понеделник, 28 февруари 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...37

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

01.03.2006

Убиха бившия футболен бос Мартеничката


Бившият президент на ФК "Локомотив"-Пловдив, Николай Попов - Мартеничката беше разстрелян на 1 март вечерта в София.
Убийството станало около 22 часа, когато Попов паркирал "Мерцедес"-а пред дома си на ул. "Коста Илиев" № 11 в столичния кв. "Овча купел". Първоначално убиецът удрял с тъп предмет жертвата, после стрелял в краката на Попов и накрая го гръмнал в главата. Според източници на "Монитор" това показва, че нападателят е искал някаква информация от жертвата си.
Мартеничката е имал неизплатени трансфери на футболисти за милиони левове, но най-вероятно не е убит заради дългове, тъй като никой не убива човек, който му дължи пари, коментира пред "Монитор" източник, близък до разследването. Той твърди, че преди време бившият футболен бос е дал голям заем, което е вероятната причина за смъртта му.
Справката на МВР сочи, че Мартеничката е познат на полицията с много икономически престъпления, главно с измами в особено големи размери и обсебвания. Според непотвърдени данни часове преди да бъде убит, Попов е бил в Пловдив, за да обжалва присъдата си.
Справка в "Апис" сочи, че Николай Попов има регистрирана фирма "Мултиспорт" ЕООД в Пловдив и е собственик на заведение. Той е и в списъка на бившите кредитни милионери.
От 1992 до 1994 г Николай Попов е разследване за това, че е взел от седем български банки сумата от 35 млн. стари лв. Парите са изтеглени срещу фалшиви залози и се равняват на около 1 млн. долара по тогавашния курс. Попов вършел измамите като ипотекира едни и същи тирове в няколко различни банки - Строителна банка, ТБ "Хеброс" и др. Делото по тези обвинения започна на 16 септември 1998 г. Попов е обвиняван и за присвояване на скъпа лимузина "Пежо". На 24 септември, миналата година, Пловдивският районен съд се произнесе по дело за измами на Николай Пoпов, докато е бил президент на ФК "Локомотив" - Пловдив. Съдът го призна за виновен в присвояване на 3 млн. стари лева от трима души. Парите са взети на заем, но не са върнати. За това престъпление той получи 3-годишна условна присъда и 5 години изпитателен срок.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар