вторник, 2 февруари 2010 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 2

ЛЪЖАНСКИ – ЧУДЕСНО ИМЕ ЗА ОЛИГАРХ !

Има всякакви олигарси, включително и водни. Такъв е Цветан Лъжански с неговото отлично име за бизнес, където доверието е преди всичко.
Той е човекът, когото в повечето случаи свързват с марката „Девин”. Всяка негова поява с интервю в сайт води до бум от читателски коментари и въпроси относно счетоводството, отношението към хората или произхода на минералната вода, а в някои форуми олигархът лично отговаря на нападките, които са твърде много за да бъдат отминати просто така.
Настроен медийно, той си е взел не просто пиарка, а пиарка, която е надежден млад кадър на ГЕРБ и общински съветник от генералската партия в София. Валя Чилова прави всичко по силите си, за да се справи със сложната ситуация около клиента.
Под заглавие „Девин с трикратен ръст на загубата за четвърто тримесечие” Инвестор бг писа: „ Само за периода октомври – декември 2008 г. бутилиращата компания отчита загуба от 696 хил. Лв. При отрицателен финансов резултат от 232 хил. Лв. За същия период на предходната година.”
Една от най – популярните марки минерална вода у нас, след като се отказа, че не е подходяща за консумация от бременни жени и малки деца, хитро реагира като лансира подобни бутилки, сходен етикет, но с розова капачка.
Само че въпросната вода нито е минерална, нито е от Девин. Тя е от извор Балдаран, както с мънички букви, едва забележимо, пише на етикета. А този извор не е в Девин, а в село Фотиново.
/препечатано със съкращения/

В следващия материал от поредицата ще поговорим за другаря Валентин Захариев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар