неделя, 5 декември 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...19

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Самоковеца убит в Амстердам, вероятно заради наркотици

06.12.2003

Константин Димитров - Самоковеца бе застрелян в на площад Дам в центъра на Амстердам пред десетки очевидци. Манекенката Цеци Красимирова, която е била заедно с него, е ранена между очите от рикоширал куршум и има всички шансове да оцелее.
Убийството на Самоковеца става две седмици след като МВР е внесло в прокуратурата искане за образуване на следствено дело срещу него заради незаконен износ на 153 хиляди евро, но от прокуратурата са преценили, че по случая трябва да бъде направено митническо дознание, което не предвижда арест, както съобщи пред БНР главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.
Най- вероятният наследник на Самоковеца е Антон Милтенов - Клюна, каза още Борисов.
Трийсет и седем годишен холандец е задържан за убийството на българина Константин Димитров, предполагаем шеф на българска престъпна група, предаде в неделя Асошиейтед прес, като цитира говорителя на полицията в Амстердам Роб ван дер Веен. Той добави, че по-късно в един от водните канали на града е открито и оръжието на убийството.
В България Константин Димитров е подозиран в наркотрафик в особено големи размери и вероятно убийството му е свързано с наркотиците, каза говорителят на амстердамската полиция, който отказа повече подробности, предаде още АП.
Според източници от МВР, срещу Самоковеца е имало събрани материали за образуване на дело за пране на пари и на гранична полиция са били дадени указания той да бъде задържан при пристигането си в България.
Според повечето неофициални версии обаче, Самоковеца, който е свързан със структурите на ВИС 1 и ВИС 2, е убит по поръчка на СИК, като причината е ключовата му роля на българския наркопазар.


Простреляха Радослав Иванов - Темерута

06.12.2006

28-годишният Радослав Иванов Велков-Темерута бе прострелян с един куршум в главата около 17 часа днес.
Нападението бе извършено в локалното платно пред "Червеното кафене" в близост до Шесто РПУ в ж.к. "Бъкстон" в София.
Темерута бе настанен в Шокова зала на ВМА. След като бе стабилизиран му бе направена операция, която установи, че куршумът се е пръснал на четири места. Част от куршума е изваден, все още има опасност за живота му. Междувременно в кв. Овча Купел бе намерен бял бус, с който са избягали стрелците и който е опожарен.
Радослав Велков е криминално проявен, регистриран за грабежи, кражби, телесни повреди и измами. При покушението той е бил заедно с адвокатката си.
По непотвърдена информация двамата са били в Шесто РПУ, за разпит на Темерута във връзка с опита за убийство тази сутрин на Димитър Вучев-Демби. Стрелбата срещу автомобила на Демби, марка Ауди, стана малко след 8.30 часа пред заведение Скай лайн в столичния квартал Симеоново.
Демби се отърва без наранявания. Той бе разпитан в столичната полиция, а тази вечер му бе постановена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по дело за грабеж на мобилен телефон и 400 лева.
През февруари т.г. Димитър Вучев - Демби бе арестуван именно поради информация за готвено покушение срещу Темерута и още двама души. Обвиненията срещу него се базираха на свидетелските показания на Велин Добрев - основният свидетел и по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Големия и Малкия Маргин.
В показанията си Велин Добрев твърди, че Демби му е поръчал убийствата на трима души, като мотивът му бил, че те готвели покушение срещу него. Трите мишени на Вучев били братята Балеви и Радослав Иванов - Темерута, които работели за столичен наркодилър, който бил негов конкурент.
Радослав Велков - Темерута пък бе издирван за избухнала бомба пред апартамент в блок 416 в кв. "Люлин" през февруари 2004 г., в който живееше заедно с родителите си 23-годишният Мирослав Пелтеков-Пелтека.
Темерута бе зад решетките в продължение на няколко месеца и преди месеци излезе на свобода. Той бе и основният свидетел когато осъдиха убития Антон Милтенов-Клюна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар