сряда, 11 ноември 2009 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 5

“Доколкото знам, за лов на вещици трябва да има един ловец и вещици. От майка си знам, че вещиците са лоши - крадат, мамят, пият кръвчица. Станишев сам даде определение на кабинета си. И тези, вещиците от горите, със заменките, тези със златните ксерокси, ще бъдат унищожавани. Ето тук една вещичка, мъжка вещица - Иво Николов, със заплата от 13 066 лв. А ловецът е тук, за да им спре лапканията.”

Бойко Борисов
Премиер на Република България

07.11.2009

Първанов се озъби на Желева за мисиите ни в САЩ и Турция

Не са съгласували отзоваването на посланиците с мен, каза той

Президентът Георги Първанов обяви, че е върнал проекторешението на правителството за отзоваването на посланиците ни в САЩ и Турция.Държавният глава поясни, че причините да върне проекторешението са, че не е спазена процедурата по предварително съгласуване и че не е ясно какво точно е нарушението, за което те трябва да бъдат отзовани.
Първанов допълни, че ако двамата имат вина, те ще бъдат отзовани и сменни."Ако има други виновници, аз не бих искал нашите посланици да са тези, които да операт пешкира" , каза президентът.
Преди дни външният ни министър Румяна Желева заяви, че правителството ще предложи на президента най-тежката санкция за посланиците на България в САЩ и Турция - да бъдат отзовани заради допуснати нарушения при организирането и провеждането на парламентарните избори.

08.11.2009

Първанов: Босовете на организираната престъпност са недосегаеми

На кръгла маса в УНСС на тема "Двадесет години по-късно - през погледа на младите" той попита студентите:
"Как оценявате следния казус - бившият министър-председател е на път да бъде осъден за това, че някой някъде е преместил папка. В папката има сведения за това колко пъти са си говорили депутатката Хикс с псевдобизнесмена Игрек.
Ако това е национална сигурност, аз сигурно нищо не разбирам от национална сигурност. Въпреки всичко тук се действаше много бързо, много радикално, смело бих казал.
Защо не се действа така смело по отношение на един от символите на българския преход - на мутрите, на босовете на организираната престъпност?




08.11.2009

Борисов брани пробити ДАНС-аджии, Първанов го пита дека е мафията


Силната ръка идва тогава, когато има интелектуално безсилие, зашлеви Първанов Бойко Борисов и го упрекна, че действа много смело по повод глупавия доклад на Иван Драшков от ДАНС, който изтекъл в Интернет пространството. Много смело, ама защо не е чак толкова смел с босовете на организираната престъпност, запита още президента.
От своя страна Борисов в типичния си стил каза, че при него имало „хора с очилца”, а не силоваци и се самоубивали и убивали в БСП и ДПС.
Според Първанов политиката на новото правителство се кърпи ден за ден и „това не е политика, това може да го прави всяко служебно правителство. Силната ръка може само за мачка, да налага едно или друго решение, но със сила няма да излезем от кризата, трябва силна воля, а не силово политическо действие."
Борисов контрира, че ДАНС била създадена от Станишев, но изобщо не обясни сега, когато ДАНС е под негово ръководство, защо не се освободи от висши агенти, свързани с амфетаминовата мафия, а ги толерира. Не каза и как хора, които са съставили такъв тъпоумен и некадърен клюкарски доклад в ДАНС, все още са на почит в Агенцията.
По тези теми премиерът предпочита да мълчи и да откланя темата към пиар-бонуси.


09.11.2009

Станишев: Има опити за наказателна акция срещу държавния глава

Според експремиера, искането за прекратяване пълномощията на президента е заради критиките му срещу сегашното правителство

Искането на "Атака" за предсрочно прекратяване на правомощията на президента е наказателна акция срещу него заради вчерашните му критики срещу правителството, смятат в БСП. Президентът отправи критики към правителството и групата за бързо политическо реагиране на ГЕРБ - ДСБ и "Атака", веднага поискаха импийчмънт на президента Георги Първанов, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев и добави, че министър Дянков веднага е поискал орязване на бюджета на президентството с един милион лева. По думите му, това са опити за наказателна акция срещу държавния глава.


10.11.2009

Борисов разобличи президента
Чувството за вина на Първанов никога няма да изчезне, защото той е човекът, който сформира тройната коалиция, заяви в интервю за БНР премиерът Бойко Борисов, който коментира искането на десните партии за импийчмънт на президента.
Крайно време е, 20 години след промените, тези хора да излязат от властта, да се ометат и да престанат да генерират скандали.
Крайно време е 20 години след промените да си вземат законните пенсии и да отидат да си почиват, заяви Борисов. Според него е време на дойдат млади хора, с друг мироглед, които да стоят начело на държавата.
Всеки ден става ясно, че България е била управлявана безобразно, цялата клика е крала безобразно, посочи Борисов. Единия ден Първанов брани виновния Станишев, на другия ден Станишев брани Първанов. А Доган от Кърджали с маането им приглася. Това е цялата им политика, заяви премиерът.
За 4 години не го чух нито веднъж да се изкаже срещу крадците, посочи Борисов и допълни, че когато правителството му удря бандитските схеми, срещу него се насочват много сериозни сили, които търпят икономически загуби заради това, че им се режат схемите, каналчетата, притоците на пари.
Ланшният сняг е една от тези схеми, други са железниците, земеделието, горите, социалното министерство на Масларова, всяко министерство, посочи Борисов.
Съжалявам, не аз съм нарушил добрия тон, заяви още премиерът. По думите му всички партии в момента, без коалицията ДПС и БСП, искат импийчмънт, а той лично е поставен в деликатна ситуация.
Език мой, враг мой е вярна поговорка, заяви Борисов и допълни, че когато човек се подвежда по езика си, трябва да знае какви са последиците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар