четвъртък, 16 август 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...82



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.




Перничанин убит със 7 куршума пред дома си .
Жертвата няма криминални прояви, твърдят от полицията .

17.08.2006

32-годишен перничанин беше убит със 7 куршума пред дома си. Престъплението станало около 23 часа вечерта, когато Александър Костадинов се прибирал в жилището на родителите си в бл. 12 в кв. Димова махала.

Костадинов слязъл от автомобила си - бял "Фолксваген Пасат". Запътил се към входа. Пресрещнал го обаче автомобил, от който стрелец, въоръжен най-вероятно с пистолет "Макаров" започнал да гърми. Изстрелял пълнителят в тялото на жертвата и избягал. Два от куршумите пронизали смъртоносно Александър Костадинов. Единият пронизал главата му другият гърдите.

В квартала хората имат навик да разгонват бездомните кучета с пиратки. По това време имало и някакво празненство, на което гърмели с фойерверки. Това е причината хората, които живеят наблизо да не обърнат внимание на гърмежите. Чак на сутринта разбрали, че под прозорците им са убили човек.

От полицията заявиха, че работят по пет версии за престъплението, но отказаха да ги съобщят.

Александър Костадинов е имал дял в заложна къща. Той държал под наем заведението "Водопада" на централната търговска улица в Перник. Криминални прояви няма, твърдят от полицията. От там бяха категорични, че не разполагат с данни Костадинов да е участвал в някакъв престъпен бизнес, заради който е трябвало да бъде убит. Той живеел в София, но от две седмици се прибрал в Перник. Разведен е, има едно дете. Майка му е директор на детска градина в квартала, баща му и брат му работят заедно с него.

За сега разследващите не разполагат и с данни да е имал сериозни проблеми в личния си живот. Според близки на Костадинов той не е получавал заплахи и не е споделял да е притеснен от нещо. От полицията не изключват убийството да е грешка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар