петък, 14 октомври 2011 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 25

ГЕРБ пак изгря на детски празник

01.07.2011



ГЕРБ за пореден път използва деца за политическа реклама и агитация, алармира от парламентарната трибуна пловдивският депутат от БСП Захари Георгиев.
Той отправи питане към образователния министър Сергей Игнатов заради политическа пропаганда на управляващите сред пловдивски ученици.
Червените сигнализират, че по време на футболен турнир, проведен под патронажа на областния управител и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, децата от няколко спортни клуба били принудени да сменят клубните си екипи с други, на които е изписано "За купата на ГЕРБ 2011". С агитационните фланелки те се явили на състезанието.
"Всичко това става пред очите на директора на Регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова, която наблюдава „мъдро политическата пропаганда сред подрастващите”, заяви пред Dnes.bg общинският съветник от Пловдив Тодор Кръстев.
"Децата са били събличани и преобличани с екипи с логото на ГЕРБ, медалите и тортата също са били със символите на партията, не може по такъв начин да се прави пропаганда върху децата. Това показва, че ГЕРБ са последователи на Хитлер и Мусолини, които са действали с такива методи”, отбеляза още Тодор Кръстев.
Социалистите настояват прокуратурата да се самосезира по случая, да назначи проверка и ако счете, че са налице нарушения, да предприеме нужните действия.
"Най-вероятната реакция на премиера Борисов ще е в типичния му стил "Вие пък сте много "убави", но "убави" или "неубави", ценностната ни система не ни позволява да използваме деца за политическа реклама", заяви Тодор Кръстев.
Образователният министър Сергей Игнатов отрече да знае за подобна политическа пропаганда и обясни, че началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив, Павлинка Кацарова е била там като зрител.
"Проведеният футболен турнир е организиран от Атанас Узунов – футболен съдия. Павлинка Кацарова е присъствала на трибуната, но не в качеството си на началник на РИО-Пловдив и не е представяна като официален гост на мероприятието“, уточни Игнатов.
В изискано становище Кацарова декларира, че в нейно присъствие, включително при откриването, всички деца са били облечени в екипите на отборите, които представляват.
РИО-Пловдив не е организатор на турнира, нито е съгласувал програмата на събитието. Мероприятието е проведено в почивни дни на доброволен принцип на участие”, заяви просветният министър.
Това е вторият подобен скандал с агитация сред учениците. Преди няколко месеца депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова забърка друг скандал с политическа пропаганда сред деца в град Пещера.
Тогава по време на ученическо състезание ученици бяха карани да изпишат надписа "Ние сме ГЕРБ – с теб сме по-силни".

Цветанов купува гласове от Цар Киро

01.10.2011


Срещата между министъра на вътрешните работи, който понастоящем е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, и Цар Киро се провежда в „Шератон” в края на юни. По това време елитният хотел е домакин на форум, организиран от Европейската комисия, на тема „Приносът на Структурните фондове за интеграцията на ромите”.
Цветан Цветанов участва в качеството си на национален координатор на инициативата „Десетилетие на ромското включване 2005–2015 година”. По време на форума някои от циганските лидери показват червен картон на вътрешния министър, но Цар Киро демонстрира приятелски чувства и благоразположение към втория човек в управляващата партия.
Впоследствие Цар Киро и Цветанов се усамотяват и разговарят на четири очи. След разговора циганското величие признава пред най-доверените си хора от фамилията, че вицепремиерът е поискал от него помощ за ГЕРБ на местните и президентски избори след три месеца.
Топлата връзка с управляващите е добре дошла за Цар Киро, срещу когото има стотици сигнали за най-различни престъпления по целия Наказателен кодекс. По този начин циганският бос си осигурява силни съюзници, които му гарантират неприкосновеност и спокойствие.
За Цар Киро е практика да се сближава с всички властници през последните 22 години. Ромският лидер е добре със сините, и с жълтите, и с червените. Върхът в политическата лумпениада около ромите са последните парламентарни избори. Преди тях Кирил Рашков усеща накъде духа вятърът и отдава всичките си сили за победата на ГЕРБ. Негови автомобили разнасят плакати на Бойко Борисов и кандидатите му за депутати.

Академията на МВР откри учебната година с музика от филма "Кръстникът"

03.10.2011


Академията на МВР откри новата учебна година. Вместо химна им в изпълнение на Веселин Маринов обаче стотиците бъдещи полицаи бяха посрещнати с музиката от мафиотския филм "Кръстникът".
Главният секретар Калин Георгиев пък пожела на младите курсанти никога да не попадат в ръцете на вътрешна сигурност.
И ако във филма "Кръстникът" се разказва историята на известна сицилианска мафиотска фамилия, то на откриването на учебната година в Академията на МВР се говореше за тежкия път на полицаите, които се борят с престъпността.
За финал ръководството на МВР пожела на младите курсанти да не попадат в ръцете на вътрешна сигурност и подчерта, че работата на полицията в момента е много добра.



Кандидат-кметът на ГЕРБ в Перник скандално близка с кръга „Котараците”?!


07.10.2011



В Перник на ръка се разпространяват листовки със скандална информация, свързана с кандидата за кмет на ГЕРБ Ирена Соколова. Читатели на afera.bg изпратиха съдържанието на листовката. Според наши източници, хората се страхували от кръга „Котараците” и затова листовките били анонимни.

Ето какво се разпространява в Перник за кандида-кмета на ГЕРБ:

„Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Перник Ирена Соколова в скандално близки взимоотношения с т.нар. кръг „Котараците”

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова е скрития кандидат-кмет на „Котараците” за град Перник. Топлата връзка на Соколова с „Котараците” минава през брата на съпруга й Евгени. Брат му Юри - девер на народната представителка и кандидатка за кметския стол в миньорския град, е изпълнителен директор на една от фирмите на пернишките бизнесмени и братовчеди Иван Асенов и Богомил Гьорев, известни с прякора Котараците. Преди да бъде избрана за депутат през 2009 г. Ирена Соколова е работила като индивидуален и групов психотерапев и като психолог в училище. Говори се, че именно двамата пернишки бизнесмени стоят зад стремглавото издигане на детската психоложка по етажите на властта и последващата й номинация за кмет на Перник. Близките им взаимоотношения с Бойко Борисов са още от времето, когато той е кмет на столицата. Самият девер на депутатката не веднъж е изтълвал, че управляваната от него компания е участвала в скандално известния ремонт на “Цариградско шосе” в София, като и в строителни работи около езерото “Ариана”.
Според запознати през последните години фирмите на двамата братовчеди са ненадминати по печелене на обществени поръчки в Столична община, докато в родния им град положението е диаметрално противоположно. Днес по примера на старата българска поговорка „Апетитът идва с яденето” кръгът на „Котараците” се е прицелил и в кметския стол на Перник.”

Afera.bg



Кандидатът за кмет на ГЕРБ във Велико Търново бил шеф на финансова пирамида

07.10.2011


Помните ли една от последните, станали публично известни пирамиди за измами с привличане на клиенти, които като внесат една сума, ще спечелят многократно повече, ако доведат нови баламурници, със сбъркано мислене за бързо забогатяване.
Казваше се бизнес клуб „Галакси”.
Медиите надушиха измамната схема, покрай инстинкта си, придобит покрай хилядите измамени от варненските и пловдивските пирамиди от началото на 90-те, още през 1999 г. Въпреки това „Галакси”, тръгвайки от Бургас, се разклони със свои структури в почти всички областни градове. След като медиите я издъниха със сектантските й сбирки за промиване на мозъци, за да се набират средства за организаторите по върха й, пирамидата се пререгистрира. На едни места беше „Пауърнет”, на други „Проксима”. Босът на последната Иво Димитров бе застрелян в ресторант „Слатина” в София от оплетен в мрежата й полицай, който бе задлъжнял до дупка в глупостта си да забогатее бързо.
„Галакси” има и едно последно клониране в Пловдив, което се наричаше Безнесклуб ”Константа”.
До ден днешен не са приключили делата срещу отделни структури на „Галакси”. Последно такова дело се гледа в края на 2010 г., но е без решение досега.
Един от шефовете на клона й във Велико Търново, любопитна подробност, е бил настоящият кандидат за кмет от ГЕРБ Даниел Панов, който е и директор в отпуск на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар