сряда, 31 март 2010 г.

ПРИКАЗКА ЗА КАБИНЕТА 3

14.01.2010

Яне към Бойко: Или сменяй 11 министри, или тежко ти!

Яне е сезирал комисията за борба с корупцията с информация по случая и настоява комисията да започне незабавна проверка по сигнала за констатирането на несъвместимост на съответните министри и да сезира компетентните органи за предприемане на необходимите по закон действия.
Според сигнала на Янев без длъжността несъвместимост са само четирима министри - социалният Татю Младенов, военният министър Николай Младенов, правосъдният министър Маргарита Попова и спортният Свилен Нейков.Всички останали са били управляващи в общо около 50 търговски и неправителствени организации - някои само в една, а други в над 10, се посочва в сигнала.
РЗС визира за несъвместимост министрите: Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Нона Караджова, Трайчо Трайков, Божидар Димитров, Вежди Рашидов, Божидар Нанев, Росен Плевнелиев, Мирослав Найденов, Сергей Игнатов, Александър Цветков.
Според Яне легитимността изобщо на управлението на правителството на Борисов е поставено под абсолютно съмнение.
„Дянков е нелегитимен министър на финансите и има голяма опасност документите, които подписва в ЕКОФИН да предизвикат тежка криза в ЕС, отсече Яне.



28.01.2010

Още един агент в кабинета на Бойко Борисов

Кольо Парамов бил станал съветник на министър-председателя Бойко Борисов, съобщава Frognews. Чудно! Дори прекрасно! Ама, много хубаво!
Резидент Яков е на линия. Той е сътрудничил на структурите на ДС, управление "Гранични войски"- разузнавателен отдел - 4 граничен отряд като резидент под псевдонима Яков, съобщи преди време Комисията по досиетата.

Парамов държи 60% от фирмата Парам и ко ООД. Там има 60%, а съдружници с по 6% са му Любен Гоцев и Виктор Вълков от прочутия кръг „Монтерей”. Тя е регистрирана през 1999 г. и според БУЛСТАТ още е активна. „Тази фирма никога не е работила”, каза пред „БЛИЦ” Кольо Парамов. „Всичките й подадени декларации са нулеви, можете да проверите”.
Миналата година Парамов е създал сдружение „Глас” с бившия профлидер и шеф на партия ОБТ проф. Кръстьо Петков, е отбелязано още във фирмените регистри.
Голяма част от избирателите изпратиха Бойко Борисов във властта с надеждата да приключи с наследството на тройната коалиция и да изгради нещо европейско и модерно. Резидент Яков няма място в тази схема. Съвсем между другото: Кольо Парамов е бил в ръководството на БНБ от август 1995г. до януари 1998г. Не си спомням точно кога беше взривена банковата система?
П.П. ако се чудите защо в заглавието пише “още един”, припомнете си за Божидар Димитров, който все още не е успял да вкара България във война с някоя от съседните държави

30.01.2010

Поредната мутра във властта или защо Бойко ги предпочита такива

Радослав Каратанчев бил най-новото и свежо попадение на Бойко Борисов. На него е поверено управлението на спортните бази. Той е назначен за председател на борда на директорите на „Академика 2000″ от спортния министър Свилен Нейков. От апетитни, по-апетитни… Зимният дворец в София, зала „Фестивална“, стадион „Академик“ и тенис комплексът в Борисовата градина.
Таткото на Сесил Каратанчева - бивша мутра, бивш ченчаджия, бивш гребец и ревльо, които пищеше като прискрипан преди време, че държавата не мислила за дъщеря му! Спортен човек, със съмнителна спортна кариера, но затова пък доказан унищожител на допинг. Кадър на Жорж Ганчев. По-известен като Радо Крана.
В биографията на Каратанчев има още интересни подробности. Има тройно убийство, цитирам – „През май 1999 година Каратанчев с автомобила си “Мерцедес” блъска “Лада” край Долни Дъбник и след катастрофата на място загиват тримата пътници в соцвозилото. Минава дълго време, докато бъде започнато дело, а бившият политик и баща на Сесил Каратанчева така и не понася никакви последици. Покойната вече адвокатка на Радослав – Рени Цанова успя да му изкара три години условна присъда, а виновникът дори не се явява на делата, а прекарва времето си в САЩ.“
В скромната „Лада“ са пътували дядо, баба и внуче!

31.03.2010

Здравният министър на прокурор, подаде оставка


Божидар Нанев остава на свобода срещу 2 бона парична гаранция.
Прокуратурата повдигна две обвинения срещу здравния министър Божидар Нанев заради неизгодни сделки.
Нанев е подведен под отговорност заради купуването на ваксини "Тамифлу" против свински грип. Щетата от тях е близо 2,5 млн. лева, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Премиерът Бойко Борисов лично предал на главния прокурор Борис Велчев в 18,30 часа в понеделник уличаващи материали за здравния министър Божидар Нанев. Разработката Борисов получил от ДАНС.
Прокурор Немска съобщи събраните от прокуратурата данни срещу здравния министър.
Вчера здравният шеф бе призован в Столичната следствена служба. От държавното обвинение обявиха и че предстои да поискат отстраняването на Божидар Нанев от длъжност. Няколко часа по-късно Бойко Борисов поиска оставката му. Министърът пък обяви, че я подава.
Разследването на далавера с лекарствата започнало след сигнал на няколко фармацевтични компании до Държавната агенция „Национална сигурност". Агентите предприели проверка, която по-късно препратили в прокуратурата. От разследването станало ясно, че Нанев е поръчал 200 000 броя ваксини от фирма „Рош"-България. Общата стойност на сделката била над 6,5 млн. лева. Лекарствата били доставени обаче чак през януари 2010 година, няколко месеца след обявяването на края на епидемията от свински грип у нас.


31.03.2010

Докато властта мъти антикризисни мерки, министърът на икономиката в Мексико с жена си на воаяж


В най-напеченото време за правителството, когато се пържи на огъня на анкризисните мерки, един от най-знаковите министри – този на икономиката и енергетиката Трайчо Трайкове на посещение в Мексико. Трайков е там със съпругата си, с която сключи брак в средата на декември м.г. Очевидно воаяжа до Мексико може да се таксува и като сватбено пътешествие.
Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е на посещение в Мексико. Поводът е някакъв форум за енергийни проекти в Южна Америка. Какво ни бъркат южноамериканските енергийни хави, не е ясно.



01.04.2010

Прокурори целят и министъра на транспорта

След като прокурора Роман Василев направи изказване, че прокуратурата рови около още двама министри от сегашното правителство, източници на afera.bg от прокуратурата изплюха камъчето за единия от тях.
Според нашите източиници, това е министърът на транспорта Александър Цветков. Възелът около него се затяга, удостовериха източниците ни. Той е следващият след министър Божидар Нанев, категорични са те.

Няма коментари:

Публикуване на коментар