петък, 7 октомври 2011 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 25

02.08.2011

Борисов: БСП е като ”Бузлуджа” - лъсната отвън, разруха отвътре


Това заяви днес край чирпанското село Оризово премиерът Бойко Борисов, цитиран от Дарик радио.

„Това, което показаха медиите от Бузлуджа - разрушената им сграда, ограбена през годините, точно показва състоянието на партията им - в разруха, но се пукват да я осветяват, за да има някаква фасада. Полуразрушена, но отвън - лъсната", коментира още министър-председателят.
По думите на Борисов направеното от БСП - "да осветят Бузлуджа, въпреки забраната на областния управител на Стара Загора Йордан Николов, показва какво представлява партията им".
Социалистите запалиха звездата на паметника, издигнат на върха в петък вечер, въпреки че преди това областният управител на Стара Загора забрани достъпа на граждани и технически лица в сградата на Дом-паметник "Бузлуджа" (Чинията) с аргумента, че е опасна за живота и здравето на хората.

03 .09.2011

Доган очаква от ГЕРБ фалшификации и манипулации на изборите


На изборите на 23 октомври очакваме от ГЕРБ фалшификации, манипулации и привличане на полицейски структури. Резултатите от тях ще бъдат индикация за началото на края на това управление. Това заяви на пресконференция днес край момчилградското село Биволяне лидерът на ДПС Ахмед Доган, цитиран от БТА.
Лайтмотивът в предизборната кампания на ДПС ще бъде, че една страна не се ръководи на емоционална основа и че след 2-3 години ще трябва да се дава обяснение как е допуснато такова управление. Ето защо в ДПС е избистрена идеята с участието на политическите сили да има един постоянен орган, който да контролира всичко, случващо се в предизборната кампания до деня на вота. Доган не изключва вотът да бъде следен и от външни наблюдатели.

Сблъсъците между отделни негови привърженици и такива на ГЕРБ в началото на седмицата в две кърджалийски села той определи като много гореща и актуална тема, в основата на която са провокации от страна на управляващата партия.
Вчера ГЕРБ и ДПС взаимно се обвиниха в опити за насилие в смесените райони за предстоящите избори. Поводът за декларациите на двете парламентарни групи станаха физически сблъсъци от началото на седмицата в Черноочене и Джебел между активисти на ГЕРБ и ДПС.

20.09.2011

Първанов: В страната назрява революция


В страната назрява ситуация, близка до революционната. Това каза в Сливен президентът Георги Първанов, предаде Радио „Фокус”-Сливен. Според Първанов, все повече се налагала аналогията с 2001 година, когато нещата са се променили изведнъж и неочаквано за мнозина, както би могло да се случи и сега.
Това се доказвало и от социологическите проучвания. Президентът допълни, че те трябва да се коментират крайно предпазливо, заради динамичната ситуация, в която се намираме в момента. Ключът към тяхното тълкуване и респективно към резултатите от изборите бил в оценката на социално-икономическата ситуация и на нагласата на самооценката на хората и отделните домакинства за тяхното положение.
Заради това, че все повече хора оценявали положението си като по-тежко в сравнение с предишни години, се създавала обстановка близка до определението за революционна ситуация, когато управляващите не можели, а управляваните не искали да бъдат управлявани постарому. Според Георги Първанов назрява промяна, а как и дали ще се случи тя на изборите, президентът не се нае да прогнозира. Той коментира и проблема със затруднената усвояемост на евросредствата, като посочи, че никой по-добре от премиера и неговите министри не биха могли да дадат разяснение на този въпрос.

07.10.2011

Борисов се кръсти пред червените в НС


Поредният цирк се разигра в Народното събрание в опит да се проведе парламентарен контрол и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов.
На огневата линия с подготвени атаки отново бяха депутатите от БСП и редовните опоненти на министър-председателя - Корнелия Нинова и Петър Димитров.
Първи с критиките към Борисов започна бившият министър. От името на ПГ на Коалиция за България Димитров заяви от парламентарната трибуна, че днес е един позорен ден за българската демокрация.
"За първи път парламентът на републиката затвори, за да не пречи на предизборната кампания, за да не пречи на управляващите. Тук принципът е – има парламент – има проблем, няма парламент – няма проблем", каза Димитров.
Той продължи с нападките и изтъкна, че е особено срамно и унизително, че този акт бе поискан от председателя на парламента Цецка Цачева.
"Правителството убива социалната държава. Резервът е преполовен, а за покриването на раздутите разходи се взимат нови външни заеми”, посочи Димитров.
По време на изказването на Петър Димитров, премиерът Бойко Борисов се прекръсти.
След атаката на Димитров на трибуната излезе Корнелия Нинова. Тя също поиска сметка от премиера и настоя някой да му обясни, че се намира в Народното събрание, за да дава отговори, а не да контролира работата на парламента.
"Министър-председателят превръща парламента в пазар. Искам да се говори по същество", каза от парламентарната трибуна Корнелия Нинова.
В отговор на това Борисов заяви: „Аз се държа толкова възпитано, етично, изтърпявам тези питания. Може да се карате на мъжа си, на любовника си, но на мен няма да ми говорите така".
Нинова обвини още премиера, че приходите са паднали, а разходите са на същото ниво.Тя подчерта още, че правителството е решило вместо България да достига европейското равнище на живот, да направи обратното - да свали европейското равнище до това на българското.
"Европа е в потрес от предложението ви за нов икономически план за излизане от кризата като намалят доходите на европейските граждани до тези на българите, за да живеят по-добре", заяви Нинова.
От своя страна министър-председателят Бойко Борисов отговори, че не намира нужда да цитира казаното и че Нинова проявява наглост и безочие. "Аз разбирам, ама малко да имате самокритика или да кажете какво сте ни оставили", добави Борисов.
От чуждестранните инвестиции при вашето правителство само 70-80% бяха в София по времето, когато аз бях кмет, отговори Бойко Борисов. Чуждестранните инвестиции в столицата, докато сте бил кмет, не е ваша лична заслуга, а на правителството, контрира го народният представител от Коалиция за България.
Корнелия Нинова продължи като каза, че парите за пенсиите не са лични пари на премиера. "Тези пари не си ги носите от Банкя - те са и мои вноски, и на всеки българин", добави Нинова. Резервът свърши, какво ще правите от тук нататък, запита Корнелия Нинова. Тя заяви, че тезата на Борисов, че магистралите се правят само с европейски пари, е лъжа, защото те се правят с парите на българските граждани.
Народният представител обвини премиера, че вместо правителството да повишава доходите на хората, загробва парите в асфалт. Не само магистралите носят хляб, обърна се Нинова към премиера. Стига спекулирали – асфалтът не се яде, но асфалтът носи хляб след това. Още римляните първо са правили пътища и тогава са строили градове, отвърна й Бойко Борисов.
След това министър-председателят защити от парламентарната трибуна вътрешния министър Цветан Цветанов за това, че не е отишъл в обхванатата от протести КатуницаС.
"Връщането на Цветанов от отпуска щеше да политизира ситуацията и с нищо нямаше да помогне. Ако там имаше политически ръководител, говоренето щеше да стане политическо", заяви Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар