неделя, 27 февруари 2011 г.

БАТМАН БОЦЕ 6

Ройтерс: Борисов не изпълнява обещанията си

20.10.2010


Дясноцентристката партия на Борисов ГЕРБ отстъпва от обещанията за реформи още при най-малките протести и може да бъде наказана за бездействието си на изборите догодина, коментира Ройтерс
С неизпълнените обещания за реформи на неефикасните държавни служби българският премиер Бойко Борисов може да отблъсне избирателите, които го издигнаха на власт миналата година, пише агенция Ройтерс в кореспонденция от София.
Десноцентристката партия ГЕРБ дойде на власт през юли 2009 г. с обещание да реформира остарялата пенсионна и здравна система, но отстъпва, изправена и пред най-малкия протест.
Тя може да бъде наказана за бездействието на изборите догодина, посочва Ройтерс.
Три години след присъединяването към Европейския съюз България остава най-бедната му членка.
Подкрепата за ГЕРБ се срина до 28% този месец от 40% на изборите миналата година заради недоволството на традиционните десни избиратели от липсата на напредък в реформите.

Немски дипломат: Борисов е гениален популист и манипулатор

15.12.2010


Премиерът Бойко Борисов е популист и гениален манипулатор, , каза в интервю за Дойче Веле бившият германски посланик в София Клаус Шрамайер.
"Българският парламент се е превърнал в машина за гласуване, направлявана от управляващата партия. Това вече не е свободен и суверенен парламент. Ако например Борисов се появи загрижен пред парламента и обясни на депутатите си, че казаното от него вчера вече не е валидно и поиска да гласуват точно обратното, то това се прави веднага", смята Шрамайер, цитиран от БГНЕС.
Според него за съжаление Борисов е най-доброто, което България може да предложи в момента. Той не бил замесен в корупционни или някакви други скандали, което не означавало, че е най-подходящият за поста от гледна точка на произход или образование.
България не прави изключение от повечето страни на Балканите, където липсват истинските държавници, уточнява Шрамайер. За премиера също не е убеден, че може да бъде определен като държавник.

16.12.2010

B България е възможно бивш „престъпник да бъде настоящ министър-председател”.

Управляващата партия ГЕРБ е свързана с организираната престъпност и това е добре известно. Това смята депутатът в местния парламент на Ню Йорк Даниел Халоран
По време на посещението си у нас Даниел Халоран нееднократно разкритикува посланика за неправилния подход към дипломацията ипрекалено близките му връзки с управляващата партия ГЕРБ. В своята реч на националната конференция по повод петата годишнина на РЗС Халоран се извини на българските граждани за действията на американския посланик и изрази възмущението си от факта, че в България е възможно бивш „престъпник да бъде настоящ министър-председател”.


12.01.2011

ДИ ВЕЛТ: Управлява ви МАФИОТ


Към днешна дата обаче България губи мача с Шенген. След Германия и Франция към държавите, които не ни искат се присъедини и Финландия. Още вчера германският вестник Ди Велт написа: Европа не реагира и докато спасява еврото, България се управлява от мафиота с името Бойко Борисов. Това пише журналиста Стефани Болцен. Френски министър на ЕС вчера обяви: България не трябва да бъде приета в Шенген, защото застрашава Шенгенското пространство. Ние не искаме информацията за Шенген да попада в ръцете на престъпни групировки.
Първият треньор на Бойко Борисов в каратето пък призна: Бойко се притесняваше, когато срещу него излизаше равен по сила съперник.
Най-адекватно на разкриването същността на Бойко реагира американския посланник - Уорлик: Нито един човек в тази страна не е над закона.

26.02.2011

Алексей Петров, Бойко Борисов и SMS-любовта между тях


Избираш Бойко Борисов, получаваш Алексей Петров.Алексей Петров се крие зад маската на Бойко Борисов, снимка Le Monde.Една статия, публикувана във френското издание Le Monde разбуни духовете вчера. Ехото от дебатите продължава да се носи и днес. Автор на статията е Пьотр Смолар. Той е френски журналист от полски произход. Бил е координатор на френско-руския Център за журналистика в Московския училище по журналистика.
„Борисов не идва нито отдясно, нито отляво, а отдолу. Той е политически гений, но няма идеи, за да управлява. Неговата визия за света е напълно полицейска. Той успя да вдъхне страх. Преди хората не правеха нищо без подкуп. Днес те просто нищо не правят“.
Тъжни и жалки са изводите в случая – при цялата власт и влияние, които има Борисов си позволи да се сниши пред един бивш затворник. А след като властта в България е в ръцете на ГЕРБ, и преди всичко на премиера, то горко на народа с такива управници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар