четвъртък, 6 октомври 2011 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 24

Областният управител на Кюстендил е обвинен за престъпление по служба

23 .09. 2011


Областният управител на Кюстендил Любомир Анчев е обвинен за престъпление по служба. Окръжната прокуратура в Кюстендил му е повдигнала обвинение за злоупотреби за над 300 000 лв., съобщи БТА, позовавайки се на шефа на обвинението в града Камен Пешев.

Разследването е за възлагане на обществени поръчки за възстановяване на щети от наводнение край кюстендилското с. Гърляно.
Тъй като обвинението е срещу лице, заемащо отговорно служебно положение, Анчев е заплашен от 1 до 8 години затвор. По закон той може да бъде лишен и от правото да заема държавни и обществени длъжности.

От прокуратурата съобщиха, че на областния управител е наложена мярка за неотклонение "подписка". Така той ще трябва да съгласува всичките си пътувания с разследващите.
Анчев беше кандидат на ГЕРБ за кмет на Кюстендил, но изгуби от Петър Паунов. Именно Паунов подаде сигнала срещу областния управител за злоупотреби при възстановяването на щетите след наводнението на ноември 2010 г.
Кметът съобщи, че фирмата, която възстановява щетите от бедствието, е избрана в нарушение на Закона за обществените поръчки. Паунов обяви, че компанията е свързана с областния управител Анчев.


Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров върти далавери с мафиота Киро Японеца

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров е продал на Киро Японеца имот в Боровец в местността Широката поляна. Парцелът лека-полека се бетонира и скоро на поляната ще стане много тясно от излетия бетон, недоволстват в Самоков.
Върху терена през последните години гръцката строителна компания „Гек терна“ изгражда комплекс от богаташки планински къщи. „Боровец еуфория клуб“ е инвестиция за над 26 млн. евро. По-голямата част от апартаментите вече са продадени или резервирани, показва справка в сайта на комплекса. Гръцката компания „Гек терна“ в момента строи и бизнес центъра „Сити тауър“ на площад Македония на мястото на изгорелия цирк.
Теренът в живописната местност в Широка поляна в Боровец, върху който са подредени ваканционните вили, през годините сменя няколко пъти собствениците си. В Самоков се знае, че преди 1944 г. земята е била на местното училищно настоятелство. Въпреки това през 2006 г. Министерството на земеделието и горите вкарва имота от над 20 дка. в актините на „Бороинвест“ АД. Самоковци водят дела в съда, опитват се да докажат, че теренът е на местното училищно настоятелство, но нямат никакъв шанс. Съдът ги отрязва.
Така имотът се оказва собственост на „Бороинвест“ АД, зад което стои с цялата си сила и влияние Емил Димитров. Той ебратовчед на шефа на Националната служба за охрана Димитър Димитров и има разнообразни бизнес интереси не само в туризма. Известно е, че е сред най-големите дистрибутори на цитгари, а освен това притежава и дългосрочнаа концесия върху ловните стопанства „Елен“ край Етрополе и „Шерба“ край Долни чифлик. В тях често ловува и президента Георги Първанов.
През 2006 г. дружеството на Емил Димитров продава земята в Широка поляна на „Бул рент“ – София АД. Управител на тази фирма е Киро Киров, по-известен като Киро Японеца, а синовете му се водят собственици. Година по-рано в грама до тайните служби в САЩ бившият американски посланик Джеймс Пардю е описал Киро Японеца като „известен наркотрафикант и цигански барон“.
През 2007 г. Киро Японеца си намира съдружник – току-що регистрираната фирма „Айкън-Боровец“ ЕООД. Управител е сивнът му Януш. Чрез „Айкон“ Киро Японеца се свързва с гръцката компания „Гек терна“. Върху имота на училищното настоятелство в Самоков започва грандиозно строителство. Гърците допълнително купуват още земя от частни лица и скоро Широка поляна ще бъде напълно застроена.


ГЕРБ забърка нов скандал с агитация сред деца в Пловдив. Партията кани деца на купон, отрича да е имало агитация

13.09.2011



"ПП ГЕРБ-Пловдив ви кани на детско парти "Довиждане, лятна ваканция". Това гласи обява от плакат, разпространен в пловдивския район "Северен".
Партито вече се е състояло, в късния следобед на 7 септември, на детската площадка пред поликлиниката в квартала – с много лакомства и забавления за малчуганите, осигурени от ГЕРБ.Това породи поредния скандал, в който партията на Бойко Борисов беше обвинена в политическа агитация на деца.
Депутатът от ГЕРБ-Пловдив Стефан Дедев бе категоричен, че в детското парти не е имало политическа агитация. То е организирано след подадени молби от родителите, които искали да се решат няколко проблема в квартала."Не виждам нищо лошо в това, по време на празника не е споменавано името на ГЕРБ, не са раздавани и подаръци с логото на партията", заяви пред Dnes.bg депутатът.
На събитието са присъствали общински съветници от ГЕРБ в града и представители на районната администрация. Те изслушали проблемите на родителите, докато децата се забавлявали.
Хората поставили въпроса с мръсотията в междублоковите пространства и били недоволни, че масово собствениците на домашни любимци разхождат животните по детските площадки, а пясъчниците се ползвали за кучешки тоалетни.
"Детският празник не е бил с политическа цел, искахме да чуем проблемите на гражданите и да видим как да ги решим", кълне се Стефан Дедев.
Що се отнася до логото на партията върху листовките, по думите му то идвало малко в повече и занапред щели да се избягват подобни надписи върху обяви на детски тържества.


Бопаджии масово трият в Интернет всяка информация, че цар Киро е член на ГЕРБ


24.09.2011


Абсолютна истерия обхавана и спецченгетата след като по нареждане трият всяка публикация или коментар, свързан със случая в Катуница и по-специално с това, че цар Киро не просто бил член на ГЕРБ, а и се грижел за циганските гласове в полза на управляващата партия.
Ето и част от остатъците от информациите за членството на цар Киро в ГЕРБ, убягнали от бопаджийските пръстчета:
„Защо Боко не каже колко пари получава от Киро циганина, за да го пази ... „
„Този Цар е член на ГЕРБ и лично покровителстван Борисов и ...”
„Цар Киро не е просто член на ГЕРБ, а пряко отговаря за ...”
„Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро. Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. Само дни преди изборите, ромските кланове се разделили на политически лагери. Мълвата, че Дон Цеци е застанала на страната на БСП, а... още скандално известният Кирил Рашков-Цар Киро агитирал братята си по съдба да гласуват за Бойко Борисов. Двата клана са се разделили от омраза, стигнало се дори до кървави сблъсаци, коментират представители на ромския етнос. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов”.


Градският съд бави дела срещу РВД, началник там е съпругът на шефката на магистратите

15.09. 2011

\
Софийският градски съд необяснимо е забавил разглеждането на две граждански дела срещу държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД), чийто зам.-директор е съпругът на председателката на съда Владимира Янева Илия Манолев. Това съобщи "Медиапул". Семейство Манолеви са близки приятели на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Става дума за дела на бивши служители срещу РВД. Интересен факт е, че те не излизат при търсене в деловодната система на градския съд, ако човек иска да провери всички дела, които се водят там срещу държавното предприятие. Тази проверка е повече от логична, след като през юни Янева оглави съда, а в РВД като зам.-директор по административната дейност съпругът й отговаря и за съдебните дела на дружеството.

"Медиапул" е научила, че бившата шефка на юристите в РВД Милана Кривачка е завела делото си на 11 октомври 2010 г. Едва на 16 юни 2011 г. обаче делото е насрочено за 7 октомври 2011 г. Тъй като то е трудово, по закон трябва да върви в съкратени срокове и да бъде насрочено до 3 седмици след постъпването му в съда. Вместо това само за насрочването му градският съд мисли 8 месеца.
Другото дело е на бившия зам.-шеф на РВД Антон Джаджев, на чиито пост след идването на на ГЕРБ на власт е назначен съпругът на Янева Илия Манолев. Той също оспорва уволнението си и ако съдт реши да го възстанови, това пряко касае Манолев.
Делото пристига в градския съд на 14 януари 2011 г. Веднъж е разгледано на закрито разпоредително заседание през февруари, след това през юли, но решението на съда да го насрочи за 20 октомври е отменено и делото получава още по-късна дата – 3 ноември.
Само преди две седмици в интервю за в. "24 часа" Янева заяви, че в ръководения от нея съд няма дела на РВД. Днес пред "Медиапул" тя твърди, че когато е коментирала този въпрос, е имала предвид дела от значим материален и обществен интерес, а не трудови. "Трудови дела аз не съм коментирала. Това са текущи дела, а и РВД е голямо предприятие и сигурно има много подобни казуси", твърди шефът на градския съд

Няма коментари:

Публикуване на коментар