понеделник, 20 август 2012 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 113


Любомир Павлов - част II


25.06.2012

Любомир Павлов прал пари с имоти на Лазурния бряг.Босът се покри в апартамента си в София.

Шокиращи доказателства за пране на пари с имоти на Любомир Павлов разкриха репортери на ТВ7. В Кан на брега на Френската Ривиера прекарват ваканциите си едни от най-богатите хора на планетата. Сред тях се нарежда и медийният бос Любомир Павлов.

Той е закупил три луксозни имота на стойност 40 милиона евро на Лазурния бряг. Една от къщите се намира в най-скъпия квартал на Кан. Вилата е взета за 15 млн. евро, независимо че е оценена на двойно по-висока цена. Само преди месеци медийният бос е продал другата си вила, за която се е бръкнал със 7 250 000 евро, и я е продал на тройно по-висока цена – от 20 милиона евро. Именно поради тази причина от Националната агенция по приходите (НАП) започнаха проверка за укриване на данъци от Любомир Павлов.

Междувременно стана ясно и че дългогодишният общински служител след влизането си във фармацевтичния бизнес като съдружник в „Софарма“ е развивал истинска брокерска дейност във Франция. Последната му придобивка е имот от два декара, който се намира във ваканционното селище Теул на 20 км от Кан. Там той може да се похвали със съседи като френския дизайнер Пиер Карден, пилота от Формула 1 Михаел Шумахер и собственика на самолетостроителния гигант "Дасо".

Имотът на Любомир Павлов е на името на сдружението "Вила Иу", сочи справка в бюрото по ипотеките в Кан. Според търговския регистър 75% от сдружението притежава Любомир Павлов, а 25% - неговият брат. През декември миналата година Павлов прехвърля дяловете на сина си – Владимир, който се води управител на сдружението.

Същевременно пред дома на Павлов в София цяла сутрин го очакваше репортерът на ТВ7 Асен Иванов. Той се надяваше да изкопчи от медийния олигарх и неговата гледна точка, но срещата така и не се състоя.



Две нови обвинения са повдигнати срещу Любомир Павлов

На Любомир Павлов са повдигнати обвинения за укриване на данъци и пране на пари. Наложена му е парична гаранция от 100 хиляди лева, заяви градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БНР.

Градският прокурор уточни, че обвиненията са свързани с производството за нарушения около Общинска банка.

На 20 юли Столичният общински съвет (СОС) реши делото срещу Любомир Павлов и Васил Пиралков за Общинска банка да бъде възобновено. В края на 2005 г. двамата бяха обвинени за длъжностно престъпление, но няколко години по-късно делото беше прекратено с мотив липса на данни за извършено престъпление.

Сега временната комисия към СОС по случая е установила, че има достатъчно данни за възобновяване на водените наказателни производства срещу Павлов и Пиралков заради противозаконното завладяване контрола върху управлението на банката.



/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Димитър Тадаръков.





Няма коментари:

Публикуване на коментар