неделя, 19 август 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...84



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.



Стрелят по мерцедес на бул. 'България', убиват Малкия Фатик

19.08.2003

40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик бе убит днес в София, след като неизвестни откриха огън по сребристия му мерцедес с немска регистрация на кръстовището между бул. "България" и ул. "Гоце Делчев". Убитият е син на покойния Исмет Шабан Фатик, един от най-големите оръжейни търговци преди Десети ноември 1989 г., но носи бащиното и фамилното име на покойния президент на "Мултигруп" Илия Павлов.

Инцидентът е станал около 11,30 ч., уточниха от пресцентъра на МВР. В обстрелвания автомобил пътували двама души - Фатик и шофьорът му Румен Желязков, който е настанен в болница.

Маскираните са стреляли от "Фолксваген голф" с тъмни стъкла, съобщи "Дарик радио". По-късно колата бе открита изоставена на сметището в Суходол, предаде БНР. За да прикрият следите си, стрелците запалили автомобила и той бил обгорял.

Убитият се е занимавал с контрабанда на оръжие, търговия с наркотици и крадени коли, а основната версия, по която полицията работи, е свързана с наркотици и амфетамини. Според източник на "Дарик радио" след като в България и Турция бяха разбити множество нарколаборатории, някъде по веригата се е скъсала брънка и това е довело до убийството на Фатик. Не трябва да се изключват и версиите, че убийството е свързано с оръжейния бизнес на Найденов.

БНР допълва, че убитият е син на покойния Исмет Шабан Фатик, един от най-големите оръжейни търговци преди Десети ноември 1989 г. Чрез фирми на бившата Държавна сигурност Фатик-баща изнасял оръжие за ембаргови страни; името му се свързва и с търговията с каптагон.

Малкия Фатик носи бащиното и фамилно име на убития през март президент на "Ем Джи корпорация" Илия Павлов, пояснява БНР. Въпреки че от МВР не съобщават Фатик-младши да е криминално проявен, за него се смята, че е наследил от баща си незаконната търговия с оръжия и наркотици, а името му се свързва и с няколко от бившите силови групировки.

През 2000 г. по искане на Националната служба "Сигурност" от страната бе изгонен зетят на Малкия Фатик - турския гражданин Дениз Тюркмен, тъй като дейността му представлявала заплаха за националната сигурност. След изгонването си от България Дениз прехвърля застрахователния и охранителния си бизнес в Сърбия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар