдат в България.
Джеф Щайн, който е смятан за един от най-запознатите американски журналисти със сектора за сигурност в САЩ е заявил, че е проверил достоверността на изложеното в „Швейцарския доклад“ чрез свои източници в ЦРУ и други американски тайни служби.
Пред сайта „Биволъ“, Джеф Щайн изрично е потвърдил, че страниците, които първоначално са публикувани в интернет в същия сайт, а сега се поместват във вестник „Свободен народ“ се съдържат в пълната версия на доклада. За съжаление няма никакви сведения нито за автора на доклада, нито за неговия клиент. Според наблюдателите от сайта „Биволъ“ обаче прави впечатление „ ...че изводите и обобщенията са формулирани не като препоръки за инвестиционна политика на частна фирма, а като препоръки към американски политици да внимават с българската организирана престъпност“.
През месец юли 2012 г., Джеф Щайн дава интервю за сайта „Биволъ“, което вестник „Свободен народ“ помести също изцяло в предишен свой брой. В това интервю, американският журналист споделя, че през 2007 г. е изпратил няколко десетки страници от доклада по факс на българска журналистка. Според оценката на Щайн, тя била "с доста добра репутация". Вестникът, в който работела журналистката изобщо не използувал тези материали, нито ги споменал или цитирал, да не говорим за публикуване.
Пак според Щайн, в „Швейцарския доклад“ можели да се идентифицират два тома с няколко големи раздела. Първият том съдържал аналитични справки за Бойко Борисов и Цветелина Бориславова (12 страници от 17), справка за "престъпната група" ИПОН (5 страници) и справка за поръчковите убийства в България за периода 2001-2005, когато Борисов е главен секретар на МВР (5 страници). В приложение от 26 страници са били дадени извадки от Булстат за всички фирми и лица, споменати в документите.
В обобщаващ, вероятно встъпителен текст е споменато, че в доклада има справки на базата на публични източници за трите най-големи престъпни групировки: СИК, ВИС, ТИМ, но тези справки до този момент не са излезли на бял свят. В сайта „Биволъ“ не разполагат с въпросните справки.
Според авторите на доклада, те са използвали многобройни източници, много от които са конфиденциални. В доклада, източниците са номерирани от 1 до 83. Вторият том от „Швейцарския доклад“ съдържа статии и извадки от българската и чуждестранна преса.
Съдейки по датите на отпечатване на листовете, които са различни за различните части, първоначалната оценка беше, че проучването е отнело най-малко 6 месеца. То би трявало да е извършено в периода от месец януари 2005 до юни 2005 г. С поместването на днешния материал се вижда, че има листове, които са били разпечатани през месец октомври 2005 г. - по-точнво на 01 октомври 2010 г. Това показва, че работата по доклада може да е продължила и повече от десет месеца.

 
Привилегировано и конфиденциално
ДОСИЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ГРУПА ИПОН
Алексиев, Павел – Партньор в ИПОН – 1, с интереси в няколко компании, в това число и във Фондация „Отворено общество“ (с директор Георги Прохазки) и в ЕЛТЕКС ХОЛДИНГ, който се контролира от профсъюза „Подкрепа“. (Източник №3, стр. 12).
Бориславова, Цветелина (с прякори Карагьозова и Цеца Сексът) – приятелка на БОРИСОВ, президент на ИПОН с 24 процента от дяловете и председател на СИБанк с 40 процента от дяловете. Тя е свързана с бивши членове на комунистическата партия, с действуващи и пенсионирани офицери от тайните служби чрез своя първи съпруг Стефан АБАДЖИЕВ. Разполагането на приятелката на БОРИСОВ на високи позиции остава в огромна степен необяснено от повечето медии и публични личности.
Борисов, Бойко – бивш морски пехотинец и борец. Преди да стане главен секретар на МВР, Бойко БОРИСОВ урежда защита на имуществото на клиентите на ИПОН, заедно с Живко ДЕЛЧЕВ и Павел АЛЕКСИЕВ. ИПОН се нарежда в списъка на други застрахователни компании. Те първо разбиват и разпиляват имуществото на собственика и след това искат от него откуп, за да го предпазят от повторение на случая. Собственикът изобщо не разбира, че бандитите, които са разбили примерно колата му, работят за същата организация, която предлага сигурност. (В оригиналния текст е написано, че организацията предлага „insurance”, което би трябвало да се преведе „застраховане“, „застраховка“. По принцип, ИПОН е охранителна компания, а не застрахователна. Затова тук в превода е предпочетена думата „сигурност“. Иначе се вижда, че тук в доклада се описва като цяло практиката на силовото застраховане, която не се различава особено от класическия рекет – в единия случай ти предлагат да си платиш за охрана и протекция, а в другия ти се предлага същото но „опаковано“ като застраховане. Очевидно авторите на доклада не правят принципна разлика между класическия рекет и силовото застраховане и третират ИПОН каато силова застрахователна групировка. б. ред.). Напоследък съмненията, че ИПОН, СИК, ВИС и други подобни се занимават с подобен „cash or smash” бизнес (“плати си или ще те смачкаме” - формулата на рекета и на силовото застраховане), получиха потвърждение но нищо не наруши технологичния цикъл на тяхното корумпирано правене на пари.
Въпреки кампанията за освобождаването му от оковите на престъпния му образ, БОРИСОВ намести приятелката си Цветелина БОРИСЛАВОВА за президент на ИПОН. Има много сериозни съмнения, че пак той я е позиционирал за председател и основен акционер с 40 процента от СИБанк. И ИПОН и СИБанк се смятат за източници на финансиране на криминалните групировки СИК и ВИС. Смята се също така, че пак той (Бойко Борисов б. ред.) е уредил босовете на СИК – Младен МИХАЛЕВ и Николай МАРИНОВ да бъдат охранявани от ИПОН.
Борисов, Методи – баща на Бойко БОРИСОВ, който държи дялове на ИПОН. Той е бил член на Българската комунистическа партия и е служил в МВР, преди да бъде изритан от там заради извънбрачна връзка.
БУЛ Инс – Застрахователна компания за която се смята, че е приютила останките от мрежата на СИК. Като един от собствениците й е известен босът на СИК – Васил Божков. (Интересно е твърдението на авторите на доклада, че Васил Божков е бос на СИК. Едва ли съществува формално-документална връзка между Васил Божков като физическо лице и СИК, но поемането на портфолиото на застрахователната компания СИК от страна на БУЛ Инс, след промените в Закона за застраховането през 1997 г. е общоизвестен факт. б. ред. ). Капиталът на БУЛ Инс отива в 20 дъщерни дружества, шест от които са в Кипър, четири в Люксембург, а останлите са в България.
Делчев, Живко Делчев – партньор на Бойко БОРИСОВ в ИПОН-1 и в ЦЕБРА и съдружник със собственика на БУХАЛ и акционер в ПИМБ Рахмат Сукра. (източник № 13, стр. 13), (Живко Делчев Делчев действително е съдружник с Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и с Румен Гоцев Николов в търговското дружество ЦЕБРА ООД. В доклада е записано по погрешка не „ЦЕБРА“, а „ЦЕРБА“. В достъпните публични източници няма данни Рахмат Сукра да има участие във фирма с името „Бухал“. Съществуват няколко фирми, които съдържат в името си думата „бухал“, но при нито едно от тях не се открива връзка с Рахмат Сукра. Компанията с най-близко наименование до „Бухал“ е „БУЛ Секюрити“, в която Рахмат Сукра Софияди е бил съдружник с Венелин Тонев Хубенов. Тази компания е прекратила дейността си. б. ред.).
Добромир, Бадънков – Мениджър на ИПОН със 76 процента от дяловете. (Източник № 83, стр. 6), (Има определена неясното около това лице. Нито в ИПОН – Агенция за сигурност и охрана, нито в ИПОН-1 има подобно лице сред управляващите или сред собствениците. Действително, има лице собственик на 76 процента от дяловете – това е Надка Петрова Маринова, която към 01 март 2007 г. е била съдружничка с Цветелина Бориславова Карагьозова в компанията ИПОН-1 и е притежавала точно 76 процента от дяловете. Към 30 май 2012 г., Цветелина Бориславова Карагьозова е заместена като собственик в ИПОН-1 от Радослав Венциславов Иванов. Надка Маринова е съдружник и в ИПОН – Агенция за сигурност и охрана. В момента тя е съсобственик заедно с компанията „БИУМ 99“ ЕООД, собственик на която е гореспоменатия Радослав Венциславов Иванов. Тя е и съдружничка с близкия до Бойко Борисов - Пламен Тачев Петров във фирмата „БИ ЕНД ПИ КОМЕРС“ ООД. б. ред.).
Първа източна международна банка (ПИМБ) Охранява се от ИПОН. През 1996 г., Българската народна банка рефинансира ПИМБ с 5,5 милиарда лева, докато банката е страдала от технически затруднения. (Източник № 3, стр. 13).
Христов, Славчо – Член на кръговете БАНКЯ и ОЛИМП и бивш мениджър на БЕНТОНИТ и на СИБанк. Притежава ресторант „Олимп“, като е известно, че той е управлявал финансите на бившия министър-председател Иван Ксотов в добавка към партньорството със зет му. Непосредствено преди 2000 г. той е назначен в Надзорния съвет на СИБанк. Това става малко след като той придобива курорта „Златни пясъци“. Той е имал намерение да придобие и СИБанк и действително го е направил, независимо че много хора по онова време са си задавали въпроси за легитимнвостта на парите му.
Неговото влияние в СДС е силно и някои смятат, че той е политическия изпълнител на Красимир МАРИНОВ. Той е представлявал политическите интереси на СИК на срещата на кръга „Олимп“ през 1996 г. на която е определено финансирането на кандидата на СДС за президент – Петър СТОЯНОВ.
Заедно с босовете на СИК, той притежава няколко компании – в това число рекламната агенция „НАДИН“ и търговско-производствената фирма „ЧОБИ-90“. В последната тй е съдружник с Николай МАРИНОВ, който е запоздозрян, че използува фирмата като прикритие за пране на пари. МАРИНОВ и ХРИСТОВ – двамата заедно председателствуват борда на търговско-строителната фирма „СЕЛЕКТА“, която е основният партньор в „БАЛКАНСТРОЙ ИНЖЕНЕРИНГ“ (БСИ). БСИ става спонсор на футболния клуб „Славия“, свързвайки го със „СЕЛЕКТА“ и със СИК. Сделките на ХРИСТОВ се простират и в сферата на хазарта и към ръководителя на проституцията – Тенчо ТЕНЕВ, който го е помолил да управлява неговата фирма „НОРТ КО“,която дава под наем харманлийските тютюневи фабрики на частни инвеститори като Тодор ТОЛЕВ. Наскоро, НОРТ са източили производствени квоти, персонал и екипировка от тютюневата компания „АСЕНОВГРАД БТ“. Тютюневите фабрики на НОРТ в Харманли имат дълга история на нелегално производство на тютюневи продукти за продажба на руския и европейския пазар. (Източник № 75, стр. 1).
АЙ ДЖИ ЕМ – Хазартна компания, охранявана от ИПОН.
ИПОН. Частна охранителна компания, създадена от Бойко БОРИСОВ, Живко ДЕЛЧЕВ и Павел АЛЕКСИЕВ, ръководена от приятелката на Борисов – Цветелина БОРИСЛАВОВА и Добромир БАДЪНКОВ – Частна охранителна компания, регистрирана през 1991 г. в София от Бойко БОРИСОВ и от баща му Методи, заедно с Живко ДЕЛЧЕВ (ЦЕБРА) и с Павел АЛЕКСИЕВ (Фондация „Отворено общество“). Приятелката на Борисов – Цветелина БОРИСЛАВОВА е президент и притежава 24 процента от дяловете в ИПОН. Тя е в близки отношения с управителя Доборомир БАДЪНКОВ, който притежава останалите 76 процента.
Незаконна от самото си основаване. В момента охранява собствеността на мафиотите от СИК. ИПОН СЕКЮРИТИС включва Тодор ТОЛЕВ. БОРИСОВ се опита да измие ръцете си – Източник № 3 на стр. 6 съобщава, че ИПОН е започнала незаконна дейност в друг пример за „cash or smash” бизнес схема (“плащай или ще те смачкат” б. ред.), прилагана спрямо собственици на недвижими имоти и на скъпи западни коли. ИПОН е субект на криминална дейност още от самото си основаване.
ИПОН има история от убийства, свързващи бившите командоси от компанията с подземните кримчинални мрежи и с гангстерските войни. (В текста е употребена думата „marines”, която по принцип означава „морски пехотинци“. В случая обаче, очевидно се имат пред вид командоси – бойци със специални умения. б. ред.). Това е особено ясно с оглед на факта, че ИПОН под ръководството на БОРИСОВ, охранява собствеността на мафиотите от СИК – Николай МАРИНОВ и Младен МИХАЛЕВ, както и бившия комунистически диктатор Тодор ЖИВКОВ и бившия собственик на БРИБанк и член на кръга „БАНКЯ“ - Славчо ХРИСТОВ.
Тодор ТОЛЕВ, който партнира на ХРИСТОВ в НОРД, притежава ИПОН СЕКЮРИТИС заедно с БОРИСОВ. Той разпусна фирмата, когато БОРИСОВ поиска да придобие чист статус, заради назначаването му за главен секретар на МВР.
ИПОН става официална охранителна фирма на Софийската общинска банка – През лятото на 2000 г., ИПОН става охранителната фирма на Софийската общинска банка. Компанията беше наета да охранява бившия цар и настоящ министър-председател Симеон Сакскобургготски и в момента охранява БОРИСОВ при пътуванията му в чужбина. Тя също обслужва интересите в сферата на сигурността на GSM оператора МОБИЛТЕЛ, БУЛ Инс, СИНХРОНИНВЕСТ, тръбопроводите на нефтената рафинерия ЛУКОЙЛ – Нефтохим, хазартната компания АЙ ДЖИ ЕМ и ПИМБ.
Името се променя за се прикрие противозаконната рекетьорска дейност – Както повечето български престъпни организации, ИПОН променя името си на няколко пъти, за да създаде ИПОН-2, управлявана от приятелката на БОРИСОВ и ИПОН–Агенция за сигурност, управлявана от Владимир ПЕТЕВ и от бившата руска медийна фигура – Васил КАЛУГЕРОВ. Последната сега се нарича ИПОН–Агенция за сигурност и охрана и се управлява от бодигарда Младен ГЕОРГИЕВ, който напусна НСБОП поради твърдения за връзки с престъпни организации. Всичките компании са със седалища в София.
Георги ПЕНЕВ е назначен за регионален директор от предполагаемо пречистилия се БОРИСОВ – След като отиде в МВР, БОРИСОВ постави доверения му полицейски шеф Георги ПЕНЕВ на върха на регионалния директорат на ИПОН, показвайки че той все още има думата в криминалните структури, независимо от новородения му имидж. (Източник № 2, стр. 1, източник №3, стр. 6-7 и източник № 76, стр. 2)
ЛУКОЙЛ – Водеща, вертикално интегрирана, руска нефтена компания, ръководена от Валентин ЗЛАТЕВ,съсредоточена главно върху проучването на нефтени и газови находища и производството на петролни продукти. (Източник № 30, стр. 1)
МобилтелGSM доставчик, охраняван от ИПОН.
Пенев, Георги – Бивш шеф на полицията в Бургас, който след пенсионирането му с отличия е назначен за регионален директор на ИПОН от близкия си приятел Бойко БОРИСОВ. Това назначение показва, че БОРИСОВ все още има думата в криминалните организации по време на държавната му служба като главен секретар на МВР. (Източник № 2, стр. 1)
Синхронинвест – производител на алкохол, охраняван от ИПОН от 2001 г. насам.
Толев, Тодор – Съсобственик на ИПОН СЕКЮРИТИС и партньор н Бойко БОРИСОВ до назначаването на последния за главенсекретар на МВР. (Източник № 76, стр. 2)
Живков, Тодор – Бивш комунистически диктатор, охраняван от ИПОН.
 
 
Потвърдено! Плевнелиев - номенклатура на БКП
26.02.2014
 
В края на ноември 1987 г. Вузовската партийна организация при ВМЕИ "В.И. Ленин" провежда своята XXIV отчетно-изборна конференция. Скукааа, голяма скука бяха онези комунистически сборища. Още по-голяма скука е днес да се четат протоколите от тях. Но ето, че аз стоя в архива, поръчал съм си цяла купчина подобни нечовешки писания и съм решил да ги изчета.
Прехвърлям страниците и ето, че в един момент нещо „одраска“ очите ми: Програма за деловата работа на XXIV отчетно-изборна конференция на Вузовската партийна организация. Последваха „Предложение № 1 - Дневен ред на конференцията“ и „Предложение № 2 - Ред за протичане на конференцията.“ Пред очите ми се появява „Предложение № 5 - Преброители на Вузовската партийна канференция.“ Сред петте имена там се откроява лицето Росен Асенов Плевнелиев. Бинго! Ето, че най-после получих доказателство за това, което само съм предполагал - че Росен Плевнелиев е бил член на БКП.
Не само, ами му е гласувано доверието да брои бюлетините на конференцията. Всеки, който е участвувал в поне един избор някога, някъде в България, веднага ще си спомни, че едно от най-важните неща е кой и как брои. Преброителите са винаги хора, които се ползват с особено доверие. Роско е бил от тях - младите партийните членове, които са се ползвали с особено доверие. Продължих с четенето. Тази папка беше като кутия пълна с чудеса. След няколко страници отново изскочи познатото име „Росен Асенов Плевнелиев“.
Този път днешният „антикомунист“ и „десен“ политик беше в проектосписъка за нов Вузовски комитет на БКП във ВМЕИ "В. И. Ленин". Ето това вече си беше откритие! Защо ли ? След малко ще обясня. На адвокатите на „антикомуниститиии от ГЕРБ“, които веднага ще започнат да вият като койоти „Аааа, ама това е само проект. Къде е доказателството, че е избран“, да кажа, че проектът е приет от районата конференция с пълно „болшинство“, както би се изразил днес другият „антикомунист“ Борисов. Продължих четенето на прашните страници. „Росен Асенов Плевнелиев“ отново цъфна като първомайска роза няколко страници по-напред в архивното дело.
Този път като делегат на Районната партийна конференция на организацията на небългарската комунистическа партия в район „Христо Ботев“. Баста! Спрях дотук. Честно, повдига ми се от това човече. Всичко на този свят би трябвало да има граници. Подлостта, двуличието и малодушието – също. Днешният президент Росен Плевнелиев обаче прекрачи всички граници. И отиде отвъд доброто и злото. Такова двуличие, подлост и политическа измама накуп трудно се понасят. Оставка, следователно! Обичам да изпълнявам обещанията си, затова нека се върна към обещаното – защо фактът, че някой е бил член на Вузовския комитет на ВМЕИ „В. И. Ленин“ е толкова важен и…омерзителен. Четем архива на Вузовски комитет на БКП при ВМЕИ „В.И.Ленин“ (Фонд 1734, Опис 16, А.е. 4):
„Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти и научни сътрудници л. 12 … 2. Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането до конкурсиза преподаватели – асистенти и научни сътрудници на следните кандидати: Костадин Георгиев Балджиев – ПИИС Цветанка Иванова Гунчева – ЦФВС“
Някой да не е разбрал? Вузовският комитет и неговото Бюро бяха хиените на комунистическата диктатура във висшите учебни заведения. Те решаваха кой да бъде допуснат до конкурс за асистент, до хабилитация и кой – не, кой да прави научна криера и кой - не, кой да бъде допуснат до конкурс, кой да отиде на специализация в чужбина и кой – не. Съсипваха маса човешки съдби. Роско е бил в тази структура. Вдигал е ръчичка и е избирал Бюрото на Вузовския комитет – „Инквизицията“ на ВМЕИ „В. И. Ленин“. Ето още от същото:
„До Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „В.И. Ленин“ ТУК Докладна записка Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти … 2.Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането в конкурсиза асистенти на следнните кандидати: - Красимира Любомирова Христова – Правец – англ. език - Нина Епрат Агопян – Ганчева – Правец – микр.пр. и микрок.“
Въпреки настоятелното двегодишно търсене не успях да открия доказателства, че Росен Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар в Градския комитет на ДКМС в Благоевград през 80-те. Това недоказано твърдение беше пуснато с леката ръка на един юрист (Атанас Семов), в качеството му на кандидат за президент на РЗС през есента на 2011 г. Беше прието на доверие от много хора и до днес продължава да пълни форумите.
Предполага се, че юристите като Семов трябва да работят с доказателства и факти, а не с клюки, недоказани твърдения и предположения. Твърдението беше изречено от него на 9 септември 2011 г., в сутрешния блок на БНТ: „Става дума например за това, че г-н Плевнелиев е бил щатен, платен комсомолски секретар.“ (Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семовгост в "Денят започва", 09.09.2011, БНТ. Толкова за „щатния, платения“ комсомолски секретар Росен Плевнелиев.
Оказа се, че единственото невярно нещо за Росен Плевнелиев, беше наложено от коментатори и журналисти като негов най-голям порок. Чудно ли е тогава, че в силно немодернизирана България много българи продължават да настояват за приказно, измислено и оттам невярно обяснение на феномените в политиката и стопанството? Не обичат да четат, не обичат да се информират, най им е на сърце някой да им поднесе приказка.
После се учудват, че политиците ни преуспяват в лъжите. Ами те следват вкусовете Ви, драги сънародници! От днес обаче може с пълна увереност да казвате, че Росен Плевнелиев е бил номенклатура на БКП и като такъв е участвал в престъпната й политика, вкл. в решенията кой да се развива в науката и кой - не. Какъв е бил неговият критерий ли? Нека никой няма съмнение – техният „нездрав класов произход“. Документите го доказват, а не най-авторитетната сред българите агенция „Една жена на пазара ми каза“.
 

 Златанов са откраднати! И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц. могат да спят спокойно

 
11.11.2014

Апаши отмъкнали чантата на вещото лице, което трябвало да им направи експертиза

Двете тефтерчета с указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен" на Филип Златанов - бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, са изчезнали още миналата сряда, съобщава "Труд". В тях чиновникът чинно си беше записвал какво е свършил, какво има за вършене и кому да докладва. Указанията беше онагледил със следната графична последователност: И.Ф. ->Ц.Ц. -> Б.Б.
Скандалните веществени доказателства били откраднати от личния автомобил на вещото лице Стефан Бенчев, който трябвало да им направи експертиза.
Апаши отмъкнали черната кожена чанта на Бенчев, в която освен тефтерчетата имало документи и 180 лева. Кражбата е станала, докато експертът отивал да върне тефтерите в следствието.
"Да, така е. Няма ги документите, но повече нищо не мога да кажа, има си полиция. Нямам намерение да давам обяснения по телефона",
коментира Бенчев пред "Труд".
Бенчев трябвало да направи графологична експертиза на оригиналните тефтери, назначена от Софийският апелативен съд на 16 октомври. Предишната експертиза върху ръкописите била правена върху ксерокопие от ксерокопие на тефтерчетата.
"Стигнал съм донякъде с експертизата, но имаше много сложни въпроси, а после изведнъж поискаха да се върнат документите в следствието", заявява експертът, без да гадае дали черната чанта в колата му е открадната целенасочено заради тефтерите или крадците са търсили само пари и ценности.
Експертът вече е дал обяснения в полицията. На въпрос дали се притеснява за личната си сигурност, Бенчев отговаря: "Защо да се притеснявам, не знам какви са причините за станалото".
На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор.
Според запознати изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза може да срине делото.
Процесът срещу Златанов в апелативния съд ще се гледа на 20 ноември.
 
Втори гей скандал в ГЕРБ с евродепутат
Какви ги говореше Борисов преди време, че в партията му били мъж с жена, а при другите били мъж с мъж ?! Лъжаааааааа … И при него било дружинка -пружинка според в.Атака и то за втори път, а колко ли са останали скрити ?!
 
ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ГАДЖЕ С ТАНЦЬОР
Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Кова­чев е любовната половинка на танцьо­ра и еротичен модел Атанас Месечков. Светският журналист Антон Стефанов разплете голямата интрига, като заяви в ефира на НОВА ТВ, че гербаджията в Брюксел е тайнственият политик, кой­то актьорът Иво Аръков спомена като гадже на Месечков. В понеделник вечер Аръков каза, че бил на вечеря с танцьора и любовника му депутат, но не издаде името.
Половинката на евродепутата призна пред „24 часа” още през септември, че е бисексуален. Припомняме, че това не е първият гей скандал в партията на Борисов.
Преди време сайтът „София лийкс“ разкри, че депутатите Красимир Ципов и Димитър Лазаров от ГЕРБ вър­тели гореща любов от две години насам.
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар