сряда, 23 февруари 2011 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 19

26.01.2011

Защо Емилия Масларова е в състава на правителствената делегация в Япония?


Защо Емилия Масларова, подсъдима по дело за длъжностно присвояване на 11 милиона лева е част от правителствената делегация в Япония?
Бившият социален министър освен, че е използвал длъжността си за отклоняване на огромни суми, е персонално отговорна за смъртта на деца и възрастни хора в институции, за нечовешките условия на живот там, за схеми и обръчи от фирми, през които са преточвани пари за детски закуски, за обида към същите хора, от които тези пари са откраднати.
Защо министър-председателят Борисов включва в делегацията за срещи на най-високо равнище в Япония личност, която ще допринесе за образа на България като държава, в която има превес на корупцията и на свързаността на управляващите с мафията? Така ли се привличат инвеститори?
Борисов вече има да отговаря на твърде много въпроси, включително дали наистина смята, че дребните бизнеси на икономически емигранти се третират от настоящото правителство като преки чужди инвестиции? Дали наистина е закрилял фирми и по този начин е станал съучастник в деяния, считани от българския закон за престъпления?
И сред всички тези неприятни теми трябва да отговори и на този: има ли чадър над Емилия Масларова и над всичко останало, извършено от правителството на Тройната коалиция и смята ли, че гражданите на България искат да бъдат представлявани пред други държави от откровени престъпници?


27.01.2011

Скандален бизнесмен в правителствената делегация в Япония


В делегацията на премиера Борисов в Япония, завърнал се миналата нощ, кой знае защо попадна един бизнесмен със спорна слава - Иван Ангелов - Градуса. Домакините вероятно са били изненадани защо нашата държава им препоръчва него. Прозвището на боса не е заради някакви алкохолни увлечения, а идва от името на основната му фирма, която се занимава с птицевъдство. Според списък, обявен от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ Градус е трябвало да възстанови 976 464 евро заради констатирани от Брюксел нередности по усвояването на пари от фондовете на ЕС, разкрива в новия си брой – от днес по сергиите в цялата страна вестник Супер 19’. Ангелов, когото наричат още Кралят на птиците, е бизнесменът, получил най-голямата еднократна субсидия по европейската програма САПАРД в размер на 4.2 млн. лева.

30.01.2011

Депутати и висши чиновници крият пари и имоти от Сметната палата


Властта не се стряска от глобите за укрити от Сметната палата доходи и имоти. 264 души - депутати, министри, техните заместници, шефове на надзорни съвети и агенции, са спестили интересни подробности за имотното си състояние за 2009 г. Това стана ясно от доклада на Сметната палата вчера.
В списъка е и емблематична с нарушенията си депутатка от ГЕРБ Геновева Алексиева. Тя нашумя с това, че журира конкурс, в който участва дъщеря й, а после се изкуши да иде на "промоция" на скъпия телефон "Верту", организирана от журналисти. Алексиева е пропуснала да декларира дялове на съпруга си в новоучредено дружество "Сиал 271" ЕООД, гр. София. Тя и дъщеря й Виолета Чернодринска работят в очна клиника "Визус". Търговският регистър сочи, че клиниката е собственост на Виолета Чернодринска и на фирма "Сиал 271?, която пък е собственост на мъжа на депутатката Силви Алексиев.
Друга депутатка от ГЕРБ - Силвия Хубенова, е скрила, че съпругът й е взел на лизинг автомобил "Нисан Кашкай". Зам. социалният министър Валентина Симеонова не е декларирала, че съпругът й е придобил дялове от новоучредено дружество "Вал консулт" ЕООД в София. Депутатът от ДПС Митхат Табаков не е съобщил, че е придобил чрез делба половин нива в с. Черник, община Дулово.

15.02.2011

Почва войната Борисов-Цветанов


Войната Цветан Цветанов-Бойко Борисов взе първите си жертви, твърдят депутати. Досегашните съпредседатели на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова и Тодор Димитров, които минават за близки до вътрешния министър, бяха свалени от постовете. За да не изглежда съвсем очевидна работата, двамата ще отидат в предизборния щаб, където лобито на Борисов лесно ще се справи с тях, твърдят източници от ГЕРБ.
Самият премиер е поискал да владее парламентарната група чрез най-доверения си човек там - Красимир Велчев. Двамата живеят един до друг в Банкя и са приятели от години. Чрез Красимир Велчев премиерът ще се опита да контролира групата, която е събирана в кампанията от Цветанов като тогавашен председател на партията.
За да не става ясно откъде е предложението за отстраняване на Фидосова, Борисов играл чрез свои хора в групата. Преди две седмици на заседание на ГЕРБ в "Кремиковци" няколко депутати обявили, че няма нужда от трима съпредседатели защото се получавал хаос. След това изпълнителната комисия на партията просто взела решение Фидосова и Димитров да бъдат махнати.
Че нещо става в групата, е показателен и фактът, че миналата седмица 16 депутати се въздържаха по искането на Синята коалиция за изслушване на Цветан Цветанов за случая в горнооряховската болница.

23.02.2011

Бащата на съпругата на Цветанов с 11 банкови сметки, дарява на вътрешния министър 200 хил. лв.


Цветан Цветанов най-вероятно е препирал част от парите през своите тъст и тъща. Това личи от данъчни документи, предоставени в редакцията на „Галерия” от служители на НАП. На 17 април 2007 година тъстът и тъщата на Цветан Цветанов правят дарение на своя зет и дъщеря си в размер на 30 000 лв. Щедрите родители дори полагат подпис пред нотариус, като уточняват, че дарената сума „ще се ползва целево за ремонтни работи и поддръжка на съществуващата сграда, находяща се в с. Шума, община Годеч”. Данъчните, които извъшват проверка на имотите на Цветанов, отправят искане към тъста Васил Петров Георгиев, като посочват, че в договора не е посочена датата на сключването му, което поражда съмнения дали тази сума въобще е била дадена.
През 2004 година бащата на Десислава е получавал пенсия от 139 лв., която през 2009 година вече е 235 лв.Неговата съпруга пък се е разписвала всеки месец през 2004 година срещу 107 лв., а през 2009 г. вече е вземала 210 лв.Таткото на Десислава си докарва някой и друг допълнителен лев, като продължава да работи, макар и като пенсионер.През 2004 година за това той е бил възнаграждаван със 125 лв., а през 2009 година с 250 лв.
Получените средства от пенсия и трудовото възнаграждение на двамата за проверявания период са 35 724 лв. Те едва стигат да се покрие екзистенцминимумът на едно двучленно семейство съгласно методиката за изчисление на Националния статистически институт.
Най-любопитното е, че пенсионерът Васил Георгиев има над 10 банкови сметки, а съпругата му над 3. Тези цифри са смущаващи, след като е известно, че някои от най-големите данъкоплатци и официално обявени милионери имат не повече от 3–4 такива сметки.През този период родителите на Десислава са внасяли в брой в банки мужду 2000 и понякога 20 000 лв. на вноска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар