събота, 20 март 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 7

21.02.2010

Криминално проявен мъж беше застрелян в София

Мъж, возещ се в бял микробус, е бил убит тази вечер към 19,30 ч. на ул. "Йосиф Щросмайер" в столицата.
Според очевидци стрелбата е станала, докато микробусът е изчаквал да премине през близкия ж.п. прелез.
Стреляно е с пистолет със заглушител, който е бил изхвърлен от убиеца при бягството му. Полицаите са открили оръжието захвърлено до близката бензиностанция.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че застреляният мъж е криминално проявен. Той е познат на полицията за хулиганство през 2008 година и за отвличане през 2004 година, уточни министърът, цитиран от агенция "Фокус". Цветанов заяви, че мъжът няма общо с групата за отвличания "Наглите".
Според dariknews.bg убитият е 42-годишният Любомир Методиев, който е криминално проявен и полицията има данни за негови хулигански прояви.


10.03.2010

83 служители на МВР били сътрудници на бившите служби

Комисията по досиета оповести имената на 83 служители на Министерството на вътрешните работи, сътрудничили на бившите служби, съобщиха от комисията.
Комисията е извършила проверка на главните секретари, генералните директори, заместник-генералните директори, главните директори, зам.-главните директори, директорите, заместник-директорите, началниците на районните полицейски управления, началниците на отдели и началниците на сектори в МВР.
На проверка подлежат 6219 лица, 81 лица не подлежат на проверка по силата на закона. Към датата на постановяване на настоящото решение Комисията е проверила 376 лица. Проверката на лицата, заемали или заемащи публични длъжности в МВР продължава, съобщават от комисията.

18.03.2010

Бандити нападнаха полицай и избягаха

Полицай от столичното Пето районно управление е пострадал при преследване на бандити през нощта. Инцидентът е станал в района на кръстовището на улиците "Черковна" и "Калиман". Полицаят е прегледан и се лекува в дома си.
"Ами, просто при изпълнение на служебните задължения са направили обход, виждат бандитите те бягат стрелят по един от тях с стоппатрон, но е ударен на ъгъла (...) Ние се стараем да предотвратим такива нападения”, беше коментарът на вътрешния министър Цветан Цветанов..

19.03.2010

35 000 престъпления са регистрирани в София през 2009 г.

35 000 престъпления са регистрирани в София през 2009 г., съобщи на пресконференция зам. районният прокурор Руси Алексиев, цитиран от БГНЕС.
Разкритите престъпления са 12 246, което представлява 35%. Отчита се увеличение в броя на извършените престъпления и намаление в разкриваемостта, уточни Алексиев. През 2009 година, районната прокуратура а е работила по над 86 000 досъдебни производства и 68 000 дела.


20.03.2010

Гневни полицаи освиркаха Цветанов пред Народния

Полицаи освиркаха министъра на вътрешните работи и един от най-рейтинговите управници Цветан Цветанов при пристигането му на протестния митинг пред Народния театър днес. Освен това не го пуснаха да говори от трибуната, тъй като - както заявиха и преди ден, не искат протестът им да се политизира по никакъв начин.
Пушещи полицаи са се събрали и пред областните дирекции на МВР във Варна и Бургас, за да изразят недоволството си.
Площадът пред Народния театър, където служителите от МВР насрочиха протеста си, се напълни освен с полицаи и семействата им, дошли да ги подкрепят, така и с пожарникари, надзиратели от затворите, представители на данъчните, военни, майки с деца и бременни. Своя делегация в подкрепа на колегите изпрати и румънският полицейски синдикат - около 10-15 души.
Над 3000 души, сред които и дошли с автобуси от страната, препълниха площада и градинката пред Народния театър. Въпреки че премиерът Борисов заяви в петък, че обмисля и той да отиде, очевидно настроенията на площада не му са се понравили и се е въздържал от участие.

В заключение предлагам за мъж на годината през месец март отново да бъде избран другарят Цветан Цветано – о – о – о - в !

Няма коментари:

Публикуване на коментар