събота, 18 август 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...83


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Престрелка в Бургас – един убит и един ранен

18.08. 2004

При престрелка тази нощ в центъра на Бургас бе убит един човек, а друг бе ранен. Убитият е Димитър Видилиев – Релакса. Той е добре познат на полицията – криминално проявен сутеньор, близък до групата на Жоро Троянеца.

Убийството е извършено на кръстовището между улиците “Цар Симеон” и “Богороди”. Там все още личат следите от престрелката - натрошени стъкла от автомобил и следи от куршуми. Органите на МВР са приключили с огледа на мястото като движението по кръстовището не е било спирано.

Убитият снощи при престрелка в центъра на Бургас Димитър Видилиев–Релакса и раненият в ръката Тодор Стамов–Малкотърновеца са били свидетели по делото за убийство на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов–Мастара.

И двамата са криминално проявени, с множество висящи дела.

28-годишният Димитър Видилиев –Релакса е загинал на място, а 30-годишният Тодор Стамов ранен в ръката, след като по двамата е стреляно на кръстовището в центъра на Бургас между улиците “Цар Симеон” и “Богориди”.

Нападението е станало около 2 часа на разсъмване, докато са се качвали в софийска лада 1600 до магазин “Еврошоп’ в центъра на града.

Релакса е паднал на пътното плътно и е починал на място.

Ранен в лявата ръка е Тодор Стамов от Малко Търново. Той е настанен в болница без опасност за живота.

Релакса е криминално проявен и известен като сутеньор, близък до групата на Жоро Троянеца.Той е имал следствени дела за грабежи, изнасилвания и автокражби. Получил е ефективна присъда от районния съд в Ихтиман за притежаване на две радиостанции, настроени на полицейски честоти.

Тодор Стамов - Малкотърновеца е имал висящи наказателни производства за грабежи, хулиганство, за притежаване на упойващи вещества, автокражби и за причиняване на средна телесна повреда и за рекет, за искане на откуп, за връщане на противозкаонно отнет автомобил и за закана за убийство.

Преди два месеца Мерцедес-а на Димитър Видилиев беше запален на централна бургаска улица.

Димитър Видилиев и Тодор Стамов бяха свидетели от страната на обвинението по делото за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов – Мастара, което приключи на първа инстанция с осъдителна присъда за Бойко Стоянов, признат за физически убиец на Мастара.

Главният секретар на МВР ген.Бойко Борисов потвърди, че убитият в Бургас димитър Видилиев е бил основен свидетел по делото за убийстъвото на бургаския предприемач Димитър Стаматов-Мастара. Ген. Борисов коментира, че МВР не може да осигури охрана на всички свидетели, както и не може да напълни затворите с тях.

Борисов припомни, че преди месец е предупреждавал, че с това движение на съдебните процеси с години те тръгват тогава, когато застрелят свидетелите.





Няма коментари:

Публикуване на коментар