събота, 16 юни 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...72



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

16.06.2003

Застреляха бизнесмен пред дома му в София

Пред къща на ул. "11 август" в столицата в 9 ч. е бил убит бизнесмена Тодор Толев, съобщи БНР. По непотвърдена информация срещу Толев е стреляно от движещ се автомобил "Фиат".Той е улучен от четири куршума. Районът е отцепен от полицията и се извършва оглед от дежурно-следствената група. На мястото е и зам.-директорът на столичната полиция Стоян Велчев. Шефът на СДВР Румен Стоянов също пристигна на местопроизшествието.
Тялото на бизнесмена беше прибрано от автомобил на "съдебна медицина" три часа след убийството.
Толев е 59-годишен. Според съседи той е живял в къщата, пред която е убит повече от 25 години. Той дълги години е работил в сферата на телекомуникациите - първо в БТК, а преди шест-седем години и в частен мобилен оператор. По-късно Толев започнал търговия с GSM-апарати.
През месец май е бил извършен неуспешен опит за убийство срещу Тодор Толев, съобщи главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. При неуспешния атентат Толев е бил прострелян в главата. Ген. Борисов допълни, че няма информация Тодор Толев да се е занимавал с незаконна дейност, като уточни, че преди години бизнесменът е имал много близки отношение с бившия началник на столичната полиция Емил Танев и началника на служба "Полиция" към СДВР Емил Миланов.
Според фирмения регистър на името на Тодор Иванов Толев фигурират осем фирми. Заедно с депутата от БСП Младен Червеняков е участвал в управлението на фирма "Корал 21". Със Славчо Христов Толев е имал обща фирма "Сауп".
Преди години Толев е бил съдружник и с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов във фирма "TBI 97". Борисов заяви, че в момента, в който е приел длъжността главен секретар на вътрешното ведомство, е прекратил участието си във всички фирми, в които е бил съдружник, собственик или е фигурирало неговото име. По думите му общата им фирма никога не е извършвала дейност, тъй като тя е била създадена само в случай, че охранителната фирма "Ипон" не получи лиценза си за охранителна дейност. Според Борисов службите нямат информация Толев да е замесен в престъпна дейност. Той каза, че съжалява, ако някой се опитва да компрометира него с убийството на Толев.
В МВР се провежда съвещание на шефовете на всички служби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар