сряда, 2 февруари 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...33

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Наркодилър убит от “клиенти” заради 200 лв.

02.02.2007

Убитият наркодилър Стефан Кудев е станал жертва на свои “клиенти”, които му дължали около 200 лв. Това обяснили задържаните извършители на престъплението пред столичните криминалисти.
Стефан Кудев бе открит прострелян с три куршума във врата и главата в лек автомобил в столичния квартал “Люлин” 6 рано сутринта в петък. В понеделник МВР съобщи, че са задържани трима души, които са направили самопризнания за убийството.
Криминалистите установили, че жертвата е дилър на кокаин, работещ за столична наркоорганизация, която вече се разследва. Началник сектор “Престъпления срещу личността” в Столичния дирекция “Полиция” Ивайло Спиридонов се похвали, че убийството е разкрито за по-малко от 48 часа. Извършителите на престъплението били 28-годишният Димитър Б., 25-годишният Тихомир М. и 29-годишният Рачо А. - физическият убиец на Кудов. И тримата не били криминално проявени, но употребявали наркотици. Само срещу единия се водело дознание за шофиране в пияно състояние.
Според Спиридонов престъплението е планирано предварително, а тримата задържани твърдят, че са взели решението за убийството под влияние на наркотични вещества, тъй като имали неуредени финансови взаимоотношения.
Единият от тях бил заснет няколко часа преди убийството от охранителната камера на бензиностанция в “Люлин”, където сипал бензин в пластмасова бутилка. Остатъци от бутилката разследващите окрили в запаления автомобил, в който е открит трупа на Кудев. Заснетият бил задържан ден след убийството, след което посочил пред полицаите и двамата си съучастници.
В момента групата се намира в ареста на Националната следствена служба с повдигнати обвинения за убийство.
В нощта на убийството имал среща в ж.к. "Люлин" с наркозависимия Д.Б. /27 г./ от Петрич. Криминалистите изяснили, че той се движел с лек автомобил "Сеат Ибиса" и скоро открили колата, паркирана в друг микрорайон на "Люлин". На 3 февруари, при качване в нея е задържан Д.Б.

От допълнително проведените оперативно-издирвателни действия са установени и съучастниците му Т.М. /25 г./ и Р.А. /28 г./, също наркозависими. Нито един от тримата не бил регистриран за криминални прояви. Преди време работели в охранителна фирма, която напуснали преди три години.
По първоначални данни, дълг за неплатена дрога е в основата на мотивът за убийството на Стефан Кудев. При обиск в дома на Т.М. е намерен и иззет незаконно притежаван пистолет "Макаров" със заглушител. Балистичната експертиза в НИКК потвърждава, че това е оръжието на престъплението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар