сряда, 12 ноември 2014 г.

ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯТ СЛУГИНАЖ 7

Огромна сума е платил Цветан Василев на Соня Колтуклиева да го прикрива медийно

Ако казаното от Маргарита Михнева се докаже, със случая трябва да се заеме прокуратурата                          
Огромна сума е платил Цветан Василев на Соня Колтуклиева да го прикрива медийно
Огромни суми пари е получавала Соня Колтуклиева от банкера Цветан Василев. Това сензационно обяви Маргарита Михнева в предаването „Още от деня” по БНТ.
 
В студиото на БНТ Маргарита Михнева доказа твърденията си, че Колтуклиева е получавала пари от Цветан Василев
 
„Донесла съм при теб едни документи, които искам да ти покажа. Те са ми предоставени от свидетели, които са разпитвани по случая „КТБ”. Касиери и обслужващ персонал. Тези документи са внесени от тези хора в прокуратурата, каза Михнева.
 
 
Разписка за получена сума от 30 000 лева, според Михнева с подписа на Колтуклиева
 
Една разписка, че на 8 октомври 2010 са платени 30 000 лева на Соня Колтуклиева за пиар. Става въпрос за месеците август, септември и октомври. И още един документ разписка, пак от 2010 година. Това е почеркът на Соня Колтуклиева и това е подписът на Соня Колтуклиева. От тях става ясно, че на Соня Колтуклиева са давани на ръка по 10 000 лева.”
 
 
Разписка с почерка на Соня Колтуклиева, показана по БНТ
 
Михнева конкретизира нещата за Соня Колтуклиева така: „Аз съм донесла при теб едни документи за Соня Колкуклиева и я предизвиквам на публичен диспут. Тя написа на страницата си във Фейсбук, че аз съм била доверено лице на главния прокурор Сотир Цацаров. Че заедно се опитваме да й вземем думата от устата и тя не може да каже каква е истината за КТБ. Тя ни плаши със съд мен и главния прокурор, защото аз съм била нахалница, интригантка, клюкарака и т.н. Имало е постоянна опашка пред кабинета на Цветан Василев. Той се и стоял пред кабинета и по 40-50 души са били там. Мен ме интересуват най-вече медиите, най-вече журналистите.
 
 
Самата Соня Колтуклиева
 
Много са журналистите. От ТВ7 почти всички са се извървели. Цветан Василев е приемал едни политици. Иван Костов не е ходил на опашката. Политиците и те са взимали пари на ръка. Няма договор за пиар между Соня Колтуклиева и КТБ за това тя да осъществява пиар дейност от името и за сметка на Цветан Василев. Цветан Василев е плащал на Соня Колтуклиева, за да може тя да го прикрива медийно. И това е ставало в продължение на години. Става въпрос за 500 000 лева. Става въпрос, че банката е плащала Соня Колтуклиева да лъже за състоянието на банката. Сега какво се оказва, че банката не е в това състояние, в което ни увещаваха всички политици. Касиерите са писали такива бележки, за да могат после да се отчетат пред Цветан Василев, че са дали парите.
 
 
Михнева говори и като цяло за създаването и действието на банката. „Банката на Цветан Василев бе създадена от множество политически сили и същите сили сега я унищожиха. Защо стана това? Защото Цветан Василев реши да създаде един медиен проект и чрез този медиен проект да участва във властта. Това е цялата истина за КТБ.
 
В журналистиката обичаме да демонизираме отделни личности. То не бе Тодор Живков, Андрей Луканав, Делян Пеевски и т.н. И това става, след като един повтаряме един факт до втръсване, а този факт ни е подсказан от силните във властта. Като говорим само за Цветан Василев, ние не говорим за другите банки. Ние се вторачваме примерно в Делян Пеевски, но не виждаме зад него цялото това задкулисие, за което е толкова модерно да се говори. Което е довело до това задкулисие... Това е въпросът?”, добави тя.
 
Колтуклиева, която в последно време се изживява като предан защитник и едва ли не съветник на Бойко Борисов преди публично го нападаше и иронизираше.
 
 
На сайта й може да се прочете любопитна информация за отношението й към Борисов:
 
„По времето, когато телохранителят Борисов масажира ушите на Тодор Живков, Соня е най-младият член на Управителния съвет на елитния по онова време Съюз на българските журналисти. Докато бъдещият Генерал марширува по плаца на симеоновската школа за пожарникари (и полицаи), Колтуклиева следва във факултета по журналистика на Софийския университет…”
 
Според самата Колтуклиева тя се представя за близък ПР-съветник на Симеон, приятелка на сина му Кирил, с нея се съветвал Ивайло Калфин, целият туристически бранш и т.н.  
 
 
Малко след 19 часа Колтуклиева написа на стената си във Фейсбук:
 
Соня Колтуклиева · Heathrow, United Kingdom ·
 
Излитам от Лондон. Като се прибера ще се оправя с Михнева.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар