сряда, 29 декември 2010 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА – 4

18.12.2002

Застреляха варненския бизнесмен Каро Акопович

Известният варненски бизнесмен Каро Акопович бе прострелян смъртоносно с пет куршума, докато гостувал на свой съдружник и приятел в село Аксаково, съобщи "Днес +". Акопович е собственик и съсобственик на верига бензиностанции и газостанции, както и на заведения в морската столица.
Днес +" допълва новината и с реакции на спортни деятели във Варна. "Не мога да повярвам, че това се случи - казва Атанас Атанасов-Кеби. - Каро се занимаваше с чист и ясен бизнес. Това ме кара да си мисля, че убийството му е на лична основа. Беше толкова добър човек... Каро направи много не само за спорта във Варна. Помагаше и на много други места. Направи дарение за Арменската църква, за дом "Майка и дете", помагаше на хора в немилост..."
Загубихме един футболен човек, казва и треньорът в школата на "Черно море" Тодор Марев. Божил Колев, главен мениджър в ПФК "Черно море" допълва: "Шокиран съм. Това, което се случи, е много неприятно. Още не мога да го проумея. Каро Акопович беше добър човек. Той помагаше много на детско-юношеския футбол."

20.06.2010

Два милиарда лева за черно тото в България

Заложените през 2010-а пари на черно тото в България гонят 2 милиарда лева, става ясно от изявление на Явор Колев, експерт по киберпрестъпленията в ГДБОП.
За 2008-а в тъмния бизнес са влезли 1,2 млрд., а през м. г. - 1,5 млрд. А сега се чака рекорд, след като бизнесът с футболен хазарт е сред най-бурно развиващите се в света, а приходите растат зашеметяващо...
“Няма нива в йерархията на футбола у нас, които да са предпазени от евентуални проверки на ГДБОП за черно тото - добави Колев. - Когато се получи сигнал с конкретна информация, той внимателно се проверява както от правоохранителните органи в лицето на ГДБОП, така и от правоприлагащите от страна на прокуратурата. През 2008 г. 1,2 млрд. лева са изтекли в такива сайтове, в офшорни зони, което означава, че 150 млн. лв. не са постъпили в бюджета на страната като данъци само от България.”

09.12.2010

Американските служби разработвали Левски, Батков и Чорни за връзки с руската мафия

Левски, Тодор Батков и Майкъл Чорни се разработват от американските служби за връзки с руската организирана престъпност, става ясно от обширен материал в авторитетния френски всекидневник
"Монд".Публикацията е озаглавена: "Руската мафия в Европа - октопод, който се ползва с благоволението на Москва". За основа на статията на "Монд" са послужили телеграми на американските посолства в Европа, до които се е добрал световно известният скандален сайт за разследвания WikiLeaks.
"Русия изнася газ, петрол и престъпност. Дипломатическата кореспонденция, до която в WikiLeaks са се добрали, поставя на дневен ред въпроса за връзките между руската мафия и високите етажи на властта в Кремъл", се казва в уводната част на публикацията.

В нея голямо внимание е отделено на две страни - Испания и България. На първата - заради превръщането й през годините в Обетована земя за пране на пари на руската мафия, и втората - заради голямата зависимост на икономиката й от Русия.
Специално внимание в телеграмата се отделя на действията в България на руска петролна компания, която "има силни връзки с руското разузнаване и организираната престъпност". В кореспонденцията си американското посолство поставя основен акцент върху личностите на Майкъл Чорни и на неговия наместник в страната Тодор Батков.


27.12.2010

Измамиха клошар, направиха го президент на задлъжнял ФК

Затъналият в дългове футболен клуб Локомотив Стара Загора има нов президент. Това е живеещият в колата си клошар Георги Дограмаджиев.

Георги от години е безработен. Той няма дом, защото преди години чрез измама брат му продал жилището, в което живеели. Заради силното желание да възстанови собствеността на семейния апартамент, Георги подписал пълномощно на известен старозагорски адвокат. Адвокатът тогава му обещал да разреши казуса с имота, а междувременно го "уредил" и с работа – "момче за всичко" на стадион "Локомотив" срещу месечно възнаграждение от 240 лв.
Новата работа на Георги се състояла в това да полива терена и да коси тревата, да шие скъсаните топки и обувки на играчите.Нещастникът не можел да проумее защо треньорите на младежкия състав се обръщали към него с подигравателното "Г-н президент".
Когато разбрал истината, хукнал по институциите да обяснява, че е измамен, но отвсякъде му казвали, че проблемът е негов, след като не е гледал какво подписва. А и документите по прехвърлянето на отбора били абсолютно изрядни. Според тях се е провело общо събрание, на което се избрал нов президент.
Така 60-годишният Георги се сдобил с футболен отбор с хиляди левове задължения. Само здравните и пенсионните вноски на играчите и служителите възлизат на 34 974,94 лв. Заедно с Дограмаджиев за тази сума носят отговорност още двама души, членове на УС на СНЦ "ФК Локомотив" - 32-годишният Светослав Стефанов и 41-годишният Беньо Атанасов. Те обаче нямат постоянни адреси и още не знаят за задълженията си.

28.12.2010

SMS от Австрия към Иван Леков: Мъртъв си!

От австрийски мобилен телефонен номер бившият международен рефер Иван Леков е получил поредица от есемеси, съдържащи заплахи за убийство и искания за плащания на пари, разкрива вестник "24 часа".Потърпевшият незабавно е уведомил за заплахата компетентните органи - прокуратура и МВР. По случая е образувана преписка, като се очаква в най-скоро време австрийските власти да окажат съдействие по линия на полицейското сътрудничество в ЕС.
Самият Леков категорично отказа да коментира ситуацията със заплахите към него. Така бил посъветван от адвоката си Ина Лулчева, за да не пречи на разследването.Леков е последният български рефер, който е ходил на голямо първенство - Европейското през 2004 г. Той бе част от най-добрата ни четворка при реферите заедно с Атанас Узунов, Йордан Йорданов и Стефан Орманджиев.
След приключването на кариерата си той влезе в изпълкома на БФС, а след това бе и заместник-председател на ДАМС по време на правителството на тройната коалиция.
През септември 2008 година Леков бе арестуван показно от ДАНС и бе обвинен в търговия с влияние. След това обаче прокуратурата не успя да докаже вина и той бе оправдан на две инстанции. Главен свидетел бе бившият ни рефер Христо Ристосков, който твърдеше, че е платил 2000 лева, за да влезе в по-горна група на УЕФА.
Обвиненията срещу Иван Леков бяха две - за измама и за търговия с влияние. По първото той бе оправдан напълно, след като всички родни рефери признаха, че доброволно са дали пари за подаръци на Пиерлуиджи Пайрето и Алексис Поне при посещението им в България. Второто, което се базираше на твърденията на Ристосков, че е дал пари, за да влезе в групата на талантите на УЕФА, бе прекратено.
Според източници от прокуратурата то е било подновено преди няколко месеца и Ристосков отново е бил привикан, за да свидетелства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар