сряда, 17 март 2010 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 10

29.04.2009

Общинският финансист размахва пачки по стотачки на бал

Шефът на финансовата комисия към общината Орлин Алексиев брои на Евгени Минчев няколко стотачки за това, че светският лъв му пя на ушенце на Третия Руски бал, организиран от него. Той делеше една маса с Йорданка Фандъкова, както и с общинския съветник от ГЕРБ, чието име никой не знае, но всеки е чувал прословутата му реплика „да, да“ от рекламата на банка, в която участва. Алексиев връчи отличието Светска личност на 2008 година в категорията Бизнесмен. Макар и с малко закъснение, на елитното събитие се появи и Киро Киров в компанията на сина си Иван. Те пък деляха маса със семейство Светослава и Димитър Тадаръкови и бизнесдамата Петя Стаевска.

06.03.2010

И Цецка се набута в скандал: май не се е ригистрирала по ДДС!

Всяко физическо лице, което е заработило повече от 50 000 лв извън трудовите си договори, трябва да се регистрира по ДДС и да плаща съответния данък. Пита се в задачата- регистрирала ли се е Цецка Цачева по ДДС? Ако е вярно това, което казва по бТВ, дори само два пъти по- високи да са били доходите и, тя подлежи на регистрация. Ако не - защо?
„В пъти съм вземала повече, отколкото вземам сега.”, признава председателят на парламента Цецка Цачева в предаването „Тази сутрин" по бТВ, с което отговори на атаката на лидера на РЗС Яне Янев, който я обвини, че си е увеличила заплатата с 55%. По думите на Цачева и тя, и депутатите от ГЕРБ имат солиден опит извън парламента, който им е позволявал да получават много по-високи заплати от сегашните, пише http://zonabg.info
Преди да заеме поста на председател на парламента, Цецка Цачева е била общински съветник от ГЕРБ в Плевен и адвокат. Цачева обясни, че няма да коментира Янев, но след като изнесе данни за официалните заплати, според които тя се разписва срещу 3 576 лева, а депутатите срещу 2 307 лева, шефът на парламента определи заплатите за нормални.


07.03.2010

Език мой, враг мой: още един министър от правителството на ГЕРБ предизвика скандал с приказки

Декларация срещу обидни коментари за Димитровград приеха на извънредна сесия общинските съветници в града след прякото предаване на финалния кръг на кампанията "Българските събития на ХХ век" по БНТ. Те определиха думите на министъра без портфейл Божидар Димитров и останалите участници в студиото като "некомпетенти и унизителни за жителите на бригадирския град". Кметът на Димитровград Стефан Димитров е упълномощен от съветниците да заведе дело за обида срещу двамата професори и другите гости в студиото на националната телевизия.
Обществеността в Димитровград е скандализирана от думите на Димитров, който нарече селището “най-големия пазар за живи животни”.
Подобни мнения, изречени от ефира на национална медия, каквато е БНТ, са в противоречие с една от функциите на обществената телевизия, а именно - да възпитава, пише още в декларация. Общинските съветници настояват димитровградската общественост да има право на отговор за отправените обидни думи.

16.03.2010

Депутатите не декларират и не плащат 3,1 милиона, НАП се прави, че не знае

Докато НАП преследва медии и фолк певици, проспива невероятното мошеничество на 240 души в Народното събрание. Авторитетният сайт Bulgaria-news.bg разкри, че близо 3,1 млн. лв. от държавния бюджет през тази година ще бъдат изплатени на народните представители под формата на „представителни“ пари и върху тях няма да бъдат платени данъци, а да не говорим за социални и здравни осигуровки.
Тази афера не става във връзка с някоя „блага” обществена поръчка или в тъмната страна на сивата икономика.
На всеки депутат се падат 1522,62 лв. месечно в пликче, а на леля Цецка - 2360 лв. Безотчетни. Според правилника за дейността на парламента, Народното събрание поема допълнителни разходи на депутатите и парламентарните групи, свързани с тяхната дейност. Тази сумата е в размер на 2/3 от основното месечно възнаграждение като бонус върху заплатата. Годишно всеки депутат взема нелегално 18 271,44, а председателят на НС - 28 321 лв. Тези пари не подлежат на данъци, осигуровки и други отчисления към държавата. Може би частично се отделят в партийните каси, но това едва ли някой би разкрил.

16.03.2010

Намалява подкрепата за работата на правителството

За последните три месеца подкрепата за работата на правителството бележи спад от шест процента. Към момента одобрението и неодобрението за дейността на кабинета са почти равни - 44 на сто към 43 процента. По-високо от средното одобрение за правителството има сред заетите в частния бизнес и сред жителите на малките градове.
Сред жителите на София правителството има изразен положителен рейтинг - одобрението е 47 на сто и е по-високо от неодобрението - 34 процента. Над 70 на сто от симпатизантите на ГЕРБ са доволни от работата на правителството.
От НЦИОМ коментират, че спадът в доверието към правителството в национален план се обуславя от растящото обществено неодобрение към секторните политики в здравеопазването, социалната сфера и финансите. За последните три месеца

Няма коментари:

Публикуване на коментар