събота, 18 декември 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...22

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Във вила в квартал "Симеоново" е убит Иво Карамански и бодигардът му Драго Драгнев.

18.12.1998

Карамански е застрелян с два куршума в главата. Повдигнато е обвинение за убийството на повече от едно лице срещу Стефан Въжарски, задържан за убийството на Иво Карамански, един от известните представители на престъпния свят в България и неговия бодигард Драгомир Петров, съобщи софийският градски прокурор Нестор Несторов. Срещу Стефан Въжарски е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. До седмица ще са готови пробите за съдържанието на алкохол и наркотици в кръвта на убитите. Днес са разпитани десетина свидетели на убийството, но нито един от тях не е потвърдил, че Въжарски е застрелял Иво Карамански. От следствието не дадоха друга информация.
Тежко раненият при престрелката Марин Христов Маринов е дошъл в съзнание. Той оглавява частната детективска агенция “М-91 Сириус” ООД и е председател на националното движение на активно реформистко гражданско общество (АРГО). Целта на движението е да подпомага органите на реда в борбата им с организираната престъпност, чрез създаването на доброволни структури по места. Колегите на Марин Маринов от АРГО все още нямат обяснение за факта, че той е бил в компанията на Иво Карамански в нощта на убийството. Главният координационен съвет на АРГО днес е излъчил комисия, която да се запознае спешно с обстоятелствата около инцидента. Комисията ще излезе с официално изявление след като завърши своето разследване. От АРГО опровергаха информацията, че Драгомир Петров и другият бодигард на Карамански Георги Чочов са свързани с работата на движението.
Делото за убийството на Иво Карамански практически ще започне отново, след като неговият убиец Стефан Въжарски проговори, съобщава БНР.
B продължение на 5 години, Въжарски отказваше да говори. Пред следствието обаче той е разказал четири различни версии защо е убил Иво Карамански.
Пред съда Въжарски разказа, че преди да разстреля Кръстника, както наричаха Карамански, той е бил бит и измъчван от него и от неговите бодигардове. Дори Карамански лично е рязал с остър нож коженото му яке.
Извън съдебната зала Стефан Въжарски призна, че е убил Карамански, но е действал при самоотбрана.
Аз съм действал в условията на неизбежна самоотбрана, отбранявах се; отбранил съм се добре, щом съм жив още, каза за първи път Въжарски.
Стефан Въжарски е осъден на доживотен затвор на 28.03.2003 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар