неделя, 5 август 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...80



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Взрив уби 31-годишния бизнесмен Асен Николов във Варна.


05.08.2006

Началникът на Националната следствена служба Ангел Александров обяви, че версията му за смъртта на варненския бизнесмен Асен Николов е, че тя е нещастен случай.По думите на Александров „вече се лансира версията, че Николов е бил многократно забелязан да носи със себе си защитна граната.

Междувременно стана ясно, че вече е извършена аутопсия на тялото, като резултатите ще станат известни през следващата седмица.

Експерти на ДОТ и МВР продължават работата по установяването на вида на взрива. Полицията не изключва версията и за нещастен случай. По информация на бизнеспартньори на Асен Николов той е контролирал голяма част от земеделските кооперации в Добруджа.

Също така стана ясно, че час преди да бъде взривен, 31-годишният бизнесмен е бил заедно с неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на откриване на офиса на движението.

Това става ясно от показанията, дадени от местния лидер на ГЕРБ Павел Димитров.

Столичният кмет Бойко Борисов заяви, че е разтревожен от евентуалната версия, че взривът може да е предназначен за новия клуб на движението в морската столица.

Борисов заяви, че времето на взрива съвпада с вечерта, в която е било откриването на офиса, а освен това и предварително се е знаело, че той ще бъде там.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков коментира, че поведението на Борисов е недостойно и той си прави реклама на гърба на бившите си колеги, както и се опитва да намери оправдание за присъствието на бизнесмена на церемонията.

„Аз мисля, че тези спекулативни твърдения не правят чест на столичния кмет, още повече че те са на гърба на бившите му колеги.

Миналата седмица Борисов излъга, че е бил на риба по покана на директора на варненската полиция комисар Веселин Петров.

Това опира до морал и ценностна система, тъй като в момента става дума за човешка трагедия, независимо каква е тя", обяви още вътрешният министър.







Няма коментари:

Публикуване на коментар