четвъртък, 4 февруари 2010 г.

ЗА НИСКОТО КАЧЕСТВО НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛ 6

Борисов за борбата срещу престъпността:

„С отвличанията имаше огромен проблем, с магистралните грабежи - също. Затова първо с тях се захванахме. Едва когато започнахме да ровиме убитите и труповете по полетата, хората повярваха, че всъщност сме достигнали до едни от най- кървавите групи в страната.
За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите. И споделиха с нас в арестите… И отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват – ей тука в тая ливада има труп. Ето тука някъде го покопахме. Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове.”

Борисов за тежкия кръст на изборната победа:

„Ако не беше толкова трудно, хората нямаше да изберат нас. Щяха да са си пак социалистите, да си върви всичко мазно, бавно...”

Борисов за кабинета си:

„Не искам нито хубавото, нито лошото от другите. Искам да носиме цялата отговорност ние сами и българите да знаят: ако сме добри - това сме ние. Ако не - такива шменти-капели като предишното правителство няма!”
Ето го Дянков, той е моето слънчице сега. Ако намери пари и за всичките реформи, това е моето слънчице. И на него, и на другото слънчице Цветанов, и другите слънчица из кабинета. Но сега ми е най-важен Дянков.”

Борисов за битката срещу корупцията:

"Ние слагаме кепенците на всичко. Отваряме-затваряме, докато можем!"

Борисов за езиковата подготовка
„Истински съжалявам, че не слушах майка ми, която в онези бедни времена ме беше записала на френски, плащаше да уча, а аз ходих да ритам топка”
„Като се говори бавно, разбирам какво се казва, но на тези, които искат да ме чуят, ще кажа: „Чуя ли, congratulation, general”, не слушам нататък”


Остава само да извика в банята: Булгар, булгар ...!

Няма коментари:

Публикуване на коментар